Seuraa 

Ajattelin huomenna pestä pari mattoa ja kysyisinkin nyt, että mikä olisi paras pesuaine siihen? Mäntysuopaa olen käyttänyt jo useat vuodet, mutta sen luontainen tuoksu ei ole kovin miellyttävä.

Onko olemassa muuta pesuainetta, jolla matot saisi hyvin puhtaaksi, mutta joka on samalla luontoystävällistä (jos nyt mikään pesuaine voi sitä olla).

Olen joskus kuullut, että fairya voisi käyttää. Oletteko kokeillut? Toimiiko se? Entä tavallinen jauhemainen pyykinpesuaine (zeoliititon, esim. allegro)?Toivottavasti joku / jotkut ehtii vastaamaan tähän kysymykseen ennen kuin huomenaamulla suuntaan kauppaan ostamaan pesuainetta.Kiitos jo näin etukäteen vastaajille.

Kommentit (5)

Vastaus tulee vähän myöhässä, mutta toisaalta - näitä pesuaneita et olisi kaupasta löytänytkään..... ;o)Mattojen pesu on tosi kätevää Swipen pesuaineilla, jos sinulla on tarpeeksi iso astia, jossa voit liottaa mattoja.Seuraava teksti on kopioitu HomCaren sivulta:Mattojen pesu harjaamatta:

Annostele 1-2 dl Whitea ja 0,5 dl 40:60 pesuntehostajaa 50-70 litraan lämmintä vettä (lämpötila materiaalin mukaan). Liota mattoja noin 1 tunti, survo välillä ja huuhtele. Huuhtoutuu helposti. Uusi käsittely tarvittaessa.Ja linkit, joista löytyy lisää tietoa noista em. pesuaineista:http://www.homcare.fi/Tuote.asp?TR=47&Tuote=104http://www.homcare.fi/Tuote.asp?TR=47&Tuote=118

Vielä tuosta Swipesta, sitä saa ostettua jälleenmyyjiltä. Laita viestiä HomCaren sivuilta ja tiedustele sitä kautta lähintä jälleenmyyjää.http://www.homcare.fi/yhteystiedot.aspPesuaineet ovat aika kalliita, mutta niitä annostellaan todella pieni määrä, joten ne ovat myös erittäin riittoisia. Ja matonpesussa tuo em. yhdistelmä on aivan yliveto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä liotan omat pienet mattoni (80x200 niistä suurin) ylimääräisessä vauvan ammeessa. Olen pessyt monilla pesuaineilla (2-3 -kertainen määrä normaaliin koneelliseen tarvittavasta määrästä), mutta käyttänyt aina kaverina tuota 40:60 pesuntehostajaa.

Tilasin juuri allegroa ja ajattelin kokeilla sillä mattojen pesua, kun vaikuttaa koostumukseltaan aika samalta kuin swipe. Siinähän on myös sitä pesuntehostajaa mukana, mutta siitä en tiedä, kuinka samanlaista tai erilaista on.


No, niin isoa pesuastiaa ei ole, jotta saisin siinä pestyä 190x290 cm kokoisen maton. Tosin omistan kyllä pienempiäkin mattoja, joten niihin tuo swipe toimisi varmaan hyvin. Riittääkö pesuastiaksi pienemmille matoille sellainen lasten muovinen kylpyamme? Minulla olisi sellainen ylimääräinen, jota ei tarvita, joten se joutaisi kyllä mattopyykille.Toimiiko mikään muu pesupulveri samalla tavalla kuin tuo swipe? Esim. allegro? Mistä tuota swipea saisi ostettua?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat