Vierailija

Meitä on kolme henkilöä (2 aik + lapsi) 4h + k -asunnossa. Tarvitsisimme lisäksi mielellään vierashuoneen ja kodinhoitohuoneen, joita ei vielä ole. Myöskään erillinen tv-huone ei olisi pahitteeksi..Periaatteessa nykyiset tilat siis riittävät, mutta lisätila tuntuisi helpottavalta. Toisaalta, jos tyydymme nykyiseen, saamme lainamme maksettua pois n. 5 vuodessa, minkä jälkeen käyttövarat lisääntyisivät roimasti, lyhennämme lainaa tällä hetkellä 1200e/kk. Toisaalta siis tuo rahallinen huolettomuuskin houkuttelisi; voisi ostella taidetta, sisustaa kivasti, matkustella jne.Kumpaa siis preferoisitte; lisää asumisväljyyttä (mutta velkataakan kasvamista ja pitkitymistä) vai nykyisiin tiloihin tyytymistä ja rahallisen tilanteen huomattavaa helpottumista?

Kommentit (8)

Meillä 2 aikuista + 1 lapsi + 1 tulossa ja asunto (paritalo) 4h + k + khh + s. Nyt on riittävästi tilaa kun on lapsella oma huone ja erikseen työ / kirjastohuone. Kun toinen lapsi syntyy, hän nukkuu meidän makuuhuoneessa kuitenkin ensimmäisen vuoden ainakin.Sitten pitää miettiä mitä tehdään. Kirjat ja tietokone pitäisi siis siirtää meidän makkariin (olkkari on pyhä, sinne en halua), ja silloin tulee ahdasta. Joten periaatteessa tarvitsisimme isomman asunnon.Mutta: mekin lyhennämme lainaa 1200 e / kk, mutta sitä on jäljellä vielä reilut 200 000 e. Eli 20 vuotta...Varmaan saisimme samalla rahalla isommankin, mutta tämä on uusi ja se sijainti, sijainti, sijainti...Ehkä kärvistelemme tässä ja rakennamme ullakolle yhden huoneen vaikka kirjoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

juuri siksi, että haluamme elämäämme taloudellista väljyyttä. Haluamme esim. matkustella, ja jos vaihtaisimme isompaan asuntoon se ei enää olisi taloudellisesti mahdollista.

Jos laskee olkkarin, vanhempien ja lapsen makuuhuoneet, jää vielä yksi huone. Eikö se voi olla yhdistetty vieras/työ ym. huone, mitä nyt vaan tarvitte. En vaihtaisi noin pienellä perheellä isompaan, jos pitäisin asuinpaikasta. Teillä on tilaa enemmän kuin monella. Tietysti jos rahaa on, mikäpä siinä. Itse mieluummin käyttäisin rahat matkusteluun tai itseni ja perheen tuhlailuun tms.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat