Mitenhän tuo ihminen on vesikauhun saanut?

Vierailija


" Eläimen puremasta vesikauhutartunnan ulkomailla saanut potilas on hoidettavana Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa. Sairaalan mukaan tauti on edennyt jo pitkälle.Rabies ei tartu ihmisestä toiseen, joten epidemiavaaraa ei ole.Suomessa on todettu rabiestapaus viimeksi vuonna 1985. Tuolloin lepakkotutkija kuoli saamaansa tartuntaan. "Onkohan hän joku eläinten kanssa tekemisissä oleva vai ihan tavallinen turisti. Mikähän eläin ja mikähän maa on kyseessä. Ja onko siinä vaiheessa kun ekat oireet tulee jo liian myöhäistä?

Kommentit (10)

Vierailija

Jota on kotimaassaan purrut paikallinen vesikauhuinen piski.On sitten oireettomana kantanut tautia vuosikausia ja nyt se sitten on puhjennut. Se on muuten kuulemma menoa sitten kun se puhkeaa - ei taida olla toivoa parantumisesta.

Vierailija


Nimensä vesikauhu on saanut siitä, että jokainen yritys juoda vettä tai muuta nestettä aiheuttaa nielun lihaksissa erittäin kivuliaan kouristuksen. Tähän on syynä nielun lihashermoston lamaantuminen, jonka takia nestemäinen ravinto voi joutua henkitorveen, ja synnyttää voimakkaan oksennusrefleksin. Myös syljen nieleminen käy mahdottomaksi, mistä johtuu raivotautisille koirille tyypillinen " vaahtosuu" . Jos taudinkulkua ei estetä rokottamisella heti pureman jälkeen, kuolema on käytännöllisesti katsoen väistämätön jonkin ajan kuluessa oireiden alkamisesta ¿ ainoastaan kettujen ja lepakoiden tiedetään parantuneen raivotaudista, minkä takia ne ovatkin taudin pelättyjä kantajia ja levittäjiä. Koko maailmassa tiedetään vain muutama vesikauhusta hengissä selvinnyt ihminen. Nämäkin ovat kuitenkin kaikki saaneet äärimmäisen vaikeita, pysyviä aivovaurioita. Vesikauhun itämisaika vaihtelee muutamasta päivästä kuukausiin ¿ aikaan vaikuttaa merkittävästi se, kuinka lähellä aivoja puremakohta on.Wikipediasta - siellä lisää juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat