Liian nössö työelämään?

Vierailija

Onko niin ettei liika rehellisyys ja omien virheiden ja heikkouksien avoin myöntäminen kannatakaan, vaan on suorastaan haitallista? Miten voisin oppia vähän varmemmaksi ja uskottavammaksi ilman että syyllistyn valehteluun ja salailuun?

Kommentit (7)

Vierailija

Jos on tapana olla ylikohtelias, sovit porukkaan kun herkeät joka asiaan sanomaan, että se oli minun vikani ja anteeksi kun en minäkään huomannut jne. Jos taas työpaikkasi on " tavallinen" , kukaan ei ota syytä niskoilleen ennen kun se voidaan aukottomasti todistaa. Ollaan joko hiljaa tai keksitään syitä ja selityksiä. Tuollaiselle porukalle ylikohtelias on hyvä syötti, joka toimii työpaikan syntipukkina.

Vierailija

Eli olet rehellinen ja avoin. Toisaalta tottakai myyt työpanoksesi yritykselle. Eli olet reipas, iloinen, ja yrität tehdä työsi moitteettomasti. Mielestäni EI kannata missään nimessä PUHUA AVOIMESTI heikkouksistaan! Ne kun yleensä tulevat ilmi muutenkin! Siis ESITÄ olevasi tehokas ja hyvä työntekijä! Pointtini on siinä, että ole " rehellinen ja avoin" , kun kyse on työtehtävistäsi ja (soveltuvin osin) yksityiselämästäsi...siis sellainen kokonaisen ihmisen oloinen. Vaikea selittää...

Vierailija

Vaikea tässä on neuvoja antaa, kun en tiedä mitä teet työksesi ja millainen muuten olet.Rehellisyys ei ole sama asia kuin omien heikkojen puolien esiintuonti tai omien kykyjensä aliarviointi.Missään työssä ei oleteta, että ihmisellä on kaikki maailman hyvät puolet. Toisessa työssä edellytetään tarkkuutta ja yksityiskohtiin paneutumista, toisissa vaikka nopeata päätöksentekokykyä. Nämä esimerkiksi ovat usein sellaisia ominaisuuksia, että eivät yhdisty samassa ihmisessä.Työnhakutilanteessa on ihan järkevää ja mahdollista sanoa omia heikkouksiaan. Se osoittaa myöskin itsetuntemusta, että osaa puhua avoimesti omista heikkouksistaan. On myös niin, että jos koet vaikka täsmällisyyden ongelmalliseksi, niin kyllähän ihminen yleensä pyrkii käyttäytymään niin, että siitä ei tule ongelmaa. Varmistelet sitä, että olet ajoissa, et tietoisesti jätä tärkeitä asioita viime tippaan tms, teet itsellesi muistilappuja ja laitat kalenteriin hälytyksen.Jos sitten työtilanteessa jonkun heikkoutesi vuoksi menee joku asia pieleen: et saa esimerkiksi raporttia ajoissa valmiiksi, unohtuu tehdä joku tehtävä tykkänään tms, tällöin on ihan normaalia ja odotettua sanoa, että nyt tässä asiassa sattui virhe ja kerrot rehellisesti miten kävi. Ei tarvitse alkaa itseänsä ruoskimaan, esimiehesi tietävät ja tuntevat Sinut. Eikä Sinun tarvitse sanoa, että tein tässä asiassa virheen, koska en ollut riittävän huolellinen tai mikä se heikkoutesi onkaan.Kun rekrytointipäätös on tehty, niin ilman muuta he arvostavat enemmän hyviä puoliasi kuin mahdollisia heikkouksiasi.Toisten virheisiin tarttuminen edellyttää sitten aika tarkkaa silmää ja hyvää käytöstä.Sitten yksi neuvo on se, että ei kannata ottaa asioita liian henkilökohtaisesti. Virheitä ja vahinkoja sattuu kaikille. hyvä työntekijä ottaa asiasta opikseen ja pyrkii olemaan tekemättä samaa virhettä heti perään.Valehtelijat ja totuuden kaunistelijat kyllä erottuvat joukosta aina, kellä on vähänkin esimieskokemusta tai työnjohtokokemusta osaa erottaa nämä. Sille tielle ei kannata lähteä.

Vierailija

Vahvuuksiani ihmisenä (eli työkaverina) ovat: ystävällisyys, ymmärtäväisyys, kannustaminen, vaatimattomuus ja jakaminen.

Vahvuuksiani työntekijänä: vastuuntunto, motivoituneisuus, sinnikkyys, ahkeruus, innokas oppiminenHeikkouksia ihmisenä ja samalla työntekijänä: epävarmuus, väistyvyys (esim muut saavat otettua kiitoksen minulle kuuluvasta asiasta. en koskaan korjaa jos pomo osoittaa kiitossanansa jollekin muulle, jolla kyllä on pokkaa olla sanomatta ettei ole tehnyt asian eteen mitään), ylikova itsekritiikki (mietin monia tilanteita, ilmeitä ja sanomisia pitkään, tulkitsen kaiken tulkinnanvaraisen itselleni negatiiviseksi).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat