Auttakaa, tietämätöntä!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tarvitsisin kipeästi hiukan tietoja!Kuka kertoisi tietämättömälle? Olemme mieheni kanssa nyt vuoden yrittäneet ensimmäistä lastamme, tuloksetta. No nyt sitten olisi aika mennä lääkärin, mutta nyt palan halusta tietää mitä seuraavaksi tapahtuu? Joudummeko molemmat nyt testeihin vai tuleeko lääkitys vai mitä? Kauanko vielä joudumme pettymään ja elämään tuloksetta?

Kommentit (7)

Vierailija

Kuinka kauan teillä tähän koko prosessiin meni aikaa? Kävitte kuitenkin ilmeisesti ainoastaan kunnallisella? Ensi viikon lääkäri aika on yksityiselle omalle lääkärille, siitä on varmasti hyvä aloittaa. Tuntuu vaan niin turhalta odottaa monia kuukausia vielä pitkän vuoden jälkeen, no mutta näin se menee. Enkä varmasti ole ainoa jolla on vastaavan lainen tilanne, mutta ainahan sitä näkee vain oman ongelmansa.

En siitä tulenpalavasta kiireestä tiedä, mutta turhautuminen alkaa olla se sana jota käyttäisin kun mitään ei tapahdu (ihminen kun on aina välillä hieman kärsimätön). Onneksi on ollut mies suurena turvana ja tukipilarina.

Kiitos paljon vastauksesta, auttaa tosi paljon kun saa tietoa ja huomaa että muitakin on samassa tilanteessa kun tutut ihmiset näyttävän lisääntyvän heti pillereiden jätön jälkeen.

Vierailija

Näin oli hitaalla julkisella puolella oysissa:Menin yksityiselle gynelle, joka laittoi lähetteen keskussairaalaan. Sieltä tulee aika ensikäynnille (meni muutama kuukausi), jonne menette yhdessä miehen kanssa.

Muistaakseni oli naiselle ultraääni- ja sisätutkimus yleensä, miehelle kivesten tunnustelu, olikohan veri/pissakokeetkin (infektiokokeet, hiv, hepatiitti). Käydään läpi historiaa.

Ja taas odoteltiin munatorvien aukiolotutkimukseen kuukausi.

Olivat avoinna, päätös inseminaatiosta, 4 kk odotus siihen.Siitä se rullasi. Mutta siitä onkin nyt liki 2 vuotta, takana 2 inssiä, 1 ivf. Hidasta on ainakin täällä pohjoisessa, jos ei yksityiselle mene, kuten nyt toisen ivf:n kohdalla teemme.

Vierailija

Me asutaan myös Kaakkois-Suomessa, ja meidän lähikaupungissa ei kuulemma edes tehdä IVF/ICSI hoitoja vaan potilaat lähetetään Helsinkiin, mikä olisi aika hankalaa töidne ym. kannalta. Emme myöskään halunneet joutua odottelemaan pitkiä aikoja, kun ikää on jo sen verran. Jos olisin useita vuosia nuorempi niin sitten ehkä oltais menty julkiselle puolelle ensin.Kallistahan tuo touhu yksityisellä on, mutta toisaalta hoito on ollut todella hyvää ja nopeaa. Turhaa odottelua ei ole ollut kesätaukoa lukuun ottamatta jolloin klinikka oli reilun kuukauden kiinni. Lääkäri on ollut sama koko ajan ja kohtelu todella ystävällistä.

Vierailija


Minun kokemuksen mukaan tällainen järjestely on ollut loistava!:Menin ihan työterveyslääkärille, myös omalääkäri ajaa saman asian. Yleensä noillehan ei ole edes kovin pitkä jono. Hän laittoi lähetteen naistenpolille. Siellä tutkitaan nainen ja mies juuri kuten Marilee kuvaili. Nämä tutkimukset ei maksa muuta kuin aina sen polimaksun n 22 euroa. Jos menette jo tutkimuksiin yksityiselle, niin se on tosi kallista puuhaa. Suosittelisin, että jos teillä ei ole tulenpalava kiire, että kävisitte kunnallisella tutkimukset, ja jos häikkää löytyy, niin siirtyisitte hoitoihin sitten yksityiselle.Me tehtiin tuolla tavalla ja ollaan oltu supertyytyväisiä kaikkeen saamaamme hoitoon. Yksityisellä on tosissaan aikaa paneutua asiakkaaseen enempi, eikä aulassa tarvitse istuskella odottelemassa.Pistä harkintaan! Ja jos ei teillä ole pikkurahan puute, niin siinä tapauksessa yksityiselle klinikalle kannattaa soittaa heti. Sinnehän ei tarvitse edes lähetettä. Siellä tutkimukset ovat nopeat, mutta hintavat.Onnea matkaan ja voimia lääkärikäynnille. Mulla se meni itkuksi saman tien...Noora

Vierailija

Hei! Meillä on yksi luomulapsi, joka sai alkunsa nopeasti. Mutta sitten pikkukakkosen odotus olikin toinen juttu. (Nyt neljä vuotta toivottu...)Jos rahaa olisi oikeasti ollut niin oltaisi menty yksityiselle, mutta...

Sain lähetteen tutun gynen kautta ja paikallisen keskussairaalan polille odoteltiin parisen kuukautta aikaa. Siellä tehtiin tutkimukset (hormoonit, munatorvien aukiolotutkimus jne...) ja miehen simppatesti teetettiin yksityisellä, koska sitä ei muuten saanut. Kun kaikki oli sitten kunnossa niin meidät laitettiin kotiin yrittämään...=( Ja hoitojen aloitus viivästyi aika kauan. Ekat inssit tehtiin pari vuotta tutkimuksista ja nyt eka IVF melkein kolme vuotta myöhemmin.

Eli ainakin täällä kaakkois-suomessa homma hoitui hyvin hitaasti, luottivat vaan siihen että raskaudun itekseni kun kerran yksi lapsi oli ja mitään vikaa ei löytynyt. Eli jos rahaa olisi löytynyt niin kai meillä se toinen jo ois.Eli kunnallisella puolella saattaa joutua odottamaan, kaikkea. Ja ikävää kun lääkäri aina vaihtuu ja monesti kunnallisella eivät ole erikoistuneita tähän hommaan. Välillä on tuntunut, että minä tiedän enemmän kun ne!

Meillä on niin, että ultrat ja verikokeet tehdään tässä meidän sairaalassa, mutta ivf ja oheistoiminta on Naistenklinikalla. Eli rampataan aika kauas (300km) sitten vaativimpiin juttuihin. Ei sillä, naistenklinikalla on tosi mukava ja asiantunteva hoitohenkilökunta, mutta tekevätkin näitä juttu koko ajan! Meidän sairaalassa on homma vähän hakusessa.Mutta kyllä yksityinen on parempi minun mielestäni ja jos teillä on varaa niin tuumasta toimeen! Ei tarvitse todellakaan odottaa vuositolkulla.Tsemppiä teille vauvanhakumatkaan ja toivotaan, että raskaudut ennen hoitoihin menoa!!

Vierailija

Täytyykin sitten mennä yksityiselle, sillä täällä etelässä varmasti kestää asiat vielä kauemmin. Jään sitten tänne jännittelmään ensi viikkoa ja lääkäri aikaa.

Vierailija


Laskeskelin tuossa, että meillä olisi mennyt kunnallisella vain reilu puoli vuotta kaikissa tutkimuksissa siihen kun saatiin diagnoosi käteen. Mulla tosin oli tuolloin erittäin paha endometrioosi ja olin useita kertoja osastolla sairaalassa. En tiedä jouduttiko tuo prosessia. Jonotusajat riippuvat paljon sairaalasta. Onneksi kesälomat on juuri pidetty! Toivottavasti pääsette tutkimuksiin pian!Onnea matkaan ja kaikkea hyvää raskautumiseen konstilla tai toisella.Noora

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat