Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (9)

sellaista satuilua, jonka päälle hän itse nauraa. Ideana on jutun uskomattomuus eli tarina on niin hassu tai mahdoton, että äidinkin kuuluu se tajuta että on satua ei totta.

Hei, jo 3-4-vuotias pystyy tekemään eroja leikin, hassuttelun ja toden välillä; vanhempien oikeanlainen mukanaolo tällaisessa hassuttelussa (ja sen seuraamisessa että erot ymmärretään) on toki oleellista. On selvää, että yksilöllisiä eroja on paljonkin.Vierailija:

Lainaus:


Lapsi on ihan hukassa, jos aikuinen vitsailee usein. Aikuisen kuuluu puhua " totta" niin kauan, että lapsi on riittävästi kehittynyt. Se mikä on aikuiselle leikkiä ja hassuttelua on lapselle usein totisinta totta, mikä voi aiheuttaa pelkotiloja ja painajaisia.Olisinko ollut 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen jälkeen on itsekin kertonut sellaisia juttuja ja naureskellut päälle.

Lähinnä vaikka tyyliin Marja söi marjaa, hehheh. Tai kuusi joulukuusta.

Ja muita sanaleikkejä.

Ja naurua päälle. :)

Tai sitten väännellään sanoja ja naureskellaan hassun kuuloiselle jutulle.

Tai sitten sanoa päräyttää kesken kaiken jonkin kuulemansa mainoslauseen ihan vakavissaan (meidän äiti tekee teidän äitien ruoat), tai jonkin laulun sanat jotka osuu tilanteeseen kun nakutettu.

Kyllä jo 3-4-vuotiaatkin oivaltavat sanojen useammat eri merkitykset ja tällaiseen leikittelyyn perustuvat vitsit, ja pystyvät kehittämään niitä edelleen ja keksimään uusia vitsejä. Kaikenlainen sanaleikittely yms. auttaa tässä ratkaisevasti.

usein aikuiset leikkivät puheessaan paljon monimutkaisemmilla merkityksillä. Niihin ei välttämättä aina edes kiinnitä itse huomiota. Aikuiselle maailma on selkeä paikka ja hän tietää lähes kaikista asioista heti onko se totta vai ei. Lapsi on ihan hukassa, jos aikuinen vitsailee usein. Aikuisen kuuluu puhua " totta" niin kauan, että lapsi on riittävästi kehittynyt. Se mikä on aikuiselle leikkiä ja hassuttelua on lapselle usein totisinta totta, mikä voi aiheuttaa pelkotiloja ja painajaisia.Olisinko ollut 6

Sitä nuoremmille aikuinen saisi ainakin olla tarkkana, mitä suustaan päästää. Kaikenlaisia juttuja toki kertovat jo 2-vuotiaatkin ja nauravat päälle. Mutta selllaisia vitsejä, joissa hauskuus avautuu loogisen tarinan kautta tai selvästi jutut, joilla kaksi merkitystä, niitä eivät pienet ymmärrä. Ne ainoastaan hämmentävät ja ovat pahaksi lapselle.

Jo 3-4-vuotiaasta alkaen, usein kuitenkin edellyttäen että heidään kanssaan leikitään sanoilla ja sanonnoilla, annetaan mielikuvitukselle ja luovuudelle vauhtia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat