Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kahdeksanvuotias tyttömme kertoi, että naapurin seitsemänvuotias tyttö oli kertonut saaneensa kotona piiskaa. Koivunoksalla oli kuulemma piiskattu pyllylle rangaistukseksi siitä, että oli poiminut kukkapenkin istutuksista kukan, vaikka oli kielletty.Ottaisitteko asian jotenkin puheeksi vanhempien kanssa vai antaisitteko olla? Jos ottaisitte, niin miten? En voi tietenkään tietää, oliko tytön kertomus aivan paikkaansapitävä. Tunnemme perheen melko hyvin, ihan tavallisen ja mukavan tuntuisia ovat. Juttelemme usein pihassa kaikenlaista, joten tilaisuuksia ottaa asia esille olisi ainakin periaatteessa.Oma tyttömme oli muuten sanonut tälle kaverilleen, että piiskaaminen on kyllä laissa kielletty...

Kommentit (13)

Jos nyt ei sotkettais pahoinpitelyä tähän ketjuun.Ap, en tekisi mitään. Todennäköisesti naapuri kasvattaa lastaan paremmin kuin sinä omaasi.

Ja ei, en välttämättä ilmoittaisi viranomaisille lievästä ylinopeudesta. Monesta muusta rikoksesta kylläkin. Minusta tämä ei ole lainkaan sama asia kuin ylinopeus. Tosin törkeänä sekin voi aiheuttaa varaa puolustuskyvyttömille sivullisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta hän ehkä kertoisi " kuulustelusta" vanhemmilleen, ja sen jälkeen olisi varmaan mahdotonta saada keskusteluyhteyttä aikaan.

En varmaan kuitenkaan jättäisi asiaa siihen. Kysyisin ehkä vanhemmilta että " onko se muuten vain lasten juttuja, kun x kertoi saaneensa kotona piiskaa" ja katsoisin, mitä sanovat ja miten reagoivat.

No meillä on muutaman kerran uhattu antaa piiskaa pyllylle, jos lapset ei ole totelleet. Siittä tuli sellainen sanonta, että sitä sitten hoettiin (lapset) kaupassa tai ulkona.

Mutta meillä on kyllä puhuttu siitä, mitä lait ovat ja että lasten satuttaminekin on laissa kielletty. Joten ei ole mahdotonta, että olisi sanonut juuri noinkin.Ap.

Jos pahoinpitelijä olisi joku tuntematon kadulla niin ilmottaisitko? Jos uhri olisi oma lapsesi, niin ilmottaisitko? Naapurinlapsi ei itse osaa/pysty suojelemaan omaa etuaan ja fyysistäkoskemattomuuttaan. Sinun aikuisena tulisi pitää lapsen puolia. Ajattele kuinka mielivaltaista on pahoinpidellä lasta jonkun kukkasen takia. Mitä lapselle tapahtuu jos hän rikkoo ikkunan vahingossa?

Minusta oikea tapa ei ole ilmoittaa suoraan lastensuojeluun, kun kuitenkin olemme jonkin verran tuttuja. Lapsi on voinut keksiä koko jutun, jolloin lastensuojelun yhteydenotto olisi kaikille traumatisoiva kokemus. Tai jos vanhemmat ovat oikeasti antaneet piiskaa, mutta sitä on tapahtunut vain yhden ainoan kerran ja lähinnä " symbolisesti" (siis niin, ettei lapseen ole edes sattunut) ja he itsekin myöntävät tehneensä väärin, voisin ehkä jäädä vain seuraamaan tilannetta.Toisaalta ei minusta ole hyvä sekään, etten tekisi mitään. Jos lapsi on keskinyt koko jutun, hän voi kertoa sitä muillekin, ja joku muu tekee turhan lastensuojeluilmoituksen. Toisaalta voi olla, että vanhemmat käyttävät piiskaa jatkuvasti. Silloinkin olisi väärin antaa asian vain olla.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat