Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän kuopus, elokuun lopussa vuoden täyttänyt, on kehittynyt sekä motorisesti että kielellisesti hitaasti: lähti ryömimään vähän vajaan vuoden iässä, eikä vieläkään esim. konttaa. Istumaan oppi kunnolla joku aika sitten. Sanoja ei tule, ei edes yritystä, mutta nyt ihan viime aikoina on alkanut ymmärtää puhetta vähän enemmän. Neuvolasta saatiin kesän alussa lähete kuntoneuvolaan fysioterapeutille, ja siellä ollaan käyty siitä lähtien. Tyttö myös karsastaa, mutta silmälääkärin mielestä tämä ei vaikuta mihinkään. Ja kukaan muukaan ei sano oikeasti mitään, että onko jotain ehkä vialla, odotellaan vaan... Itsellä yleensä ihan hyvä ja toiveikas mieli (tyttö on kuitenkin siis tietysti maailman ihanin ja suloisin tapaus), vuoroin ahdistus ja epätoivo (kun sille toivoisi vaan parasta, ja ettei mikään olisi hullusti) .

Onko muita joilla samanlaisia kokemuksia?

Kommentit (1)

Hei,

eli meillä poika motorisesti hitaasti kehittynyt, oppi ryömimään ja istumaan vasta n.10kk ikäisenä. Syyskuun lopussa täytti vuoden ja nyt onkin viime aikoina alkanut kiriä muita kiinni, eli nousee jo seisomaan tukea vasten ja tykkää seisoskella ja ottaa muutamia askelia siinä. Konttaa ei vieläkään, mutta ft:n mukaan ei välttämättä konttaakaan ennen kävelemään oppimista. (Mieheni ja minä emme kontanneet ennen kävelemään lähtöä).

Olemme myös käyneet ft:llä ja hän vain totesi meidän osalta, että mm rauhallinen temperamentti vaikuttaa asiaan. Lisäksi kun poikamme oli pienempi tykkäsi hän on olla paljon lelukaaressa, ja emme älynneet, että sehän ei todellakaan aktivoi liikkumaan, kun hypistelee yläpuolella olevia leluja. Myöskin syötimme sitterissä aika pitkään.

Kävimme 10kk:n iässä lääkärin tarkastuksessa ja lääkärikin totesi pojan olevan ihan "normaali".

Meillä pojalla kyllä tulee paljon omaa juttua ja joitain sanoja silloin tällöin. (ei ehkä ihan oikein sanottuna, mutta silti).Eli lapset kehittyvät omassa tahdissaan ja tuskinpa teilläkään on mitään huolenaihetta, mutta jos mietityttää niin käykää erikoislääkärillä. Ja jos ft ei ole suositellu lääkärikäyntiä niin tuskinpa teillä mitään huolta on. Yleensä kokenut ft kyllä näkee onko syytä huoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat