Seuraa 

Vauvoillani oli siis yhteinen istukka vaikka ovat ei identtiset-tietenkin kun ovat tyttö ja poika.Kaikkialla kuitenkin sanotaan että ei identtisillä on AINA omat istukat ja taas identtisillä voi olla joko yhteinen tai omat.Ihmettelen siis miten meillä voi näin olla..Onko muilla ollut samoin??Olisin kiitollinen jos joku ottaisi kantaa =)

Kommentit (3)


Siis oliko istukka varmasti yhteinen vai oliko istukat yhteenkasvaneet??On hyvin yleistä että kaksi istukkaa kasvavat yhteen jo varhain. Yksi vanha kätilö sanoi kerran minulle, että hyvin harvoin on yhteinen istukka ja hyvin yleistä että istukat kasvavat yhteen. Hän nimittäin epäili minun yhtä istukkaa, joka kyllä sitten loppuviimeksi patologisen tutkimuksen jälkeen todistettavasti oli yksi ei yhteenkasvanut.En tiedä pystyykö sitä käsipelillä tai silmämääräisesti erottamaan vai tarvitaanko siinä aina patologia selvittämään, että onko istukoita yksi vai kaksi yhteenkasvanutta.Mutta näin maalaisjärjellä, sinulla ei ole voinut olla yhtä istukkaa koska sinulla on tyttö ja poika.


identtisillä kaksosilla voi myös olla erilliset istukat. Silloin munasolun jakautuminen on tapahtunut jo hyvin varhain. Yhteinen istukka identtisillä kaksosilla on silloin kun munasolu jakautuu myöhemmin.. Meniköhän tuo nyt oikein päin, mutta eni vei. Identtisillä kaksosilla voi siis olla joko yhteinen tai omat istukat. Erimunaisilla käsittääkseni aina omat istukat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja istukat olivat niin tiiviisti yhteenkasvaneet, että vaikuttivat yhdeltä. Kaikissa ultrauksissa ja vielä synnytyksessäkin puhuttiin yhdestä istukasta. Vasta sairaalassaolon loppuvaiheessa jostain dokumentista selvisi että istukat olivat olleet yhteenkasvaneet. Meillä oli pojilla myös yhteinen suonikalvo, joten raskauden ajan lääkärit povailivat identtisiä. Identtisyyttä ei ole koskaan varmistettu, mutta kundit (3,5 v) ovat niin eri näköiset ja luonteiset että epäidenttisyys on oma varma diagnoosini. :-D

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat