Naurattaa seurata ison kämpän omistavien naapureiden alamäkeä

Vierailija

Juu, pitäähän toki jokaisella lapsella olla oma huone. Heh, heh. Nyt sitten ajelevat 2000-luvun alussa ostetulla autolla, nuorimmalla on aina päällä jotain isommilta perittyä, lomareissuista ei tietoakaan, hamstraavat viimeisen myyntipäivän tuotteita jne. Jos perheen äiti potkastaan nyt talouskriisin myötä pois pätkätöistään, saatetaan vielä saada niiden kämppä halvalla.Hiljaa hyvä tulee.

Sivut

Kommentit (37)

Vierailija

ei noin yksinkertaisia ihmisiä ole olemassa siis kun mitä ap olisi.Fiksuintahan on satsata tilaan ja huoneisiin silloin kun siihen on tarvetta (lapsille huoneet). Vaatteiden kierrättäminen on taas erityisen järkevää (ja vinkkinä ap:lle - moni miljoonaomaisuuden omistajakin kierrättää vaatteita, tiedän jopa yhden, joka ostaa kaiken kirppikseltä ekologisista syistä)

Autoon satsaaminen on hyvin yksilöllistä: toiselle se auto on pyhä lehmä ja egon jatke, joka pitää olla kalleinta ja uusinta mallia, toiselle taas kulkuväline jolla kuljetaan paikasta a paikkaan b. Auto ei ole mikään sijoituskohde.Matkustaminenkin on yksilöllistä, toiset tykkää toiset ei, matkustamattomuus ei välttämättä ole rahasta kiinni.Ja toisaalta, on varsin järkevää minimoida ylimääräiset kulut( matkat, uusi auto) jos siten saa perheelle tilavan kodin =) Elämä on myös kompromisseja, sekä henkisiä että taloudellisia.

Vierailija

ei meillä ole tarvetta ulkomaanmatkoihin, nautitaan kivasta kodista ja pihasta. Ehditään matkustaa sitten kun lapset on vähän isompia, eikä matkat ole enään vaan "lapsenhoitoa vaikeutetuissa olosuhteissa"

Vierailija

En kyllä tee pätkätöitä, mutta muuten sopisi meihin.vm 2001 mersu, ihan kopsakka peli kotiäidin käyttöön. Kun on vanha auto, ei tarvitse pelätä jokaista naarmua, marketin pihalla parkkipaikalla on usein autoamme vahingossa naarmutettu.Lomalla ei käydä, kun siitä on loma kaukana kun tällä sakilla reissuun lähtee. Lomaillaan mielummin ihan kotosalla kun lapset on pieniä. Ehtiihän tuota reissata myöhemminkin.Nuorin perii veljensä vaatteet, kun ovat ihan hyviä vaatteita vielä.Viimeisen myyntipäivän tuotteita ostan, kun niissä säästää pitkän pennin, en kuluta rahaa vain kuluttamisen ilostaPerheemme yrittää elää mahdollisimman ekologisesti vaikka isossa uudessa omakotitalossa asutaan ja jokaisella on oma huone.Älä turhaan odota taloamme myyntiin, niin ei tule käymään.

Vierailija

tässä eniten säälittää. Miksi olet vahingoniloinen? Harmittaako noin paljon kun toisilla on hienompi talo? Tunnen monia oikeasti rikkaita ihmisiä jotka kulkevat rääsyissä, koska ovat pihejä eivätkä ole kiinnostuneita vaatteista. Täällä av:lla taas on paljon niitä, jotka elää kädestä suuhun mutta vaatteiden pitää olla aina kallista merkkiä.Tapansa kullakin. Mutta juuri tällainen kyyläävä ja vahingoniloinen ilmapiiri Suomessa on ikävää ja aiheutta Oulun kaltaisia tragedioita.

Vierailija

kun perheiden tulot menevät siihen, että saavat pitää katon päänsä päällä. Joku roti asumisenkin kustannuksiin olisi saatava. Norjalaisen opettajani mukaan esimerkiksi Norjassa on moni asia hyvin kallista mutta ihmisillä on käytännössä kaikilla varaa OMAAN kotiin.

Vierailija

Minäkin ostan ruokaa puoleen hintaan jos vain on sopivaa tarjolla. Ja auto on meilläkin vm 2000.Talous ei ole tiukalla, vaan säästöön jää noin 500e kuussa. Minusta nämä ovat vain järkeviä valintoja, en tee niitä pakon sanelemana. Samoin vertailen hintoja ja ostan vaatteita alennuksesta.Tämä alkaa olla oikeasti huolestuttavaa, jos vähäkin säästäväisyys tai ekologisuus tulkitaan säälittäväksi epäonnistumiseksi. Mikä ihme teitä oikein vaivaa?

Vierailija

Miten joku voi kokea iloa toisten ahdingosta? Itselläni tilanne on täysin päinvastoin, huolettaa kovin miten lama tulee mahdollisesti tuhoamaan monia perheitä. Itsellä ei lainaa ole ja vuokralla asutaan, mutta silti huolestuttaa muiden puolesta.

Vierailija

mut hienosti pärjätään, talo on uudehko, yli 200 neliöinen, hienossa paikassa, muuten sitten säästetään just vaatteissa, autoissa yms. kirpparilta ostetaan lähes kaikki ihan vaan siksi et on tyhmää maksaa kaupassa samasta tavarasta kolmin-viisinkertaisesti. ehkä puhut meistä. mulla ei ole edes töitä. pätkätöitä ollut välillä. mut tämä on ihan tietoinen päätös. asuminen on meille tärkeintä, eli että on hyvä ja terve koti. terve koti on ihmisten terveyden jälkeen meille tärkein asia. emme halua asua kuppaisessa kerrostalokämpässä.

Vierailija

tulee käymään ihan yhtä pahasti kuin toivot naapureillesi käyvän. En kyllä itse uskaltaisi tuollaisia edes ajatella.

Pahaa toivovalle käy itse elämässä pahasti.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat