Vierailija

Kuinka kauan 6-muna täytekakkupohja pitää olla uunissa et on varmasti kypsää?On sellasessa vanhassa pyöreessä vuoassa, korkeat reunat, siis ei mikään littana kakku....40min??

Kommentit (18)

Se jäi se päällinen raa´aksi...Tein uuden 2 munan pohjan, säästin siitä ne kaksi osaa mitkä olivat hyviä... kauan sen pitää sit olla uunis???AP*repii tukkaa päästään*

jos se on 160 astetta pidä 45-50 minuuttia niin on kypsää.Kumoaminen: Anna kakun jäähtyä vuoassaan 20 minuuttia ja kumoa kakku vasta sitten ettei lässähdä.

Se ei ole kypsä 30 minuutissa tai se on ollut liian kuumassa ja palanut jo pinnalta mutta tahmea sisältä.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kakkupohjan koosta riippuen paista noin puoli tuntia, kauemminkin, jos ei näytä kypsyneen.Ja tee taikina kunnolla: esim. kolmen lasin ohje: yhteen lasiin rikot munat, toisella mittaat lähes samanverran sokeria, vatkaa kunnolla. Vaahto on valmista, kun on kunnon pinkeetä. Jauhoja saman verran kuin sokeria, leivinjauhetta taikinan koosta riippuen jauhojen sekaan. Siivilän läpi jauhot vaahdon sekaan. Sekoita varovasti, että kuohkeus säilyy. Paista taikina mahdollisimman pian.Rasvaa vuoka kunnolla, ripsauta mannaryyniä tai korppujauhoja leivikkeeksi. Taikina vuokaan ja uuniin.


Säälittää totaalinen uusavuttomuus. Oma äitini opetti nuo hommat jo kun olin kymmenen ikäinen.Kakkupohjan ohjeita ja paistolämpötilat ja ajat löytää helposti netistä, tämän Av-palstan käyttö kyllä sujuu muttei osata Googlettaa ja etsiä asiallista tietoa.

Huomenna siskon juhlat ja teen kakun ylläriksi... =)Eli kumosin sen ja irtos hyvin, anna nyt jäähtyy ja sit voinko panna sen vuokaan takas ja jääkaappiin huomiseen asti??

Kumoa hetken päästä, kun vielä kuumaa.Leikkaa vasta jäähtyneenä. Voit laittaa pohjan myös pakastimeen, on helppo leikata seur. päivänä. Jos tarve jo tänään, niin odottele et on jäähtynyt kunnolla, niin ei repeä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat