Seuraa 

Oletteko ottaneet tutin kerralla vain kylmästi pois vai aluksi rajoitaneet käyttöä ja vasta sitten ottaneet kokonaan pois käytöstä?

Kommentit (6)


tältä palstalta saadun neuvon mukaisesti leikattiin tuttiosa pitkittäin halki. Tämän jälkeen lapsi ei enää suostunut tuttia käyttämään: " tutti rikki" .Tämän jälkeen noin viikon ajan sanoi nukkumaanmeneessään " tutti rikki" , mutta ei sitten sen enempää. Pari viikkoa nukkui aika levottomasti, nukahti vaikeasti ja päiväunille nukahtaminen oli hankalaa, varsinkin vieraammissa paikoissa kuten mökillä. Muutaman päivän oli myös jotenkin sylihakuinen ja levoton, vaikka ei pitkään aikaan enää päivätuttia ollut käyttänytkään.Mutta ihmeen hyvin on mennyt, kun meilläkin odotushorisontti oli monen viikon peräänitkemiset. Ilmeisesti myös päiväkodissa on mennyt hyvin vaikka siellä on muita tutin käyttäjiä.

eli esikoiselta otettiin vain tutit pois 1v3kk ikäisenä, kertaakaan ei itkenyt tutin perään. nuorempi ei ikinä oikein tuttia syönytkään, siis satunnaisia sekunteja pidempään...kun esikoinen oli 2 ja pienempi 1 lapset leikkiessään muuton ollessa käynnissä löysivät laatikon johon olin tutit laittanut. isompi muisti kyllä mihin tutti kuuluu ja kokeili muutaman minuutin. lähinnä oli kiva eiintyä äidille ja isille tutti suussa. mutta pienempi raukka ei edes tiennyt mitä sillä tehdään ja vaikka isoveli kuinka yritti pistää tutin siskon suuhun ei tytteli tajunnut pointtia =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

rajoitettiin tutti vain uni ja reissu käyttöön, esim. autoon saattoi saada mukaan huonona päivänä, tai vieraaseen jännään paikkaan.meillä tutteja piti olla nukkuessa sekä suussa että kädet täynnä, vähän ennen kahta vuotta leikkasin imuosat käsissä olevista tuteista pois ja lapsi vei ne itse reippaasti roskiin kun olivat rikki...sitten kun oli pari viikkoa ollut vain suussa oleva tutti jäljellä leikkasin siitä kärjestä ihan pienen palan pois, ei kelvannut suuhun enää, piti yhden yön kädessä ja vei sitten roskiin...tilalle tuli erittäin tärkeä unilelu (lapsen omasta toimesta)

...esikoinen (1½v.) tässä reilu kolmisen viikkoa sitten ja ihan " kylmästi" jätettiin tutti pois. Yks aamu vain päätettiin, että tänään ja laitettiin tutit piiloon. Muutaman kerran laps kysy tuttia parin kolmen päivän ajan, mutta unohti tutin melkein heti kysyttyään. Että selkeästi ei tarvinnu sitä :) Yllättävän helposti kävi meillä, ajattelin että tulee kauhea huuto, mutta ei!

Työiltä otettiin päivätutti pois puoltoista vuotiaana. Sitten siitä meni n. 3kk, kun annettiin tutit paketissa joulupukille. Saivat lahjoja tilalle ja pukki sai viedä tutit tontuille :-) Ihmeen hyvin meni vaikka hoidossa oli vielä tutin käyttäjiä...

Poika rupesi leikkimään tutilla iltaisin sängyssä: heitteli lattialle ym. Silloin päätettiin, että nyt otetaan tutti pois. Odotettiin viikonloppuun, ettei ole ekat tutittomat päikkärit hoidossa. Illalla käytiin saunassa ja kylvyssä pitkän kaavan mukaan, että poika olisi mahdollisimman väsynyt nukkumaan käydessä. Hyvin sujui nukahtamiset, parina iltana sai kantaa n. 5 min, ennen kuin suostui rauhoittumaan sänkyynsä, mutta syliin ei koskaan nukutettu. Meillä jäi tutti pois ennen tissiä, joten imemistarve tyydyttyi vielä tissillä tutin pois jäämisen jälkeenkin. Mielestäni tämä osoittautui hyväksi järjestykseksi, tuttipulloa meillä ei käytetty kotona koskaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat