Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nukkuuko yhtään pitempiä jaksoja kerrallaan?

Kommentit (14)

Yöllä heräsi 3-5 kertaa kakkimaan (pari kakkaa) ja syömään. Suoli toimi siis päivin ja öin ja oli pakko vaihtaa vaippaa. Yölläkin itki lyhyempiä pätkiä ja samoin muulloinkin kuin illalla. Kaikki itku kuulosti samalta. Oli tosi vaikeaa oppia tunnistamaan vauvan tarpeita, kun kakki itku oli sitä samaa kovaäänistä hätääntynyttä kipuilevaa koliikki-itkua. Vauvalla ei ollut siis mitään allergioita suoli vaan oli kehittymätön, joten täysimetys sai jatkua aina 6 kk asti (jotkut koliikkivauvan äidit alkavat epäilemään äidinmaitoallergiaa, kun vauva vaan itkee).Toisen lapsen tarpeet oli helppo ymmärtää heti alusta asti, kun ei ollut koliikkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

He vain huutavat suuremman osan siitä ajasta, kun ovat hereillä ja siksi vauvan hoito on rankempaa ja ehkä jopa tuntuu siltä kuin vauva ei nukkuisi ollenkaan.

Kyllä se lapsi nukkuukin, ei unissaan lapsi huuda. Mutta hereellä huutaa.Meillä oli toisella LIEVÄÄ koliikkia, huusi joka perhanan ilta klo 20-22. Tota samaa jatkui 2 kk ja siihen osasi aina varautua.. Me vuoroteltiin miehen kanssa hoitamisia ja panostettiin siihen että kumpikaan ei liikaa stressaannu vaan saa ladata akkuja." Lääkkeeksi" meillä oli syli, kuplaton, maitohapot, vitamiinien vaihto toiseen merkkiin ja vattajumppa ja tietty oma rauhallisuus tilanteessa, pitää ladata akkuja ja nukkua kunnolla aina kun voi. Se yhdessä ajan kanssa auttoi.Tämä koliikkinen vauva nukkui yön rauhallisesti kokonaan aamuun saakka. Välillä nyt söi vähän mutta ihan vaan huusi pari tuntia ennen nukkumista. Sitten koliikki voi olla rajumpaa, kestää pidempään, vauvastahan se riippuu.

lisäksi hän huusi ihan miten sattui paljon ja kovaa. Tein todella paljon töitä hänen rauhoittelemisekseen. Isommat itkut kuitenkin loppuivat yleensä n. 0,5-1 tunnin jälkeen, mutta jatkuivat taas jonkun ajan päästä. Hänellä ei ollut mitään rytmiä. Joskus 5 kk. vanhana kaikki helpottui. Ja minä raukka kuvittelin kaikkien vauvojen olevan hänen kaltaisiaan.Kakkonen sitten oli perustyytyväinen, mutta joka ilta 4 kk. asti huusi/kirkui 3-4 tuntia putkeen. Siihen ei auttanut mikään rauhoittelu. Se luokiteltiin virallisestikin koliikiksi. Itse kyllä näin jälkiviisaana sanoisin esikoisellakin olleen koliikin.Nämä meidän huutajat ovat saaneet minut ihan hermoheikoksi kaikista kovista äänistä. Heidän itkunsa ei ollut mitään pientä kininää vaan todella kovaa huutoa ja kirkumista. Ovat edelleen hyvin samankaltaisia. Kiihtyvyys nollasta sataan sekunnissa.

Päivälläkin he itkivät paljon, mutta nukkuivat kunnon päiväunet, ja rinta kelpasi aina kun tarjosin. Illalla sitten alkoi kummallakin huuto, johon ei mikään auttanut. Patti oli punaisena ja selkä kaarella ja huutoa jatkui, teki mitä tahansa. Huutojakson jälkeen maito kelpasi oikein hyvin ja yön he nukkuivat huutamatta. Syömään he heräsivät yölläkin. Kummankin koliikki loppui pikkuisen ennen 4 kk:n ikää, ja kumpaakin täysimetin 6 kk. Kolmella keskimmäisellä lapsella ei ollut koliikkia.

Tytär huusi ensimmäiset kolme kuukautta joka ilta klo 21-3 eli noin 6 tuntia putkeen. Nukkuin jonkin verran päivällä, mutta ei mitään pitkiä pätkiä. 3 kk:n iässä loppu aivan ykskaks eli yhtenä yönä nukkui yli 10 tuntia heräämättä. Ja siitä lähtien kaikki yöt heräämättä.Kysyin tuosta neuvolastakin, että pitäisikö herättää syömään yöllä ihan imetyksen vuoksi. Sieltä sanottiin, että jos vauva nukkuu, niin tarvitsee silloin sitä unta enemmän kuin ruokaa.Kaikki vauvat itkevät, jotkut enemmän jotkut vähemmän. Mutta koliikki-itkun kyllä erottaa nälkäitkusta, väsymysitkusta, seuran kaipuu -itkusta ym. Ja siihen ei todellakaan auta mikään, ei varsinkaan syöttäminen, koska vauva ei silloin huoli mitään suuhunsa.

Monesti syy itkuihin löytyy ruokavaliosta, mitä on epäilty koliikki-itkunkin taustatekijäksi.Meillä allerginen lapsi huusi illan kuten koliikkilapsi ja jatkoi heräämällä yöllä puolen tunnin välein. Itki paljon myös päivisin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat