Vierailija

.

Kommentit (13)

ja tietenkin tutkii, onko sairasloma palkallista vai ei.Lisäksi palkanlaskijat tietävät, miten tällaisia todistuksia tulee käsitellä, arkistoida yms lain mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitemmissä sairaslomissa palkanlaskija hakee myös Kelalta (tai tapaturmatapauksessa vakuutusyhtiöltä) korvausta sinulle maksetusta sairausajan palkasta ja tarvitsee siinä sairaslomatodistukset voidakseen lähettää ne edelleen Kelaan/vakuutusyhtiöön.

Ei pomolle mitään todistusta anneta ja hänelle ei tarvi kertoa mitään poissaolon syytä ja palkkakonttori on vaitiolovelvollinen.

Ikinä en ole yhtäkään sairaslomatodistusta pomolleni näyttänyt enkä tule näyttämäänkään.

Kuule, ensinnäkin ei varmaan häntä kiinnosta syy, mutta jos meinaa palkkaa saada niin palkanlaskija yleensä laskee sun palkat myös sairaslomalta. Työnantajalle / esimiehelle on sairasloman ilmoittamisvelvollisuus heti sairasloman alkaessa. Heillä on oikeus tarkistaa syy ja myöskin oikeus olla hyväksymättä sairaslomaa. Sairasloma on suositus. Ja jos diagnoosikoodi puuttuu ei tarvi maksaa palkkaa ollenkaan.

Pienessä firmassa varmasti syy kiinnostaa ja vaikka onkin vaitiolovelvollinen, kuka sitä pikkufirmassa kontrolloi ? Juorutaan kengänkoosta alkaen kaikki mahdollinen ja mahdoton, esim. kirjanpitofirmalaiset tietävät kaikkien lähisukulaistensa ja kaveriensa tulot ja luottotiedot.Työnantajalle tulee ilmoittaa, että on saanut sairaslomaa ja sen pituus, sen sijaan syytä ei ole pakko ilmoittaa esimiehelle.Monesti tämä on sitten ratkaistu siten ,että lomatodistus toimitetaan työterveyshuoltoon, josta dg:nro ilmoitetaan palkanlaskentaan.Monesti jopa niin, että palkanlaskentaan kerrotaan vain, onko sairauslomatodistus pätevä vaiko ei. asian siis siltä osin ratkaisee työterveyshoitaja.Sairausloma ei todellakaan ole suositus.

Jos olet työssä sairaslomasi aikana ja sulle sattuu työtapaturma , työnantaja joutuu oikeuteen ja jäät itse ilman tapaturmakorvauksia.Olethan luvatta työpaikalla: lääkäri todisti sinut työkyvyttömäksi !Palkanlaskija ei päätä palkanmaksusta, vaan sitä säätelee työehtosopimus ja työlainsäädäntö. Pitemmissä sairauslomissa KELA maksaa työnantajalle työntekijän sairasloman ajalta korvausta yli 7 pvää ylittävältä ajalta. Tällöinkin syy kerrotaan yleensä vain nroilla.Diagnoosikoodin puuttuminen taas on lääkärin tekemä vakava virhe, josta voi valittaa potilasasiamiehelle. Tuskin sellaista kukaan kuitenkaan tahallaan tekee omaksi kiusakseen.Joten ei tehdä turhan vaikeaksi nyt ihmisten elämää pelottelemalla, että sairausloma on vain suositus.

Erottaminen sairauden takia on sakotettava teko työtuomioistuimessa...ellei kyseessä ole parantumaton pinnari, jolloin asian ratkaisee sitten tuomari viime kädessä.

Kukaan työnantaja ei lähde sellaiseen, menee sekä maine että kunnia.

...ei tutki poissaolojen syitä, vaan pitää kirjaa poissaolopäivien määrästä. Esim. 60 kalenteripäivän jälkeen sairasajan palkka pienenee kolmanneksella.

palvelussuhteen kestolla on myös merkitystä sairasajan palkanmaksuun...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat