APUVA: Kurkunpääntulehdus, hoito??

Vierailija

Kerran aiemmin ollut pojalla joka vei sairaalaan..mikä kotikonsti auttaa ja milloin olis syytä käydä lääkäris?

Kommentit (13)

Vierailija

Lääkäri määräsi varuiksi Sir Ephedrin -yskänlääkettä, sanoi että se ehkä saattaa auttaa. Ja olen kokenut siitä olevan apua, annan lääkettä yötä vasten kun lapsi on flunssainen (heti ensimmäisenä yönä kun olen huomannut nenän valuvan).Myös särkylääke illalla yskänlääkkeen lisäksi on auttanut. Jos lapsella on korva- tai kurkkukipua flunssan takia, hän saattaa itkeskellä pitkin yötä, ja itkuhan turvottaa kurkunpäätä. Ja nuhaiselle lapselle nuhatipat. Eli mitä rauhallisemmin lapsen saa nukkumaan, sen parempi. Viileä ilma makuuhuoneessa auttaa myös. Koskaan en ole saanut lapsia nukkumaan sängynpääty kohotettuna tms., sillä nuo pyörivät niin paljon että ovat kuitenkin poikittain tai pää jalkopäässä :o)Meillä kohtaukset tulevat siis vain yöllä (lapsi nyt 2v), siksi yötä vasten lääkitseminen auttaa. Ja jos yöllä kohtaus kuitenkin tulee, kietaisen lapsen peittoon ja vien ulos hengittelemään viileää ilmaa. Se, pystyasento ja rauhoittuminen laukaisevat kohtauksen.Lääkärissä olen käyttänyt jos vielä aamulla hengitys vinkuu tai näyttää työläältä. Ensimmäisellä kerralla (lapsi silloin 8kk) kävimme lastenpolilla, mutta pääsimme samana päivänä kotiin. Silloin hengitys saatiin kulkemaan kortisonin, adrenaliinin ja lopulta salbutamolin avulla. Sen jälkeen olemme pari kertaa käyneet tk-päivystyksessä saamassa kortisonipiikin ja hengittelemässä adrenaliinia.

Vierailija

Ja unohdin edellisestä listasta, että kylmä ilma tekee hyvää. Jos teille tulee kohtaus niin vie lapsi ensin ulos. Usein se jo helpottaa eikä sairaalaan tarvitse lähteä.

Vierailija

että ensin 10 min. höyryiseen suihuhuoneeseen ja sen jälkeen ulos viileään ilmaan puoleksi tunniksi (pakkasella autoajelulle). Inhottava vaiva tosiaan mutta tämä neuvo tepsinyt meillä.

Vierailija

Hyvä kokeilla monia keinoja, mutta ajattelin vain kirjoittaa että väkisin ei kannata lasta pitää suihkuhuoneessa jos näyttää että lapsi ei saa siitä apua. Sen sijaan käytämme kyllä lapsen huoneessa ilmankostutinta laryngiitin aikana, eli ilmeisesti ns. kylmä höyry/kosteus olisi hyväksi?Kannattaa kyllä viedä lapsi lääkäriin näytille, jos lapsella kovin huono hengittää tai jos kylmä ei laukaise tilannetta. Liian pitkään ei saa odottaa.

Vierailija

Ne kohtaukset ovat niitä kun lapsi alkaa yskiä kumeasti (se " merileijonayskä" ) ja sitten kuulostaa ettei saakaan enää kunnolla henkeä. Yleensä siinä samalla hädissään (puoliunessa) yrittää itkea, mikä ei auta asiaa. Kun lapsen ottaa ylös sängystä ja vie ulos, henki alkaa kulkea parissa minuutissa kunhan itkun saa loppumaan. Sitten menee vielä hetki että hengitys kunnolla tasaantuu.Ei haittaa vakka kuumeista lasta nukuttaa viileässä, viilennystähän käytetään hoitokeinonakin jos kuume on oikein kova.t.8

Vierailija

lapsella alkoi flunssa, niin tiesin, että taas saattaa olla riski, että tulehdus iskee, joten nukuimme makkarin ikkuna auki. Tällä kertaa ei hengitysvaivaa tullut - onneksi. Tiedä sitten, oliko syy viileässä nukkumisilmassa vai missä.Ja juuri tuo lääkitseminen: särkylääke, yskänlääke, nuhatipat.Aikaisemmin, kun kohtaus iski, käärin tytön peittoon ja menimme parvekkeelle katselemaan kuuta... Sillä aina hengitys helpottui.

Ai niin, ja meille lääkäri suositteli ilmankostuttimen hankkimista. Se pöhisee flunssa-aikaan tytön sangyn alla myös.Inhottava vaiva...

Vierailija

Puhutte kohtauksista. Eli niitä voi tulla, kuinka kauan kestävät? Viimeksi kun en ymmärtänyt kyseen olevan ollenkaan laryngiitista niin pitkitin kotona oloa. Sen tiedän että sille altis saa sen helpommin flunssan yhteydessä.Joo mä tosiaan pidän makkarissa ikkunan auki..ei kait se haittaa vaikka pojalla kuumetta vähän? Viileä huone kuitenkin parempi. t.ap

Vierailija

Anna lapsen lutrata suihkussa. Höyry tekee hyvää.

Kohoasento nukkuessa.

Lämmintä juomaa.

Älä anna lapsen riehua.Täällä juuri taistellaan saman taudin kanssa ja sairaalaankin on monesti lähdetty, toiv ei nyt.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat