Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mummoni oli kaatunut ja saanut ison päänhaavan ja vuotanut pahasti yöllä ennekuin yökkö oli löytänyt hänet.Omaisille ei ilmoitettu mitään. Nyt illalla soitin ja kerroin tulevani huomenna niin sain kuulla tästä viime öisestä. Olisin tietenkin käynyt siellä tänään jos olisin tiennyt kaatumisesta. Myös isäni oli ihmeiseeään ja pahoillaan.Miusta omaisille pitäisi soittaa heti aamulla tälläisistä varsinkin pään vammoista!Onko kokemuksia?

Sivut

Kommentit (24)

Ja kerroinhan jo ettei vaarini yli 20 tikin haavastakaan soitettu ja kyllä vaati sairaalahoidon hän!Ja kyllä me olisimme mummolle tilanneet lääkärin jos olisimme saaneet tietää kaatumisesta.En siis puhunut että yöllä soitetaan vaan aamulla esim. 7 jälkeen voi soittaa mielestäni aivan hyvin!

ap

täytyy vielä keskustella heidän kanssaan ja painottaa, että me haluamme tiedon kaikesta poikkeavasta ja varsinkin kaatumisista.Vaarini kaatumisestakaan ei ilmoitettu vaikka hänen pään ruhje oli vaatinut yli 20 tikkiä. En ymmärrä miksi ei voi ilmoittaa?Olimme todella järkyttyneitä kun menimme 90v vaaria katsomaan kun hänellä oli päässä 20 tikkiä ja hiukset ajettu pois : )Tämä tapahtui toisessa laitoksessa ja vielä yksityisessä hoitolaitoksessa joka oli todella kallis, meni vähän luotto..ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etenkin jos mummo kaatui yolla, eika hoitaja heti loytanyt, niin on ollut hanelle rankka kokemus, palella yksin lattialla odotellessa apua paahaavan kanssa.

Hyva etta otatte asian puheeksi, ja teette selvaksi, etta teille pitaa ilmoittaa kaatumisista ja terveydentilan muutoksista. Ja kuulostaa, etta todella valitatte mummosta, mika on tosi ihana tietaa, koska niin monet on sukulaiset unohtaneet mummonsa ja pappansa eika ketaan tosiaankaan kiinnosta.

ei ilmoiteta, muuta kuin silloin kun omaiset ovat ilmoittaneet että haluavat kaikista muutoksista heti tiedon. Tässä ei ole kyse siitä, etä haluttaisiin pimittää tapahtunutta, vaan siitä että ihan koko ajan ja kaikesta ei ole mahdollista soitella jokaisen omaiselle. Useat omaiset eivät haluakaan. Hoitajana on tosi vaikea tietää, että onko tämä nyt sellainen asia, josta " Mairen" omainen haluaa tietää nyt heti, vai riittääkö että kerron kun hän huomenna todennäköisesti soittaa.

sillä vanhusten kaatumisia tapahtuu tosi paljon ja usein. Haava on varmasti vuotanut paljon, mutta ei varmaan ollut kuitenkaan kallonmurtumaa tullut? Toisaalta jos olette etukäteen sopineet että kaikista pienistäkin voinnin muutoksista ilmoitetaan, niin sitten olisi kyllä pitänyt ilmoittaa.

Olen itsekin sairaanhoitaja, enkä tiedä olisiko kyseisessä tilanteessa älynnyt soittanut omaisille. Vaikea sanoa. Ehkäpä hoitajille ei vain ole tullut mieleen, kun mummia ei kuitenkaan-loukkaantunut vakavasti (mitenkään haavaa vähättelemättä)

- ei siirtynyt toiseen hoitolaitokseenIlman muuta tietysti olisi pitänyt tässä tapauksessa ilmoittaa. Keskustelkaa siis hoitohenkilökunnan kanssa siitä ,että haluatte että teille ilmoitetaan kaikesta " erikoisesta"

Tämä juttu saa nyt ilmeisesti erikoisen käänteen koska papereihin oli kirjattu, että omaisille on soitettu. Omahoitaja kuitenkin myönsi ettei olla. Eli asiakirjoihin oli kerrottu väärää totuutta.Kävin tänään mummoa katsomassa ja kerroin puhelimessa omahoitajalle,2kertaa että tulen vasta 5jälkeen. Ja hän sen ymmärsi ja kuuli koska sanoi, että me emme sitten näekään koska hän pääsee 14.Ei ollut mummolle sitten kertonut ajankohtaa vaan mummo oli odottanut koko päivän ja purskahti hirvittävään itkuun ja kertoi miten häntä pelottaa jne.Oli kamala tulla kotiin kun olisin halunnut ottaa hänet mukaani : (YMMÄRRÄN, että hoitajilla on töitä mutta silti olen todella huolissani koska jätetään kertomatta tärkeitä asioita.ap

Päätä ei kovin herkästi kuvata ilman oireita. Tiedetään osa oireista tulee viiveellä, mutta yleensä vain oohje herätellä 4h välein ja seurata tajunnantasoash

ja eräs mummo löytyi aamulla lattialta makaamasta,ei päässyt omin neuvoin ylös sieltä ja ohimolla järkyttävä mustelma, koska oli lyönyt päänsä ambulanssi kävi tarkistamassa tilanteen ja kaikki oli lopulta ok. Omaisille ilmoitettiin tapahtuneesta, olisihan se ollut aikamoista jos/kun olisivat tulleet mummoa katsomaan ja hän olisi ollut mustelmissaan, olisi varmasti noussut kysymys miksei omaisille ilmoitettu

toissa ja tiedan, etta joskus on vaikeita tilanteita paattaa milloin soittaa omaiselle. Ihmiset ovat eri mielta siita, mika on sellainen asia, etta he haluavat herata, varsinkin jos ei kaynyt pahasti. Kertokaa, etta haluatte soitettavan kaikissa tilanteissa, niin se on selvaa.

Meillä on tätä asiaa kysytty jokaiselta omaiselta ja paperereihin tehty merkinnät. En kuitenkaan soittaisi yöllä jos vanhus on kaatunut ellei vaadi sairaalahoitoa. Tällaiset asiat ehtii myös aamulla ilmoittamaan. Tosiaan teidän AP kannattaa keskustella hoitohenkilökunnan kanssa asiasta ja pyytämään, että asia kirjataan ylös. Hoitohenkilökunta ilmoittaa yleensä YHDELLE omiselle ja omaiset saavat sen jälkeen itse hoitaa tiedon kulkemisen.

kärsimyksiä viemällä se lääkäriin. Karmea perhe sun mummillas, sääliksi käy, ja varmaan lääkityksiä päällä et eläis pitempään, mutta menee niistä tokkuraan?

tarkistuttaamaan päänvamma. Isäni pyysi palaverin koska me haluamme tiedon pienemmästäkin muutoksesta koska asumme lähellä ja olemme vapaita lähtemään koska vaan mummoa katsomaan.ap

Mahdollisia syitä:- Vielä paljon kesäsijaisia töissä , nuoria kokemattomia, osa kouluttamattomiakin. Eivät vain ehkä ole ymmärtäneet asian tärkeyttä- Kaatumisia tapahtuu paljon, ajateltu ehkä että olet omainen joka soittelee tai käy usein joten kerrotaan sitten- Ei ole vain kiireeltä ennätetty- Meillä etukäteen yritetään muistaa kysyä omaisilta saako yöllä soittaa tarvittaessa. 30-40% vastaa ettei saa edes kuoleman tapauksessa. Tämä sitten yökkönä mietityttää jos erillistä lupaa ei ole.

Mummoa ei voide meille ottaa koska ei jaksa lasten melua (on itse ilmoittanut) ja äitini ei halua anoppiaan heille ja hekin ovat vielä työelämässä. Mutta jos mummolle jotain on käynyt niin mennään ja heti!Joten täytyy vielä painottaa, että haluamme heti tietää ja tulemme!

Käymme mummoa katsomassa 2-4x viikossa. Lisäkis mummolla on psyykkisiä oireita, kärsii laitoksessa. Joten huoli on minulla nyt kova!Toivottavasti mummelini huomenna nähdään!Ap

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat