Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voisiko joku kertoa vasta-aineista mita meinaa? Tai jos munasolu hyklii siittioita niin johtuuko se just jostain vasta-aineista?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

IVF ollaan syksyllä menossa,mutta rupes nyt mietityttämään nuo vasta-aine asiat jotka on kyllä mulle ihan outo juttu. Elikertokaajoku jollaon kokemusta mitä niillä tarkoitetaan, yritin googlettaa mut en oikein löytänyt tarpeeksi selvää tietoa.Eli siis siittiöiden vasta-aineet voivat ilmeisesti heikentää hedelmöittymistä,en nyt muista mitä prosentteja se ukolla oli mutta hedelmöityskyky on kuitenkin testien mukaan normaali. Eli jos on paljon niin meinaako että siittiö ei pääse munasolun sisälle?Entäs sitten naisten vasta-aineet eikös niitäkin ole olemassa, eli et munasolu ei päästäisi siittiötä läpi vai onko niin et pääsee läpi mutta hedelmöittyminen ei kuitenkaan onnistu tai jotain sellaista? Miten se tutkitaan?Yli kolme vuotta yritystä takana ja kolme inssiä tehtynyt siis odotellaan marraskuun IVF. Rupesin miettimään tai oon jo aikasemminkin miettinyt jos jos ongelma onkin jokin tuollainen että munasolu ei päästä siittiöitä läpi, voiko sille sit mitää auttaako siihen ICSI:kään?Melko hyvin on nuo lapsettomuus jutut tullut tutkittua, mutta tämä vasta-aine juttu on kyllä ihan jäänyt tutkimatta, ehkä siksi etten halua ajatella et vois johtu kaikki siitä eikä lasta pian koskaan tulisi.Toivottavasti joku osaa selostaa tai jos tiedätte sivun mistä löydän tietoa niin olkaa kilttejä ja kertokaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Meillä miehellä on siittiövasta-aineita ja meille lääkäri selitti asian niin, että kiveksissä oleva " verieste" olis vahingoittunut niin että siittiöt pääsevät tekemisiin elimistön kanssa ja elimistö pitää siittiöitä vihollisena ja tuottaa vasta-aineita. Vasta-aineet taas tekevät sen että siittiöt purkauduttuaan klimppiytyvät eli takertuvat toisiinsa kiinni eivätkä pääse uimaan eteenpäin. Munasolun hedelmöittymiseen sillä ei käsittääkseni ole mitään vaikutusta, korjatkoon joku jos olen väärässä.

Siittiöiden pesulla päästään vasta-aineista eroon ja hedelmöityshoitoina voidaan tehdä iui, ivf tai icsi, riippuu tietysti siittiöiden määrästä, muodosta ja liikkuvuudesta. Meille icsi ainut hoitomuoto kun miehen siittiöiden liikkuvuus ja normaalien siittiöiden määrä huono. Siitä huolimatta icsi hoidon tuloksena saimme pojan 24.7.Tsemppiä tuleviin hoitoihin!!

Uusimmat

Suosituimmat