Vierailija

Eskari nukkuu päiväunet ja kukkuu yöt- help!!!

Sivut

Kommentit (28)

Jos tuollainen pakkonukutus kerran onnistuu, niin miksi sitten eivät kaikki sellaiset, joilla on ongelmia nukuttaa lapsensa iltaisin, pakkonukuta heitä?!Ei ymmärrä ei:/

Minkälaisen vastauksen sitten haluaisit??

Minäkin sitä mieltä,että jos lapsesi todellakin nukahtaa sadun aikana tai sen aikana, jolloin lepäävät on lapsesi väsynyt ja tarvitsee ne unet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun oli päiväkodissa töissä oli eskarilaislle lepohetki jonka aikana aikuinen luki kirjaa..

Toiset nukkuivat, toiset eivät.

Jos ei nukkunut, satu/lepohetken joka kesti n. puolituntia jälkeen sai lähteä leikkimään.

Jos jonkun vanhemmat erikseen pyysivät koitimme katsoa että heidän lapsensa ei olisi nukahtanut.

Jotkut lapset tulivat jo klo 6 päiväkotiin, eli olivat heränneet n. 5 aikaan kotonaan. Nämä lapset usein tarvitsivat torkut jaksaakseen iltaan asti.

Ihan oikeasti jurppii kun tilasimme hoitoajan 13-22, niin meidän pitää viedä lapsi sinne jo klo 12, koska pitää ehtiä nukkumaan kun kaveritkin nukkuu ruuan päälle. Ja taas kuluu tunteja sujuvasti. Maksaisimme mielellämme siitä ajasta kun laspi voi leikkiä ja olla kavereiden kanssa, emme hoitajien kahvitunneuista ja omasta ajasta. Sillä siitähän siinä on kysymys kun yli 3- vuotiaita nukutetaan väkisin. Jos ei nuku niin pitää olla hiljaa muuten sängyssä se 1,5 h. Arvaa haluaako lapsi käydä nukkumaan sitten kotona klo 22? Vanhemmille kyllä uni maistuisi jo silloin.

Päiväkodissa ei ole pakko nukkua päiväunia. Päväkodissa on lepohetki jolloin kakki lapset kuuntelevat sadun jos nukahtavat niin voi sopia että lapsi herätetään viimeistään 13:15. Lapseni päiväkodissa kaikki nukkuvat päivänet. Meillä tuli kotona iltaisin nukkumis ongelmia kun lapsi nukkui pk:ssa. Sovin päiväkodin johtajan kanssa että lapseni herätetään vvimeisttän 13:15 jos on nukahtanut. Monessa pk:ssa tämä on yleinen tapa, mutta joissakin pk:ssa tämä pitää vaatia. Minäkin soitin alueen päiväkoti asiantuntialle ennenkuin sain asian sovittua.puolipäiväisenä 10-15. Aluksi lapsi oli tyytyväinen, mutta sitten hoitoon meno rupsei kenkuttamaan. Syyksi selvisi se että pph oli päättänyt että kaikkien lasten täytyy olla hiljaa ja silmät kiinni keskipäivä pedissä. Aluksi oli siis puhuttu pphn kanssa ettei tarvitse nukkua kun herääkin niin myöhään ja on lyhyen päivän. Lapsi oli silloin 4v ja tällä pphlla kaikki lapset lähtivät kotiin klo 15 maissa. Nyt on päiväkodissa ja lapsi on ollut tyytyväinen lepoaika järjestelyihin.

Lepohetken aikana hoitajat käyvät itse syömässä, silloin pidetään myöskin erilaisia palavereja mitä ei voida pitää kun hoidetaan lapsia. Jokainen voi itse miettiä omalla kohdallaan mitä tapahtuu joi ei voi syödä tai pitää mitään taukoa työpäivän aikana. Muistakaa myöskin että niiden palaverien ja kokousten tarkoitus on edesauttaa juuri teidän lastanne saamaan mahdollisimman hyvä hoito ja huolenpito päivähoidossa.

Pakkonukuttaminen tarkoittaa, että KAIKKI lapset

eli lapsi kuin lapsi nukkuu päiväunet

eikä lasten yksilöllisiä eroja kunnioiteta-esim. jotkut lapset ovat kotonakin vähäunisempia eivätkä nuku kotonakaan päiväunia-

mutta päiväkodissa heidänkin on ollut PAKKO perinteisesti-

siis 1990-luvulla-

ollut nukkua päiväunet-jotkut esim. 2 vuotiaatkaan nuku kotona päiväunia

-------2000-luvulla kunnioitetaan enemmän perheiden toiveita- yleensä siis...

siksikin ap on ihmeissään tilanteesta...----------

Yleensä eskarit ei nuku MISSÄÄN päiväkodissa päivunia...

ei 1990-luvullakaan...eli pulma on ilmeinen ap:n tapauksessa...koska kyseessä on eskari...T. ap

Siitä ajasta osa luetaan satua tai kuunnellaan joku nauha, mihin menee n. puoli tuntia. Sen jälkeen on oltava pedissä vielä 1½ tuntia mikä on sairaan pitkä aika niille, jotka eivät nuku.Niin oma lapseni siis ei nuku, sikäli tämä ap:n ongelma ei koske meitä, mutta monia tuttaviamme kylläkin, kellä lapset samassa ryhmässä. Kyllä siinä vähemmän väsynytkin lapsi lopulta nukahtaa kun 2 tuntia on sängyssä. Ne taas jotka nukahtaa ihan heti nukkuvat turhan pitkään...

Siinä mielessä varmaan nukkuvat " pakolla" ... meillä ollaan kuitenkin tosi tyyttyväisiä, että pph nakittaa tytön 4,5 v unille vielä. Herätys kun on kuudelta aamulla, , nukkumaan ei käytännössä käy ennen yhdeksää, kun kotonakin ollaan vasta viideltä.

tuosta pakkonukutuksesta. Tuossa vantaalaisessa päiväkodissa KAIKKIEN on oltava sängyssä klo 12.15-14.15. Nukutti sitten tai ei. Tuo tuttavan lapsi herää aamulla viideltä itkemään, etteihän tarvitsisi mennä päiväkotiin. Hänelle on todella vaikea olla paikallaan 2 tuntia sängyssä, kun ei kertakaikkiaan nuku.

Tuolla päiväkodissa vasta eskarit saavat nousta aikaisemmin leikkimään. Äiti on pyytänyt, että tämä 5v saisi nousta eskareiden mukana, mutta se ei päiväkodille käy. IHAN hirveetä siis. Ja äiti on todellakin puhunut asiasta jokaisen mahdollisen tahon kanssa ja saanut tietenkin hankalan äidin maineen...

Vantaalla ei onneksi joka paikassa näin...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat