Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei

ollaan lähössä talvella ulkomaille (tai varattiin matka) nyt alkoi mietityttään että miten käytännön juttujen kanssa oikein menee

kun vauvan on vasta 5kk ja taapero 2v.

Esim. Pottailu onko kenelläkään vinkkiä siihen vai onko parempi vaipoilla hoitaa reissu?

Vauvan imetys (isovanhemmat lähtevät mukaan) joten olisi mahdollista päästä miehen kanssa viettämään romanttista illallista ja siihen kuuluisi tietysti viini. Pitäisikö lopettaa imetys vai opetella alusta lähtien juomaan pullosta pumpattua maitoa tai korviketta?

Reissumme on 3vkoa joten näin äkkiseltään tuntuu mahdottomalta raahata vauvalle kaikkia korvikkeita mukana vai onko?Paljon kiitos neuvoistanne jo etukäteen.

Kommentit (7)

että varaa matkatavaroihin korviketta yms. lennolle sekä pariksi ekaksi päiväksi, hotelleilta ei välttämättä löydy vauvan ruokaa mutta kun ehtii kaupassa käydä niin varmasti löytyy kaikki tarvittava.taaperolle suosittelisin hepatiittirokotetta,tietenkin matkakohteesta riippuen. vauva ei sitä vielä tarvitse vaikka esim. hedelmiä söisikin tms. me tarkistettiin tämä(rokotustutkimuskeskuksesta) silloin kun suunniteltiin matkaa.

ensinnäkin ; tosiaan pulloon opetteleuun ei kiirusta, kun matkaan vielä aikaa, mutta kyllä se kannattaa tehdä ennen sitä! Pulloista/ niiden tuteista suosittelisin ehdottomasti nuk-merkkistä.se muistuttaa äidin rintaa ja on ilmaventtiilin omaava.Meillä ainakin " tavalliset tutit" pulloissa aiheuttivat ikäviä ilmavaivoja.Ensin voit antaa lypsettyä omaa maitoasi, että tottuu pulloon.Sen jälkeen käy ihan pelkkä korvikekkin.Niissäkin on sittene eroja.Ja ennen matkaa sinuna kokeilisin myös sen, mikä korvike teidän vauvallenne sopivinta.Meilä esim. tutteli aiheutti enemmän masuvaivoja, kuin nan.

Mutta,ainahan äidin maito kaikkein parasta on- jos sitä sinulta tulee!Tosiaan imetystä en lopettaisi yhden-tai muutaman " romanttisen illan" takia, vaan niiden aikana/jälkeen vauva voi hyvin juoda pullosta etukäteen lypsämääsi maitoa tai korviketta.Toki ehkä joudut illan aikana lypsämään välillä...maitohan pakkautuu rintoihin (mikä ei kovin mukava tunne) kun niistä ei imetä.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos vaan jaksat niin imetystä kannattaa toki jatkaa edelleen, näin ei tarvitse koko ajan huolehtia korvikkeista ja pulloista ja puhtaasta vedestä. Imetys on näppärin keino ruokkia vauva esim. lentokoneessa ja missä tahansa: ruoka on aina valmista ja sopivan lämpöistä.Romanttista iltaa ajatellen voitte toki harjoitella myös pullosta juomista, joko korviketta tai lypsämääsi maitoa. Itselläni oli yhdellä matkalla (vauva 3kk) mukana pumppu, jolla pumppasin, mutta ennen seuraavaa reissua (vauva 5kk) opettelin lypsämään käsin, niin ei tarvinnut huolehtia pumpunkaan tiskaamisesta, ainoastaan pulloista. Ja sitä seuraavalle reissulle (vauva 9kk) jatkoin edelleen imettämistä, jottei 10 tunnin lentojen aikana tarvinnut miettiä korvikkeita. Jos tuo pullosta juominen ei suju ihan ekalla kertaa niin kannattaa muistaa että vauva ei välttämättä huoli pulloa äidiltä kun tietää että muutakin olisi tarjolla. Jos äiti menee toiseen huoneeseen tai ulos kävelylle ja vaikka isovanhemmat koittavat syöttää, voi tämä auttaa - meillä tehosi ainakin.Taaperoa varten potta kannattaa ostaa periltä: se tuskin maksaa montaa euroa. Monista hotelleista saattaa myös saada lainaan jos vaan kysyy.

Vauvamme ei vielä juo pullosta ikää 2vkoa, eli vielä kerkeemme. Taaperolle on otettu jo yksi havrix ja nyt syksyllä uusitaan se eli sekin hoidossa :o)

Vauvalle käymme alku viikosta ostamassa pullon jotta pääsemme harjoittelemaan. Miten kannattaisi aloittaa pullo harjoittelu minun maidolla vai korvikkeella vai niiden sekoituksella? Olen täysin ummikko kun esikoista imetin 11kk ja aloitimme suoraan tavallisen maidon annon. Niin ja esikoinen ei huolinut tuttipulloa vauvana ollenkaan, olisi kuollut enemmin nälkään kuin juonut pullosta. Siksi mietin että miten olisi järkevin aloittaa.

Et kirjoittanut että juoko vauvasi pullosta jo. Mutta jos vauvasi on täysimetyksellä jatka vaan ihmeessä siihen 6kk ikään, sitten nokkamukista aloitatte harjoittelemaan ja pulloa ei tarvita. Ota muutama korvike mukaan niin vauva pärjää isovanhempien kanssa sen aikaa kun olet poissa, jos ei juo nokkiksesta niin lusikallakin voi antaa ja vedelläkin kyllä pärjää vähän aikaa.Imetystä ei kannata lopettaa (ainakaan reissun takia).

ei sillä pullolla vielä mikään kiire ole kun vauva on noin pieni. ja matkaankin siis vielä aikaa...

jos jo nyt haluat harjoitella, niin anna vaikka isän syöttää joku syöttö sinun maidollasi, saat samalla itsellesi ansaitun hengähdystauon.jos odottelette hieman pidempään niin ihan vaikka vesipullolle opettaminen olisi hyvä tapa harjoitella ja ainakin jos olette lämpimään maahan menossa niin lomaakin ajatellen tärkeää...

muistaakseni täysimetetylle ihan pienelle keitettyä vettä, muuten ihan normi hanavettä, siis jos menee esim. korvikkeita tai sitten vauvan ollessa yli 3kk.

noin pienen vauvan kanssa ei pitäisi olla ongelma vaikka korviketta käyttäisitkin, ainakin esim. nan korviketta löytyy jauheena oikeastaan mistä vain, ja on siis samaa ja turvallista tavaraa, siitä tekee pullotettuun veteen ihan turvalliset juomat, helpottaa tietysti jos vauva jo ennenkin suostunut juomaan edes satunnaisesti huoneenlämpöistä juomaa.(vaikka kyllä se kuumavesihanankin alla lämpeää) tarve keksii keinot!

vaippoja kannattaa varata mukaan, tai ostaa paikan päällä, ja vessassa käyntiä voi myös harjoitella, esim. äidin tai isin pitäessä kiinni, niin ei tarvitse täysin vaippojen varassa olla.me oltiin lasten kanssa pitkä(4vk) reissu etelässä kun lapset 11kk ja 2v8kk ja hyvin meni! nauttikaa lomasta ja niistä pienistä kahdenkeskisistä hetkistä mitä lomalla saatte isovanhempien ansiosta...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat