Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heissan!Onko kellään kokemuksia kantoliinailusta lonkkalastan kanssa? Meillä vauvalla kolmatta viikkoa lasta ja kovasti tekisi mieli alkumasennuksen jälkeen alkaa " liinailla" .

Sairaalassa sairaanhoitaja ei oikein osannut sanoa juuta eikä jaata asiasta, kantoreput, sitterit ja turvaistuimet kun on kiellettyjä hoidon aikana. Itse tuumailimme liinan, Huggiksen, olevan ihan kelvollinen, vai kunka? Lonkathan jäävät siinä luonnostaan sammakkoasentoon ja vauvan paino on pepulla.

Enpä tiedä pitäisikö käväistä liinan kanssa polilla kysäisemässä, miltä vauvan asento liinassa näyttää heidän mielestään. Olisipa sitten omatunto rauhassa, ettei vaan tee liinalla hallaa pienille lonkille.

Että semmoista.

Kommentit (3)

meidän esikoisella ja keskimmäisellä oli Von Rosen lonkkalasta. Molempia kannoin liinassa, sekä trikoisessa että rengasliinassa. Meillä ortopedi sanoi että voi kantaa koska siinä jalat sammakkoasennossa ja liina tukee nyös hyvin peppua.Tässä hyvä linkki: www.geocities.com/lonkkalasta/-MM- ja lonkkalasta pojat ja tyttö ilman lastaa

Itselläni oli ihan tavallisesta kangaskaupan trikoosta ommeltu oma kantoliina, ja käytin kietaisuristi2-sidontaa. Piti vain peilin kautta varmistella että jalat eivät päässeet vääntymään huonoon asentoon.

Ihan viikon ikäisestä kannoin liinassa paljon, siten sai hyvin röyhtäisyt ulos vauvalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannoin vauvaa liinassa paljon, katsoin aina peilistä että jalat ovat varmasti hyvässä asennossa. Eli mahdollisimman leveälle liina, vauvan polvesta polveen, ja peppu polvia alemmas. Valjaat saatiin pois viiden viikon iässä, lääkäri joutui oikein katsomaan papereista että olihan se lonkka kokonaan pois paikaltaan, kun oli niin hyvin parantunut (ultrassa oli lonkkamaljassa havaittavissa enää hyvin pieni ero terveeseen lonkkaan), lääkäri luuli ensin että lonkka oli vain hiukan löysä silloin vastasyntyneenä.Ja liinana oli Hug-a-bub. Valjaissa vauva oli helppo laittaa liinaan ja saada hyvään asentoon, lasta on varmasti aika paljon kolhompi. Itse en kysellyt lääkäreiltä mitään, koska aavistelin että kumminkin kieltävät kaiken epäilyttävän " hörhöilyn" ;o) Luotin ihan omiin silmiini kun näin että asento on sama kuin valjaissa muutenkin. Ja tietenkin tieto siitä, että liinassa kantaminen on lonkille hyväksi, rohkaisi myös kantamaan. Ja mielestäni kannatti!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat