Seuraa 

Sopiiko kani (hermeliini) lapsiperheeseen? Olen lukenut niiden olevan temperamenttisia ja puolustavan usein reviisiään. Toisaalta ovat marsuja touhukkaampia ja elävät usein pidempään. Kokemuksia kanista lapsiperheen lemmikkinä? Kasvatusvinkkejä kanin kasvatukseen?

Kommentit (2)

Suosittelen lapsiperheeseen ennemmin kääpiöluppaa, kuin hermeliiniä. Kääpiöluppa on huomattavasti sosiaalisempi ja " lapsiystävällisempi" rotu. Ne kasvavat n. 2kg painoisiksi, eli ovat ihan sopivan kokoisia lasten käsiteltäviksi.Pikkulapset kannattaa opettaa käsittelemään kania aina lattialla istuen, näin pupu ei pääse putoamaan sylistä. Yleinen ongelma pentujen kanssa on, että lapsi puristaa niitä liian kovasti --> pentu alkaa rimpuilla --> lapsi puristaa vielä kovempaa :( Eli neuvokaa lasta ottamaan pentu lattialla istuen syliin ja silumaan siinä. Ja kun pentu haluaa lähteä loikkaamaan, sen pitää antaa mennä, eikä saa pitää väkisin.Ja toinen vinkki: Kieltäkää lapsia juoksemasta ikinä, milloinkaan kanin perässä!!! Kani on luontaisesti saaliseläin ja säikähtää kuollakseen kun sen perässä juostaan kiljuen! Jos pentu on arka, eikä anna helposti kiinni, vanhempien kannattaa suorittaa kiinniotto.Kolmas:

Hankkikaa kani suoraan kasvattajalta, ei eläinliikkeestä. Tällöin saatte suuremmalla todennäköisyydellä käsitellyn, terveen ja puhdasrotuisen eläimen. Kasvattajien yhteystiedot löytyvät kaniyhdistyksen nettisivuilta (www. kaniyhdistys . com)Nämä neuvot:

Kolmen lapsen ja monen monituisen kanin kokemuksella :) :)

että vaikka kuinka lapset kovasti kania haluavat,sen " hohto" on yleensä vain hetken huumaa ja itse hoitovastuu (häkinsiivous ja ruokinta ym.)jää yleensä loppujen lopuksi vanhempien tehtäväksi! Että, haluathan SINÄKIN kania!?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat