Vierailija

Haluaisin tietää miksi joissakin päiväkodeissa ihan pienilläkin on lastentarhanopettaja ryhmässä lastenhoitajien lisäksi. Vaikuttaako tähän esim lapsien lukumäärä? Jos lapsia kolmen hoitajan verran (eli alle 3v 12 lasta) niin yksi hoitajista pitää olla lto? No jos päiväkodissa on alle 3v 4 lasta ja loput 20 yli 3v, kuinka monta lastentarhanopettajaa silloin tarvitaan? Eli summa summarum milloin ryhmään otetaan hoitajaksi lto ja milloin lastenhoitaja?

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joissa ltot loppu kesken ja järkevintä oli sijoittaa ne isojen päähän ja toimia pienten kanssa ilman ltota. Vaikka laki sanoo, mistä otat työntekijän jos ei ole tarjolla?

Käytäntö ei aina tavoita ihannetta. Ja tulevaisuudessa voimme varautua siihen, ettei ammattitaitoista ja koulutettua väkeä riitä joka taloon. Valitettavasti merkkejä on jo ilmassa.

Sosionomi voi suuntautua opinnoissaan tosi moneen suuntaan. Itse suuntauduin varhaiskasvatuksellisesti eli tein esim. kaikki harjoitteluni päiväkodeissa. Suoritin esiopetuksen opinnot yliopistossa ja olen opiskellut avoimessa kasvatustieteitä ja erityispedagogiikkaa. Kahta sosionomia ei voi kyllä oikeastaan verrata keskenään..

Lastureista taitaa olla osittain pulaa ja mieluummin ne sijoitetaan isommille lapsille. Pienet kun tarvii lähinnä perushoitoa, läheisyyttä ja turvaa on " turhaa" käyttää opettajia siihen, kun sen voi vallan hyvin hoitaa lastenhoitajien toimesta.

Eipä kai lasten lukumäärään ryhmässä vaikuta henkilökunnan koulutustausta vaan lukumäärä.

...on aina tällainen kokoonpano, paitsi jos on erityisryhmä kyseessä. Toiminta alle 3v ryhmässä on tavoitteellista ja siitä lto on vastuussa. Kaipa voi olla pelkästään lastenhoitajia, jos ei löydy lto:ta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat