Käytättekö enää reilu 3v lapsilla rattaita?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Taas uusi ongelma pohdittavana. Tytöt on jo niiiiin painavia etten enää jaksa työntää heitä tuplarattaissa vaikka kuinka on ilmakumipyörää jne (Duo Urban). Ajattelin myydä yhdistelmät pois mutta mutta... pitääköhän vielä hommata jotkut härvelit joita kuljettaa esim puisto- ym. reissuilla väsyn varalta? Lähinnä ajattelin hommata jotkut käytetyt yksösten pelkistetyt versiot.. ja joku seisomalautahomma olis kanssa hyvä. Kertokaahan taas kokemuksia, jaksaako tuon ikäset jo hyvin kävellä, toisin sanoen, unohdanko koko rattaiden hankinnan. Yleensähän esim kaupoissa saa aina jonkun härvelin johon istuttaa tarvittaessa mutta just näitä retkiä varten.. Tunnustanpa vielä että rattaat on hyvänä " tukena" kun oikein villiksi heittäytyvät - hyvä istuttaa rattaisiin... ;)@nniina ja tuplatytöt 3v3kk

Kommentit (4)

Vierailija

Mutta jos haluan lähteä keskustaan (Hesassa), pakko olla rattaat mukana. Aika harvoin tulee mentyä, mutta eivät jaksa millään koko reissua kun mennään paikallisjunalla ja kierretään kaupoissa. Sisätiloissa lasken välillä kävelemään, mutta jos homma menee päättömäksi juoksenteluksi, on pakko olla rattaat joihin vintiöt saa välillä köyttää. No, harvemmin tulee vöitä laitettua, mutta jo pelkkä uhkaus rattaisiin joutumisesta rauhoittaa menoa kummasti.

Meillä pojat nukkuu edelleen päiväunet, ja senkin takia pitemmillä kaupunki- tai retkireissuilla on pakko olla rattaat, kun sammahtavat kuitenkin jossain välissä.

Sen sijaan päiväkotimatkat mennään nyt polkupyörillä. Äiti juoksee ja pojat ajaa, välillä toinen on minun kyydissäni ja toinen ajaa. Talvesta lumikeleineen voi tulla ongelma, kun aamulla ei viitsisi hitaasti kävellä ja päiväkotipäivän päätteeksi aina kävely väsyttää. Matkaa on reilu kilometri. Silloin varmaan turvaudun vielä rattaisiin ainakin kiireisinä aamuina.

Vierailija

Hankittiin Brio Ponyt, eli ihan sellaset perusrattaat, yksösten mallia. Siihen ajattelin hankkia vielä seisomalaudan ja yrittää pärjätä näillä. Voihan se olla, ja varmaan onkin, että suurimman osan ajasta rattaat on nurkassa käyttämättömänä mutta antaa kuitenkin turvaa että on joku mihin istuttaa jos tilanne käy hankalaksi :)Me asutaan " maalla" ja mulla on käytössä onneksi autokin, mutta jos ei rattaita olisi, aika turvattomalta tuntuis.. ehkä ne on enemmänkin henkinen tuki kunnes kasvetaan niistä ulos :) Tai äiti kasvaa ;)

Vierailija

En tosin jaksa pitkiä matkoja työntää. Meillä tosiaan toinen erityisesti karkailee. Kerhoreissuun otan mukaan, ellei joku muu ole kanssani mukana ja pojat kävelevät. Jos auto on, niin sitten pärjään ilman. En yksinkertaisesti uskalla noiden aktivistien kanssa lähteä isoja katuja ylittelemään, voimiakin niin paljon ja pässinpää-luonteet. Katseita saa välillä erityisesti yhden lapsen vanhemmilta, mutta katsokoot. Ehkä mekin joskus selviämme ilman niitä :) Kohta alkaa vaan olla aivan liian ahdasta, kauan ollut jo liian ahdasta rattaissa ja voimat itsellä hukassa! Maalla ollessa on niin ihanaa, kun ei mitään rattaita yms. tarvita eikä aina liikennettä pelätä. Kesällä olimme myös Saksassa ja sielläkin olisi ollut aika hankalaa ilman rattaita tai emme olisi nähneet yhtään mitään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat