Kaksi turvaistuinta takapenkille

Vierailija

Miten voi olla näin vaikeeta saada kaksi turvaistuinta mahtumaan auton takapenkille?!?!? Ja meil on kumminkin ei ehkä ihan pienin auto...Subaru Forester. Minkälaiset istuimet teillä mahtuu?

Meil on toisena istuimena Britaxin Two-Way-Elite (se on kyllä aika laiva) ja se pitää olla joko keskellä selkä menosuuntaan ja sen viereen pitäs saada joku toinen istuin (voi olla myös vyöistuin) tai sitten se reunalla kasvot menosuuntaan ja sen viereen tai toiselle reunalle toinen istuin selkä menosuuntaan niin, että selkänoja ei jää ihan pystyyn. Lapset on noin 3 v. ja 8kk.

Vinkkejä?

Kiitos jo etukäteen.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

ja takana on toisella laidalla Two-Way Elite kasvot menosuuntaan ja toisella laidalla Graco Duoflex selkä menosuuntaan. Apukuskilla on hiukka ahdasta mutta koska olen lyhytjalkainen niin ihan ok menee kun mies ajaa, luulisi noin isossa autossa olevan vähemmän ongelma? Aiemmin meillä oli molemmat istuimet selkä menosuuntaan ja autona sellainenkin kokojätti kuin Nissan Note.

Vierailija

Ja takana on 2 two way eliteä... Vanhemman elite on kasvot menosuuntaan kuskin takana, ja nuoremman oli vielä vähän aikaa sitten selkä menosuuntaan vänkärin puolella. Siinä elitessähän on siellä alhaalla se jalusta, jota saa muokattua. Meillä oli tuoli silleen penkin reunassa, että jalusta tuki siihen laitaan, jolloin jaloillekin jäi tilaa. Nyt kun nuorempi täytti 3v., niin käännettiin tuoli. Nyt ajateltiin hommata tuvavyöistuin isommalle, kun kolmas syntyy talvella, ja silloin pitää takapenkille mahtua kaukalokin... Kahden eliten kans se ei kyllä enää mahdu, mutta mittailtiin että elite+turvavyöistuin+kaukalo mahtuis juuri ja juuri...

Vierailija

Kai ymmärrät, että ainakin tuo 8 kk ikäinen täytyy pitää selkä menosuuntaan. Joko laitat sen keskelle tai sitten apukuskin taakse. Siksi sinne, että kuskin penkkiä voi tarvittaessa siirtää jos eri kuljettajia.Ja vyöistuin sitten kuskin taakse.Apukuskin penkki tulee kyllä melko eteen liki kaikissa automalleissa, mutta sellaista se on.

Vierailija

Toinen oli selkä menosuuntaan ja nyt just vaihdettiin toistepäin. Toinen on vyöistuin. Vierekkäinkin ovat olleet, mutta silloin ovat ihan vierivieressä ja jotta molemmat saavat istua rauhassa, oli parempi sijoittaa heidät reunoihin.Istuimet ovat Aktan Crago Cosmic (selkänojaa saa kallistettua hieman) ja Britax Römer Kidplus, jonka leveyttä voi hieman säätää...Istuimia on vaihdettu autoista toiseen ja aina ovat mahtuneet.

Vierailija

En mäkään uskonu, että tästä näin iso ongelma tulee, mutta kahdessa liikkeessä ollaan käyty ja myyjillä ei oo ollu tarjota oikeen minkäänlaista ratkaisua asiaan (onko vaan myyjien ammattitaidottomuutta, en tiiä...).

Joo, tottakai pienemmän pitää olla selkä menosuuntaan (tosin ei tarviis olla välttämättä kun 9 kiloseks asti, mutta haluan todellakin, että on viel paljon pitempään). Sehän se ongelma onkin, kun sen penkki pitää saada viel silleen, ett siinä on selkänoja mukavasti kallellaan, ett on helppo nukkua jne. Elite vie ainakin niin paljon tilaa, ettei sitä saa järkevästi reunalle kun tosissaan pitäs sinne eteenkin mahtua istumaan. Ja se Elite on niin leveekin, ett jos se on keskipaikalla niin reunalle jää tilaa maksimissaan noin 40 cm, onko niin "laihoja" vyöistuimia? Ja kun tuo Elite on jo olemassaan meillä, ni ei kehtais sitä myydäkään ja ostaa sitten kahta uutta istuinta...

Mut pitänee kai ettiä viel joku myymälä ja käydä sielt kysymässä mielipidettä ja kokeilla eri istuimia autoon...

Vierailija

Jos kääntäisit vanhemman lapsen kasvot menosuuntaan kuskin taakse ja pienemmän sitten selkä menosuuntaan oikealle sivupaikalle. Jos tuntuu, että vanhempi on vielä liian pieni käännettäväksi, niin homma on hankalampi. Jos on isofix, niin voisitte ostaa pienemmälle jonkin isofix-kiinnitteisen, jonka ei tarvitse nojata etupenkkiin - jos siis kuskin penkin siirrettävyys on se ongelma.Meillä ollut mm. Avensiksessa yhtä aikaa takana Britax two-way keskellä, joku aktan aika leveä selkänojallinen koroke ja Bilteman istuinkoroke. Nyt on takana graco cosmic, tuo aktan istuin ja koroke ja edessä keskellä yksi koroke, tosin auto on leveä ja edessä kolme paikkaa. :) Suurin ongelma takapenkillä on ollut se, että turvavöitä on ollut korokkeitten kanssa vaikea saada kiinni, kun kättä ei mahdu laittamaan istuinten väliin. On sitten vedetty tuoleja sivulle, laitettu vyö kiinni, tuupattu tuolit takaisin ja sitten ovi kiinni.

Vierailija

"2v8kk ikäinen joutuu olemaan kasvot menosuuntaa" .. siis häh?! nyt en ilmeisesti oikein ymmärrä! :D meillä ainakin siirryttiin kaukalosta naama menosuunta (~10kk iässä).. Ja penkkinä on recaro young sportti

Vierailija

Autoon mahtuu mukavasti kuski ja kaksi lasta, muilla on ahdasta. Auto on Opel Astra.Vauvan kaukalo on pakko laittaa apukuskin taakse, kun keskivyö on liian lyhyt ja kuskin taakse ei mahdu. Apukuskin istuin on aivan edessä, kun kaukalo on sen takana.Taakse mahtuu juuri ja juuri kolmas matkustaja, joko keskelle turvaistuinten väliin, tai reunalle niin, että isomman istuin on keskellä.Joka tapauksessa joku kärsii. 2v 8kk ikäinen joutuu olemaan kasvot menosuuntaan, kun istuin ei mahdu selkä menosuuntaan kuskin taakse ja keskelle sitä ei saa laittaa selkä menosuuntaan. Ja apukuskin jalat ovat tosi ahtaalla - jos tulee kolari, jalat ovat muussina. Takana istuva kolmas henkilö joutuu istumaan epämukavasti vinottain lytyssä, joten varmasti myös satuttaa itsensä pahasti kolaritilanteessa.Jos kuski ja/tai apukuski olisi tosi lyhyt ja vetäisi istuimensa aivan eteen, niin silloin kyllä olisi tilaa.

Vierailija

"kauan on selkä menosuuntaan :D"2v8kk ikäinen joutuu olemaan kasvot menosuuntaa" .. siis häh?! nyt en ilmeisesti oikein ymmärrä! :D meillä ainakin siirryttiin kaukalosta naama menosuunta (~10kk iässä).. Ja penkkinä on recaro young sportti"Se että jos teillä on tehty niin ei tarkoita että kaikki muut olisivat tehneet. Harvempi varmaankaan vielä 10kk vanhaa kääntää kasvot menosuuntaan.

Vierailija

ww passat, farkku malli vuodelta 98. Kaksi turvaistuinta ollut parhaimmillaan ja vielä yksi turvavyöistuin. Ja selkä menosuuntaan tietenkin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat