Seuraa 

Lastemme synttärit lähestyy, eikä oikein tule mitään kivaa synttärilahjaideaa mieleen. Kummit, mummot ja muutkin alkavat kohta kuitenkin kyselemään, enkä haluaisi mitään turhaa ostettavan. Leluja (nukenvaunut, leikkikeittiö, potkumopo, nuket, autot, legot, palikat, Littlepeoplesälät, soittimet, keittiötarvikkeet, kirjat, keinuhevonen, askartelutarvikkeet ym. ym.) on tosi paljon, vaatteitakin löytyy.. Olisiko kellään ideaa, mistä tämänikäiset erityisesti tykkäisivät, leluideatkin kelpaavat? Esikoinen on tyttö ja kuopus poika.

Kommentit (15)

Nopeasti luettuna en huomannut listoissa kirjoja - ja niitähän tarvitaan ja paljon. 3-vuotiaalle voisi jo toivoa oikeaa satukirjaa, saduista alkaa pikku hiljaa tykätä. Janoschin yhteisnide, Tatu ja Patu -kirjat tai mikä nyt teidän perheessä voisi olla pidetty. Ja askarteluvälineitä, kyniä ja sellaista kuluu kuitenkin aina (lahjaksi voi toivoa vaikka Lyran kyniä, hyviä, mutta kalliita).

Ideoita 3 vuotiaalle tytölle:

- My little ponyt

- Pelejä: Junior Uno, Domino, muistipeli jne.

- Palapelejä: isot lattia palapelit mukavia

- Nukkeleikkeihin erilaisia tarvikkeita: esim. Baby Born juttuja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uimapuku, vesipeuhukurssi, elokuvakäynti, muskarin lukukausimaksu, joku soitin, dvd:itä, kirjoja, liinavaatteita, polkupyörä, lasketteluvälineitä, eri kypärät mitä tarvitsee, askarteluvälineitä, yöpukuja, maalausvälineet, cd-levyjä, cd-soitin, tv, dvd-soitin, i-pod.

Vesivärit, liidut, tussit, sormivärit, erilalaisia papereita (isoja, pienempiä, eri värisiä..). Muovailuvahaa. Saippuakuplia, niitä isoja esim. Sitten mikä se on nimeltään; sellainen valkoinen reikäinen alusta, johon saa laitella niitä värikkäitä nappuloita, tiedätkö mitä tarkoitan??!Jotain lautapelejä on myös olemassa, jotka alkaen 2-3- vuotiaille. Ja vaatettahan voi aina toivoa, vaikka sitten jo seuraavaa kokoa.Meillä on ollut suositu " lelu" pojalla tuon ikäisenä isot puuhelmet, joita pujotteli nauhaan. Ostimme ne ulkomailta, Suomessa en ole vastaavaa nähnyt(?) mutta helppohan se on itsekin tehdä.

jos tosiaan on jo noin paljon tavaraa. Mutta sitten mieli kirkastui ja tuli pikaisesti ajateltuna tosiaan kirjat (Richard Scarry, Tammen kultaiset kirjat, Pupu Tupunat, Sanna, Teemu, eläinsadut jne)Nukkekoti ja parkkitalo/autotalli ehkä enemmän isommille, mutta pikkuhiljaa voivat toimia. Meillä suursuosikki on automatto. Sellainen pieneen tilaan menevä (mahtuu autojen kanssa samaan laatikkoon, äiti ei tykkää varsinaisista koko ajan lattialla olevista automatoista...) Automatolle tehdään päivittäin leikkejä legoista, junaradasta, parkkitalosta jne.Laadukkaat piirustus/maalaustarvikkeet. Kauppaleikkitarvikkeet. Tosin ihan oikeat pikku jogurttipurkit ym ovat myös pop.Kengät, hanskat ym hyödylliset

tarkoitin sellaista parempaa, jota äiti voisi työstää lasten kanssa. Kalusteita jne. voi sitten hommata pikku hiljaa ja tehdä itse.Urheiluvälineitä en myöskään huomannut listassa. Pieniä mailoja ulos ( lätkä, salibandy), erilaisia palloja, polkupyörät, sukset, luistimet ( 3v:lle). Talviset ehkä enemmän joululahjaksi paremminkin.

Muovailuvahaa, vesivärejä, puuhelmiä, erilaisia piirustusvälineitä, hamahelmiä (joka on juuri tuo alusta helmineen, jota edellinen kirjoittaja tarkoitti), saippuakuplia ja seuraavan koon vaatetta löytyy. Vaatetta ajattelin pyytää lisää, vaikkapa vielä seuraavasta koosta seuraavaa =)))

- Minusta olisi ainakin kiva, jos lasta vietäisiin vaikka nukketeatteriin, teatteriin, uimaan...

- Isommalle jonkin lastenlehden tilaus voisi olla jo mukava

- Vuodevaatteita: lakanoita, tyynyliinoja, pyyhkeitä, peitto, tyyny

- Harrastuksen (muskarin tms) kustantaminen

- Lastenastiasto, ruokailuvälineitä (Muumi tms)

Meidän lapset ovat ainoat lapsenlapset mieheni ja minun perheissä, joten kyllä on kaiken maailman sälää ilmestynyt kolmen vuoden aikana. Kaikki haluavat kuitenkin jotain ostaa, niin yritän keksiä jotain järkevää, mitä ei vielä olisi.Kirjoja meillä on tarpeeksi, kun kahteen kirjakerhoon ollaan kuuluttu. Parkkitalo ja nukkekoti löytyy Little People sarjaa. Tuo käsilaukku on hyvä ajatus!

Isovanhemmat kustantavat ensi lukukauden muskarin molemmille. Katselin, että juuri nyt ei tunnu olevan meilläpäin lapsille juurikaan tapahtumaa, joka kiinnostaisi. Ti-ti nallen konserttiin oli liput, mutta kun harmiksemme tuo peruuntui =( Lakanoita, pyyhkeitä, astioita meiltä löytyy paljon. Palapelejä on vaikka muille jakaa, My little ponyja on yksi, muttei oikein tunnu vielä innostavan isompaa. Tosin se sellainen isompi My little pony olisi varmaan ihan kiva juttu! Muistipeli kuulostaa myös tosi hyvältä idealta =) Dvd:tä meillä on kauhea läjä, samoin erilaista musiikkia ym. Soittimia löytyy marakassit, rytmimunat, huuliharppu, rytmikapulat ym. Pikkuteltta olisi kiva, voisi laittaa vaikka parvekkeelle, kun kerrostalossa asutaan =) Ulkovaatteita olen alesta jemmannut vinon pinon, kengille tosin olisi tarvetta, mutta kun ei viitsi etukäteen niitä vielä ostaa. Uimahallissa käydään usein ihan muutenkin. Kummit voisivat tosiaan viedä isomman jonnekin tapahtumaan, jos sellaisen mieluisan keksisin. Täällä pikkukaupungissa ei kovin paljoa ole valikoimaa...Kivoja ideoita!! =)

Miten olisi tytölle ihan oma käsilaukku. Sinne on kiva piilottaa aarteita, olivat ne sitten hiuspompuloita, pinnejä, harjoja jne. tai ihan jotain muuta pientä. Lahjan antaja voi tietenkin päättää, laittaako laukkuun sisään jonkun yllätyksen.Meillä on nyt ihan pop kaikki pieni muovinen irtosälä. Esim. Pet Shop -muovieläimet tarvikkeineen, My Little Pony tarvikkeineen (niille on kaikkea astioista ja kengistä lähtien :) Saa vaan olla tarkkana, ettei sitten pikkuveli laita niitä suuhunsa!Onko teillä nukkekoti? Jos yksi hankkii talon, muut voivat tuoda kalusteita ja nukkeja.Ensimmäiseksi olisin ehdottanut esim. lastenteatteria, mutta sitä kommentoitkin jo.

Miten olisi joku helppo peli tai palapeli? Kirja? Dvd? Lastenmusiikkia? Meidän lapset sai yhtenä vuonna soittimia (rumpu, marakassit, kastanjetit, kapulat) ja ne on olleet kovassa käytössä :)Tänä vuonna uuden omakotitalon innoittamana lapset saivat lahjaksi leikkimökin ja monia puutarhan hoitovälineitä mm. kottikärryt. Pihajuttuihin liittyen myös pieni teltta voisi olla kiva, vaikka asuisi kerrostalossakin.Meillä myös erittäin kiitollisena otetaan vastaan lahjat joita oikeasti tarvitaan eli mummoilta ja papoilta huoletta toivomme kumisaappaita, hanskoja, lakanoita ym.Ja jos nyt ei sitten mitään tule mieleen, niin varmasti ainakin lahjakortti johonkin kauppaan ilahduttaa vanhempia jossain vaiheessa. Lapsista se tosin on aika tylsä lahja.Tai sitten vain aikaa kummin tai mummin kanssa vaikkapa niin, että lupaa viedä lapsen katsomaan jotain lastenesitystä (teatteri, musiikki) tai vaikkapa uimahalliin pari kertaa. Se on kyllä tosi kova juttu ainakin meidän perheessä, kun pääsee mukavalle retkelle.

tai lorukirjat, esim. Kirsi Kunnaksella on kivoja. Niin ja sitten ihan toodella perinteiset luetut satukasetit, joita voi katsella kirjasta ja kuunnella korvalappustereoilla tms, jos joku vielä omistaa....

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat