Vierailija

Mitä ihmettä ne kuvittelee? Että lapsiperheellä on aikaa miettiä minkälaista kahvikuppia pari nyt haluaa ja mistä kukista morsian tykkää? Ei jaksais, nyt ollaan 2000-luvulla.

Kommentit (13)

Tuollaisiin on niin helppoa laittaa ihan oman mielen mukaan - tai sitten kysyä, onko jotain toiveita. Minäkin usein laitan lahjakortin/rahaa - ja vähän reilummin aina jos sitä tilinumeroa ei ole kutsussa :)Samoin käytän rahaa reilummin, jos ei lahjalistoja ole. Mulla ne ärsyttävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me emme laittaneet lahjalistaa, koska se olisi tuntunut jotenkin ahneelta ja laskelmoivalta..ikäänkuin häät vain lahjojen takia.Monta vuotta olemme yhdessä asuneet ja tavaraa tursuaa kaapeista.

Siinä sitten kutsun saaneet soittelivat ja kyselivät. Vastaus oli aina sama:ei mitään kiitos,tulkaa vain itse juhlimaan. Tottahan toki kukaan ei kehdannut tulla ihan tyhjin käsin( muutamia poikkeuksia lukuunottamatta).Saimme muutaman joukolla kerätyn lahjakortin, joilla sitten täytin sellaisia pieniä unelmia, jotka olisivat jääneet muutoin ostamatta.

Puolitutut mummelit virkkasivat pitsiliinoja..

Siinä se suunnilleen oli ja hyvä niin.

" Kaikki meille, nyt, heti, tänne, meillä on oikeus, muista viis" , on nykyajan lapsiperheiden mantra. Ei ihme, että nykylapsista kasvaa narsistisia hirviöitä, kun vanhempien esimerkki on tuollainen.Vierailija:

Lainaus:


Mitä ihmettä ne kuvittelee? Että lapsiperheellä on aikaa miettiä minkälaista kahvikuppia pari nyt haluaa ja mistä kukista morsian tykkää? Ei jaksais, nyt ollaan 2000-luvulla.
Me lähetimme muutama viikko sitten kutsun, jossa ei ole mainintaa lahjoista. Ihan vain, koska olisi tuntunut niin epäluontevalta ryhtyä väsäämään listaa jonnekin Stockalle tai Sokokselle.Olemme eläneet yhdessä vuosia, joten meillä on käytännössä kaikki. Emme järjestä häitä lahjojen toivossa - itse asiassa en mielelläni tuhlaisi kovin montaa muutenkin vähissä olevaa juhlien suunnitteluhetkeä sen miettimiseen, mitä haluaisin lahjaksi. Ehkä emme myöskään ole ihan valtavirtaa kaikissa toiveissamme ja tottumuksissamme - toivomme lahjaksi mieluummin jotain vanhaa tai ajatuksella hankittua/tehtyä kuin listasta valitun kattilan. Lisäksi pidämme yllätyksistä. Olisi kamalan tylsää etukäteen tietää, mitä lahjaksi on tulossa, ja sitten naama irvessä vahdata, tuliko se ja se listassa ollut tuote. Toivoisimme kovasti, että ihmiset jaksaisivat sen verran panostaa, että ihan omilla aivoillaan miettivät, mitä HALUAVAT antaa meille. Opiskelijaystävillemme, joita on tulossa paljon (suurin osa vieraista), olemme vinkanneet, että lahjoja tervetulleempaa on talkooapu ennen häitä ja seuraavana päivänä.No, käytännössä kävi niin, että lähes kaikki ilmoittautuneet ovat tiedustelleet lahjalistaa. Laadimme hätäpäissä summittaisen, jossa kerroimme joitain tiettyjä tarpeellisia asioita matkalaukusta rautapataan ja toisaalta yleisiä suuntaviivoja, millaisista liikkeistä ja minkä tyyppisistä asioista ilahtuisimme. Listaa manageroi toisen äiti, joka tarvittaessa lähettää sitä eteenpäin ja ruksaa yli varatut. Lahjakortit ja rahakin kelpaavat vallan mainiosti, jos mielikuvitus loppuu sanaan " vanhantavaranliike" . Mutta edelleen - en ihan kovin montaa hetkeä ole lahjoja jaksanut ajatella, listan väsääminen oli tuskaa.Ap:n tavoin suhtautuvien vieraiden kannattaa harkita, onko pari teille niin läheinen, että haluatte todella häihin osallistua.

Jos tahtoo tietää niin soittaa parille. Ja kysyy mitä keräävät.Itse INHOAN JA SUORASTAAN VIHAAAAAAN noita helvetin kerjuulistoja ja tilinumeroita. plaaaah.Meillä ei todellakaan ollut mitään selaisia silloin 14v sitten ja toivon todella ettei kukaan tuttavani lähetä selaisa jotka aikoo naimisiin mennä. Osaan kyllä kysä tai laittaa kijekuoressa rahaa/lahjakortin. siihen ei todellakaan listoja tarvita.

Ihan sama kenelle olen ilmoittautunut. Vast´ikään kysyin morsiamelta itseltään, että mitä haluaisivat, kun ei ollut mitään mainintaa lahjatoiveista. Ja jos ei osaa sanoa mitään, niin anna rahaa kortin välissä. Sitähän kaikki kuitenkin toivoo.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat