Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (16)

osa kieltää kylvettämisen ennen kuin napatynkä on irronnut ja osa taas sallii kylvettämsien kunhan muistaa kuivata navan alueen hyvin.Eri juttu sitten, miksi lasta pitäisi kylvettää päivän, parin ikäisenä kun pepun pesu riittää ihan hyvin. Eihän nin pienellä edes vielä hiki- ja talirauhaset toimi eli eivät sinäänsä " likaannu" .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voiko ohjeet muuttua vuodessa? Mun tyttö on syntynyt 2002 ja silloin puhuttiin tuosta tyngän irtoamisesta ja sen jälkeen kylvettämisestä.-2-

meidän lapset on syntyneet -03 ja -06 ja kumpaakin on kylvetetty jo synnärillä parin päivän ikäisenä =o

ja kotona on sitten kylvetetty ihan alusta asti. Napatynkä vaan on kuivattu huolellisesti sieltä juuresta kylvetyksen jälkeen.

En ole ennen kuullutkaan että pitäisi odottaa sen tyngän irtoamista.

Kättärillä 06 yksi kätilö ehdotti, että voi odottaa kunnes tynkä irronnut, voi suihkutella ennen sitä, jos pulauttelee paljon tms. Mutta kunnon liotusta vasta kun tynkä irronnut. Mutta toinen klö ei sanonut tästä mitään.

Synnytyksen jälkeen vauva annetaan äidin rinnalle heti, jos vauvan ja äidin vointi sen sallivat. Rinnalla vauva saa harjoitella myös ensi kertaa imemistä ennen kylpyä ja pukemista. Isä/tukihenkilö voi kylvettää vauvan jo synnytyssalissa tai seurata kylvetystä hoitajan opastuksella.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat