Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

G: Koirat lapsiperheissä?

Vierailija

Minkärotuinen koira, mitä harrastatte, onko koira ollut teillä jo kun lapsia tuli, minkä ikäisiä lapsia, miten lapset ja koira suhtautuvat toisiinsa, riittääkö aikaa koiralle tarpeeksi, miten hoidatte ulkoilutuksen?

Kommentit (7)

Vierailija

Minkärotuinen koira, LABRADORINNOUTAJA

onko koira ollut teillä jo kun lapsia tuli EI

, minkä ikäisiä lapsia 3, 5 7 KOIRAN TULLESSA, NYT KOIRA 7-VUOTIAS

, miten lapset ja koira suhtautuvat toisiinsa TODELLA HYVIN

riittääkö aikaa koiralle tarpeeksi EI AINA

, miten hoidatte ulkoilutuksen ISOMMAT LAPSET KÄYTTÄÄ PIKKUREISSUT, MIES JA MINÄ PITEMMÄT LENKIT

Vierailija

Koira oli neljä vuotias, kun lapsi syntyi. Koira on nyt 8 ja tyttö 4. Tulevat hienosti toimeen keskenään. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia. Aamulla puolen tunnin lenkki, päivällä puolen tunnin lenkki ja illalla tunnin lenkki. Käydään lähes päivittäin metsässä, jossa koira saa juosta vapaana. Kerran viikossa toko-harkat, kerran viikossa agility. Kesäisin uimassa.

Tyttö on välillä mukana treeneissä. Jaksaa hyvin katsoa tunnin verran kentän laidalla.

Vierailija

siis minä tai mies ulkoilutetaan koiraa. Sitten, kun tyttö menee kouluun, voi hänkin alkaa lenkittämään. (jos koira vielä elää). Koira kulkee nätisti taluttimessa ja vapaana. Ei välitä muista koirista eikä ihmisistä.

Vierailija

kun ensimmäinen lapsi syntyi.Vanhin koira suhtautui tosi suojelevaisesti vauvaan. Mutta kun lapsi lähti liikkeelle pettivät hermot. Ei kestänytkään lapsi perhe elämää. 5rodun sekoitus oli tuo koira.Nyt 3v myöhemmin on lapsia kaksi ja koiria kaksi. Eli nuo silloin 3 ja 2 vuotiaat koirat. Sekarotuisia molemmat, lähinnä saksanpaimenkoiraa ja toinen labradoria.Näitten kanssa on mennyt tosi hyvin eikä mitään ongelmia ole ollut. Sietäävät lasten touhut tosi hyvin.Monet ihmettelevät miten rauhallisia meidän koirat ovat ja ovat kehuneet kun osaavat käyttäytyä niin hyvin lasten kanssaYhtä paljon ei enää harrasteta koirien kanssa, mutta siihen on osasyynä maalle muutto. Eli ei täällä ole samanlaista toimintaa kuin kaupungissa.Mutta muuten on aika riittänyt koirille. Tuossahan nuo touhuavat mukana lähes kaikessa mitä tehdään.

Ai niin ulkoilutus. Meillä mies käyttää koirat aamulla ennen töihin lähtöä ja sitten illalla ja päivällä kumpi joutaa paremmin.... Lisäksi voi sitten laskea omalle pihalle jos tarve vaatii

Vierailija

Koira (ja vauva) kuume on kova, ja mietinkin miten tulevaisuudessa riittää aikaa myös koiralle, esim. pentuajan koulutus, ja jos kerrostalossa asuu, niin miten hoitaa koiran ulkoilutus lapsen/lasten kanssa vaunuineen kaikkineen.

Lisäksi kiinnostaa miten lapsi/vauva suhtautuu uuteen koiraan, kiusaako koiranpentu lasta, vai toisinpäin, vai pitääkö tosiaan odottaa monta vuotta että lapsiluku on täynnä ja lapset tarpeeksi vanhoja ennenkuin koiran voi ottaa...

Vierailija

Lapset olivat 2,5v; 4v; 8v; 9v ja 10v kun pentu tuli taloon. Lapset ja koira tulevat toimeen erinomaisesti. Varsinkin nuorimmaisen kanssa ovat ylimmät ystävät. Vähän kyllä pitää tuota nuorimmaista edelleenkin vahtia, ettei rakasta koiraa " liikaa" vaan antaa sen esimerkiksi rauhassa levätä.Koiran kanssa ei harrasteta mitään erityistä; perus tottelevaisuus kyllä on hyvin hallussa. Mies käyttää koiran ulkona aamusta, iltapäivällä meistä aikuisista se kumpi tulee ensin kotiin. Iltapäivällä koira ulkoilee monesti parikin tuntia koko perheen kanssa tuossa pihalla. Ja minä käytän sen sitten illalla vielä vähän pidemmällä lenkillä.Perheen edellinen bokseri hankittiin ennen lapsia. Sen kanssa harrastettiin paljon paljon enemmän ja kilpailtiin jopa tottelevaisuudessa ja haussa. Tämä koira oli iältään 3v, kun esikoinen syntyi. Koira tuli lasten kanssa hyvin toimeen ja myös toisin päin. Tuolloin asuttiin kerrostalossa. Toinen aikuisista käytti sen ulkona aamuisin, iltapäivällä se kumpi ehti ilman lapsia tai lasten kanssa ja sitten lenkkeiltiin koko perheen voimin. Minä sitten kävin sen kanssa lenkillä vielä illalla. Olihan se välillä melkoisen hankalaa varsinkin talvisin tunkea minimaalisen pieneen hissiin rattaiden, lasten, koiran ja monesti vielä ison mahankin kanssa. Mutta enemmän se on kiinni tottumisesta ja asennoitumisesta ;)

Vierailija

Minkärotuinen koira?

-Amerikanstaffordshirenterrieri eli amstaffi.mitä harrastatte?

-Lenkkeilyä, telmimistä (omalla pihalla lähinnä), silloin tällöin Mätsäreitä ja näyttelyitä.onko koira ollut teillä jo kun lapsia tuli?

-Ei kun toisinpäin..lapsi oli 5kk, kun koira tuli taloon.minkä ikäisiä lapsia?

-Nyt 10kk.miten lapset ja koira suhtautuvat toisiinsa?

-Koiramme rakastaa poikaamme hurjasti ja toisinpäinkin näyttäis olevan. ;)riittääkö aikaa koiralle tarpeeksi?

-Meidän mielestämme ihan riittävästi.miten hoidatte ulkoilutuksen?

-Jompi kumpi (mä tai mieheni) ulkoiluttaa tai sitten koko perhe lähtee lenkille yhdessä. :)-Eelia-

Uusimmat

Suosituimmat