Seuraa 

kävin siis tänään sairaalassa painoarviossa. vett' oli ihan hirveästi.(tiedossa ollut asia)tämä on neljäs raskaus.muut syntynyt 40+2 viikoilla. lääkäri sanoi tästä raskaudesta ettei usko pysyvän veden määrän takia sisällä laskettuun aikaan. antoi kuitenkin kontrolliajan vielä 39 viikolla ja taas mainiten ettei usko että kontrolli aikaa tullaan käyttämään lapsen ennenaikaisen syntymisen vuoksi.ONKO MUILLA KOKEMUKSIA?lapsi on kaiken lisäksi "pieni" paino arvio rv 37+2 oli 3200g (edellinen ollut 3700g 37 viikolla,syntyessään 4200g)muissa raskauksissa lapsiveden määrä on ollut normaali.

Kommentit (2)

ihan hurjasti lapsivettä loppujenlopuksi.. Tätä ei kuitenkaan ehditty tutkia sen kummemmin, rv 33 kävin normaalisti neuvolassa jossa mitattiin tosi isoksi pompannut sf-mitta (parissa viikossa 32,5cm->40cm) ja terveydenhoitaja laittoi kiireellisen lähetteen polille, mutta sinne en ehtinyt kun seuraavana aamuna lapsivedet meni ja vauva syntyi rv 33+1.

Lapsivettä oli siis niin paljon että kalvot vain ratkesivat.. ja vettä oli kertynyt paljon suht lyhyessä ajassa ilmeisesti.Sinä olet kuitenkin jo ollut tutkimuksissa ja todettu että lapsivettä on paljon. Onko mitään syytä löydetty tai yritetty löytää? Vai vain todettu että sitä on paljon?Kyllä sitä vettä voi olla ihan "muuten vain" liikaa, näin olen käsittänyt, mutta joskus voi takana olla muita syitä myös. Esim. se että vauva ei jostain syystä pysty nielemään lapsivettä.Meidän tapaus on harvinainen, en halua pelotella, mutta kerron nyt kuitenkin. Meidän vauvalla oli suurentunut kilpirauhanen (struuma) joka tukki hengitystiet kokonaan. Kilpirauhasarvot heittivät häränpyllyä..

Heti synnytyksen jälkeen oli siis hyvin kriittistä, vauva piti intuboida ja tuli hapenpuutteita ym. hässäkkää, ja vietiin teholle, jossa oli sitten 2kk ja kaikenkaikkiaan 3kk sairaalahoidossa.

Nykyään meillä touhuaa reipas 1v8kk taapero, näillä näkymin aivojen toiminnan kannalta täysin terve lapsi! Ihmeitä siis tapahtuu.. :)No, tämä meidän tapaus on siis oikeasti tosi harvinainen! Mutta ymmärsin että on muitakin, pienempiä ongelmia (suht helposti korjattavissa kirurgisesti?), jonkinasteisia "läppävikoja" nielussa tms. jotka voivat aiheuttaa nielemisongelmia, jolloin lapsiveden määrä suurenee.Voihan olla että sinulla lapsiveden määrä nyt vain on suuri, ilman sen kummempia syitä, sekin taitaa olla aika tavallista? Mutta halusin nyt meidän kokemuksesta kirjoittaa kuitenkin, että joskus löytyy muitakin syitä. Ehkä niitä on kohdallasi jo tutkittukin ja poissuljettu?Joka tapauksessa tsemppiä loppuraskauteen! Hyville viikoille olet kuitenkin jo päässyt, että siinä mielessä ei ole hätää! :)

Minulla oli myös paljon lapsivettä ja sain neuvolasta + lääkäriltä määräyksen, että jos synnytys alkaa vesien menolla niin heti makoilemaan ja ambulanssilla sairaalaan. Tämä siitä syystä että veden mennessä voi napanuora luiskahtaa vedenmukana vauvan kaulan ympäri. Suuren vesimäärän vuoksi vauva ei kiinnittynyt lainkaan eli ihan loppuun asti pyöri miten sattuu massussaSynnytys oli vkolla 39+3 ja se alkoi niin, että vesi alkoi tihkumaan jostain ylempää. Kun sitten sairaalassa puhkaistiin kalvot (tässä vaiheessa olin jo vuorokauden vuotanut) vettä tuli ihan suihkuamalla. Kalvojen puhkaisun jälkeenkään synnytys ei kunnolla lähtenyt käyntiin, jonka vuoksi sain sitten oksitosiini tipan ja sillähän synnytys sitten lähti kunnolla käyntiin.Vauva oli kooltaan 3832g ja 52cm ja ihan normaali. Mitään syytä ei siis lapsiveden suurelle määrälle ollut / löytynyt. Minulle kerrottiin, että joskus vettä vain on enemmän. Jos teillä on tutkittu että mitään rakenteellista vikaa ei pitäisi olla (meillä katsottiin ultralla lääkärissä) en sinuna hirveästi asiasta stressiä ottaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat