Vierailija

Tiedättekö, että on erittäin ÄRSYTTÄVÄÄ! Arvovalintoja kaikki joutuu tekemään ihan jokainen, ei teidän tilanne niin erityinen ole.Olin 3päivää harjoittelemassa 3veeni kanssa hoidossa ja voi ei näitä 10kuisia ja vuosikkaita! Kyllä teki pahaa!Ja joo olen toisen lapsen vienyt alle 2 vuotiaana, mutta hän osasi puhua ja muutenkin oli valmis päiväkotiin. 10kuista tai vuoden vanhaa en veisi! Vaikka olisi mikä asuntovelka! Tekisin vaikka iltatyötä tms. Säästäisin kaikessa muussa mutten tässä!

Kommentit (10)

Meilläkin mies on aika hyvätuloinen ja iso asuntolaina uudehkosta rivarista, mutta silti järjestimme niin ettei lapsia tarvinnut viedä alle 2-vuotiaina hoitoon. Käytössä oli mm. lyhennysvapaa vuosi (ei ehkä rahan kannalta pidemmän päälle järkevin ratkaisu, mutta mielellämme maksamme hieman ekstraa lasten ensimmäisistä tärkeistä vuosista).

Minusta on järkevää miettiä myös lapsen tulevaisuutta, teini-ikää jne, eikä vain ekoja vuosia. Kyllä se onnellinen lapsuus rakentuu kaikista 18 ensimmäisestä vuodesta, ei vain kolmesta ekasta. Köyhän lapsuuden on tutkitusti todettu olevan lapsille traumoja aiheuttavaa. Lisäksi perheen koossa pysymiseen vaikuttaa ratkaisevasti perheen taloudellinen tilanne. Lasten onnellisuuteen vaikuttaa vanhempien onnellisuus ja tasapainoisuus suuressa määrin. Vanhemmille lapsista päiväkodin maailmasta voi olla lapselle todellista hyötyä (ainakin joillekin lapsille). Asiat on kokonaisuuksia, eikä pystytä yksiselitteisesti sanomaan mikä on paras ratkaisu.Selvää on, että 10 tunnin hoitopäivät 5 kertaa viikossa ei ole paras vaihtoehto lapselle. On osa-aikatöitä, lyhennettyjä työpäiviä jne. ja jokainen perhe voi valita niistä heidän tilanteelleen sopivimman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

toinen vanhemmista hoitaa lapsia kotona niinkauan, kuin se tuntuu mielekkäältä ja lapset ovat riittävän isoja hoitoon kodin ulkopuolella.

kun mihin meillä oikeasti olisi varaa. Jo asuntolainaa ottaessamme tiesimme, että haluamme lapsia, ja hoitaa ne kolme vuotiaaksi kotona. Siihen olisi siis varaudutte ETUKÄTEEN.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat