Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ihan tosi. Siis mulle ei vaan ole selvää, miksi joku söisi niin paljon jatkuvalla syötöllä, että hänestä tulee kahden normaalikokoisen ihmisen kokoinen. Siis mitä iloa sellaisesta ylensyömisestä on? Ymmärrän, että joskus voi tehdä mieli herkutella, tai useinkin, ja sitten voi kertyä vähän sitä reittä ja vatsaa, mutta että ihminen saa itsensä 130 kiloiseksi niin saa kyllä todella syödä PALJON!Ja siis tässä en ota huomioon sitä vähemmistöä läskeistä, joilla on jokin sairaus, vaan normaaleita ihmisiä. Ja tiedetään, tiedetään, ihmisillä on vaihtelevia ruumiinrakenteita, aineenvaihduntoja jne. ja minusta onkin ok, että meitä on erikokoisia ja -mallisia, mutta kun tuollainen epäterve paino on jo aikamoisen " urakan" takana, niin mietin, että miten se pääsee tapahtumaan...Miten joku päästää itsensä siihen asti? Onko näillä kaikilla ihmisillä sitten joku henkinen ongelma, johon he syövät? Ja miksei heidän psyykettään sitten hoideta?

Sivut

Kommentit (96)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Painoin joskus vähän yli 50kg ja nyt yli 100kg. Makeasta olen pitänyt aina ja suklaata kului nuorempanakin. Ennen pystyin syömään mitä tahansa lihomatta. Nyt syön normaaleja annoksia ja lihon.

Näkeehän sen monilapsisissa perheissäkin helposti.

-Minulla on kaksospojat jotka painoivat syntyessään täysin samanverran, silti toinen alkoi " lihomaan" 5kk iässä vaikka söivät veljensä kanssa täysin samoja määriä maitoa. Kun siirryttiin kiinteisiin ja sitten kunnon ruokaan 1v. niin tämä pulleampi poika söi itseasiassa vähemmän kun veljensä ja silti painoi/painaa 3kg enemmän. Nyt ovat jo isompia ja huomaa että toinen voi syödä mitä vaan ja miten paljon tahansa ja paino ei nouse, mutta toisella nousee paino vaikka miten vähän söisi!

Vierailija:

Lainaus:


Mutta sä et anna armoa meille onnettomille jotka haluttais myös herkutella vaikke saatais ja vaikka kaveri vieressä tekee sitä.
En mahda sille mitään että ruoka on hyvää, ja kaikki " lihottava" eritoten, rakastan pitsaa, hampulaisia, makkaraa ym. ja välillä saan todella tehdä töitä sen eteen etten tilaa pizzaa iltapalaksi vaikkei ole yhtään nälkä. Lisäksi minulla on vielä kilpirauhasen vajaatoiminta, ja se vielä lisää lihomisherkkyyttä. Jos söisin aina sitä mitä tekee mieli, olisin todellinen valas. Ymmärrän kyllä että kaikki eivät pysty taistelemaan mielihalujaan vastaan niin kuin minä.

Ja lapsille tripit (voi ei!!!! Nyt nuo riut kyllä lihovat niistä tripeistä jotka ne saivat pari viikkoa sitten???) itselle vettä.Ei voi yleistää etteikö lihavakin söisi toisinaan terveellisesti.Ja lapsemme ovat muuten normaalipituisia hieman päälle 0 käyrän ja painoltaan juuri alle 0 käyrän.T:lihava äiti ja laiha loppuperhe.

Siinä se pointti onkin! Jos ei ole nälkä, ei pitäisi tehdä mieli mitään pitsaa. Jos sitä kuitenkin tekee mieli, onkin hyvä miettiä mistä se johtuu, mitä sillä yrittää paikata. Mihin syömisestä hakee lohtua?Ja tää on aina ihmeellistä, että laihoja ihmisiä pidetään jotenkin kovan itsekurin omaavina. Höpö höpö. Jos ei ole mitään ongelmia ahmimisen kanssa, voi hyvin syödä hyvää aina kun tekee mieli. Mutta silloin riittää esim. yksi laku tai pari karkkia tai jäätelö, ei tarvitse vetää itseään tukkoon. Ja tämä EI ole itsekuria vaan sen enempää ei vain tee mieli.

niin niin on lihavatkin. Ei, minä en usko, että kukaan voi ylläpitää yli sadan kilon painoa syömällä päivässä vain kaksi rasvatonta pihviä ja salaattia eikä muuta (heh, heh). Mutta ette te lihavatkaan näytä millään uskovan, että jos syö oikein ja tarpeeseen, ei todellakaan tarvi kärsiä.Minä en kärvistele, kärsi tai pinnistele yhtään. Terveellinen perusruoka ON hyvää ja ravitsevaa (en käytä esim. koskaan kevyttuotteita, ne on perseestä vaan käytän ihan oikeeta rasvaa, mutta kohtuullisesti) ja kun syö säännöllisesti ja tasapainoisesti, ei tule niitä käsittämättömiä mielihaluja, että täytyy vetää kaksi kiloa karkkia ja pitsa iltapalaksi.Joku aikaisemmin jo mainitsi, että geeniperimä on pysynyt ennallaan sukupolvesta toiseen, samoin varmasti nämä muut aineenvaihduntahäiriöt. Silti lihavuus vain lisääntyy koko ajan. Jossain muualla on vika ja se on oikeasti korvien välissä. Joku psyykkinen ongelma saa naiset syömään hätäänsä. Mikä se on? Keskittykää miettimään ennemmin sitä kuin aineenvaihduntaa.

Vierailija:

Lainaus:
Jäi sun jutustas pois eli yksinkertaisestiKaksi erilaista ihmistä syö saman, toinen lihoo, toinen ei...
Kuten kirjoitin: Ihminen ei liho jos syö vain tarpeensa verran!! Jokaisen täytyy ITSE huomioida se, millä energiamäärällä toimii ja millä lihoo. Meillä on erilaiset energiatarpeet; lihaksikas liikkuvainen ihminen kuluttaa enemmän kuin vastaavan kokoinen lihakseton vähän liikkuva.

esm. palkitsee itsensä syömällä, lohduttautuu syömällä, vapaa-aika kuluu syömällä. Eli ei tiedä muusta hyvääoloa tuottavista asioista muuta kuin ruoka ja mässäily. En tarkoita taas sitä, että lihava ihminen on jotenkin tyhmä ja yksinkertainen tai iloton jne.

Hän sanoo syövänsä terveellisesti, eikä juuri lainkaan mitään herkkuja.Tapasimme toisemme aamupäivällä ja hän kertoi juuri syöneensä runsaan aamiaisen, joten pärjää hyvin iltapäivälle, jolloin olimme suunnitelleet menevämme syömään luokseni. Ensimmäisessä paikassa johon menimme, hän osti itselleen karkkipussin - ja söi sen autossa matkalla seuraavaan paikkaan. Seuraavaksi hän osti suklaapatukan, koska omien sanojensa mukaan " hiukoi" jo vähäsen. Seuraavassa paikassa osti hodarin. Kun oltiin suuntaamassa minun luokseni syömään, hän osti vielä ajomatkalle pienen sipsipussin - ja söi koko pussin matkan aikana.Aloimme tekemään ruokaa ja ystäväni valitti että on kauhea nälkä kun ei ole syönyt aamupalan jälkeen mitään. Häh? Hänen mielestään karkkipussi, suklaapatukka, hodari ja sipsipussi neljän tunnin aikana on -ei mitään- Itselleni tuo määrä vastaa parin viikon herkkuja.Nykyisin on vaikea suhtautua hänen ihmettelyynsä että miksi ei laihdu vaikkei syö mitään herkkuja..

Yhteen kiloon tarvitaan 7000 kaloria. Pienessä sipsipussissa on 1000.

Jos aattelis että joku söis puolikkaan sipsipussin ylimääräisenä herkutteluna joka ilta (mitä ei todellakaan siis tapahdu kun harvalle syömishäiriöiselle) niin saat syödä kiloon kaksi viikkoa.No, kuinka monta lihavaa tunnet, joka JO kahdessa viikossa kerää kilon?

Kyllä meillä XXL- kokoisillakin se 12o kg elopaino on vaatinut vuosikausia.Joten jo puolikas sipsipussi SILLOIN TÄLLÖIN kostautuu sellaiselle, jolle se tulee helposti.Ole onnellinen ap, ettei sulla ole läskiä kuin korvien välissä.

ja toinen ei vaikka söisivät saman verran, liikkuisivat yhtä paljon ja olisivat saman kokoisia jne.

Toinen söi edelleen liikaa omaan tarpeenseensa nähden. Eikö sitä pitäisi syödä oman tarpeen mukaan eikä sen mukaan mitä kaveria syö? tai sen mukaan mitä silloin nuorena söi? Yli kolmekymppisen ränsistyvä elimistö ei tarvitse niin paljon evästä kuin kakskymppinen.

Kun päivittäin näki, mitä hän söi, niin en enää ihmetellyt.Esim. kun oli 6 h töissä, mätti sinä aikana menemään 200 g suklaata ja 2 puolen litran limpparia (ei light). Lounaaksi söi aina valmispizzan + 4 karjalanpiirakkaa tuorejuustolla höystettynä ja juomaksi lisää limpparia. Ja näin joka päivä sen kuukauden ajan, kun hän oli kesätöissä. Samanlainen terveellinen ruokavalio lultavasti jatkui myös sitten kotonakin...

Sukuni on iso, kuten minäkin, mutta kukaan ei ahmi hodareita, pitsaa tai karkkia hetkessä.

On se kyllä kumma.Tänään olen syönyt ruisleipää kaksi sivua,

lounaaksi (työpaikkaruokailu) ohuen leikkeen ja lusikallinen perunaa (yritän välttää hh), sekä tomaattia ja muita kasviksia.Kahvia ja hiilihapotettua lähdevettä on mennyt.Mielummin kuolen lihavana onnellisena, kuin laihana kituuttajana.

Joku sanoi että lapset kärsii kun vanhemmat kuolee, mut eiköhän ne läskitkin lapsensa aikuiseksi saa. Ovatpahan pois veronmaksajien kukkarolta sitten aikoinaan.t: 123 kg

Vierailija:

Lainaus:


Ja lapsille tripit (voi ei!!!! Nyt nuo riut kyllä lihovat niistä tripeistä jotka ne saivat pari viikkoa sitten???) itselle vettä.Ei voi yleistää etteikö lihavakin söisi toisinaan terveellisesti.Ja lapsemme ovat muuten normaalipituisia hieman päälle 0 käyrän ja painoltaan juuri alle 0 käyrän.T:lihava äiti ja laiha loppuperhe.
Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat