Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Me ollaan konkurssissa.

Vierailija

Miehen palkka tuli, maksoin laskuja. Jäi yli 700 euron edestä maksamatta.

Tilillä nolla euroa, käteistä samoin. Velkaa pankille yli satatuhatta, luottokunnalle 2000 euroa ja kavereille 2000 euroa. Mitäs nyt? Ei yhtään rahaa ensi kuuksi?

Sivut

Kommentit (74)

Vierailija

Lapset puettu vimosen päälle reimatecceihin, vanhemmat muotikuteisiin, auto kalleimmasta päästä, ja kotia sisustetaan muodin mukaan. Ja pitäähän se siivooja ja omakotitalo olla kun muillakin on!

Vierailija

Haluaisit varmaan kuulla myötätunnon sanoja tai mieluiten löytää oikean taikasauvan heilautuksen tilanteeseenne, mutta luultavasti tarvitsette sitä, että joku sanoo asiat suoraan niin kuin ne ovat.Tilanteeseen olisi pitänyt herätä jo aikapäiviä sitten, eikä vasta nyt kun paskat on jo housussa. Jos talous ei kestä remonttia, niin silloin remonttia ei tehdä! Jos äiti ei jaksa masennuksen takia käydä töissä, niin masennus pitää hoitaa pois tai keksiä sellainen työ, jota pystyy ja jaksaa tehdä. Jos talous ei kestä sitä, että käy siivooja, niin sitten siivoaa joko äiti, isä tai lapset, mieluiten kaikki yhdessä. Tuntuu ehkä hassulta säästää kymppejä, kun velkoja on kymmeniätuhansia, mutta kympeistä kertyy satasia, satasista tuhansia.Sama pätee muihinkin valintoihin. Asuntolainan ottaminen ei välttämättä ole ollut viisas valinta alun alkaenkaan. Kyllä te voisitte muuallakin asua. Pyykkiä ei ole pakko pestä keskellä yötä, ei myöskään soittaa rumpuja. Lasten ei tarvitse juosta sisätiloissa ympäri vuorokauden, vaan asiallista käyttäytymistä voi vaatia omakotitalossakin. Asuinpaikan voi lisäksi valita niin, että harrastuksiin ei tarvitse kulkea autolla, vaan julkisillakin pääsee. Kyse on vain valinnoista.Lasten harrastusten lopettamista välttäisin viimeiseen asti, mutta siinäkin olisi kannattanut tehdä harkintaa jo ennen harrastuksen aloittamista. Tavoitteellisesti voi harrastaa edullisesti ja kalliisti. Kannattaisi kuitenkin ottaa selvää, onko esim. musiikkiopistosta mahdollisuus saada alennusta lukukausimaksuihin tai edes mahdollisuutta suorittaa lukukausimaksut vasta myöhemmin.Mieti myös ap, minkälaisen elämänmallin annatte lapsillenne, jos toisaalta kannustatte heitä pitkäjännitteisiin harrastuksiin, mutta elätte muuten leväperäisesti. Järjestelmällinen elämä antaa hyvän pohjan esim. järjestelmälliseen musiikinharjoitteluun, joka taas on välttämätön edellytys määrätietoiseen etenemiseen.Suosittelenkin nyt määrätietoista itsearviointia. Mietitte, mitä voisitte elämässänne muuttaa ja mitä taloudellisia vaikutuksia näillä päätöksillä olisi.Miettikää lisäksi, mitä virhearviointeja olette tehneet ja miten voitte välttää tulevaisuudessa vastaavia virheitä. On hyvä pohtia ongelmien perussyitä. Viiden miksi-kysymyksen ketju johtaa usein totuuden lähteille:

Meillä pitää olla kaksi autoa

- miksi?

koska lapsia pitää kuljettaa harrastuksiin

- miksi?

koska ....

- miksi?

koska ...

- miksi?

koska ...

- miksi?

koska (perussyy)Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Lapset on puettu kirpputorivaatteisiin (tosin ihan siisteihin), minä en ole käynyt kampaajalla neljään vuoteen ja vaatteista en edes muista koska niitä olen viimeksi itselleni ostanut, kengistä ainakin kaikista on pohjat puhki. Kaikki huonekalut on sukulaisten hylkäämiä, eikä niitä sitä paitsi näy roinakasojen alta. Meillä on kyllä 2 autoa, mutta kumpikin niistä on maksanut meille alle tonnin, myös se 7-paikkainen!

Omakotitalo (vanha romu sekin) meillä on siksi että olemme liian meluisia ja elämme vuorokaudet ympäri. Mies saattaa soittaa rumpuja yöllä ja pyykinpesu hoidetaan lähes aina yöllä. Lapset huutavat, juoksevat ja tömistävät.Mutta emme halua lapsistamme mitään nurkissä kännääviä ääliöitä. Meillä panostetaan siihen että he tekevät koulutyönsä hyvin ja heillä on kehittäviä harrastuksia, jotka pitävät heidät kiireisinä niin ettei aikaa joutenololle ja typeryyksien keksimisellä jää. Jokainen opiskelee musiikkiopistossa, kaksi lasta taitoluistelee, kaksi harrastaa kilpauintia. Kurja niitä olisi katkaista kun on vuosia tehty töitä kehittymisen eteen!

Ja kaksi autoa tarvitaan koska kaikki illat menee harrastuksiin kuskaamiseen...ap


Vierailija

Myisitte maaseudulla olevan omakotitalonne ja muuttaisitte asumaan kaupunkiin joko vuokralle tai ostaisitte esim. kerrostalo- tai rivitaloasunnon? Energia kallistuu ja siten talonne lämmittäminen, ja auton bensat ja öljyt.Luopuisitte siten kaupungissa ainakin toisesta autosta. Säästyisi rahaa kun ei tarvitsisi ostaa bensaa, vakuutusta jne.Voisit etsiä itsellesi kaupungissa joko osa-aika tai kokoaikaista työtä. Toki masennus pitää hoitaa myös pois.Vierailija

Multa ei heru sympatiaa pätkääkään ihmisille, jotka omalla tyhmyydellä hankkiutuu taloudellisiin hankaluuksiin. Joku kysyi,että eikö köyhät saa hankkia paljkon lapsia, no perkule saa, mutta turha valittaa jos ei ole varaa heitä elättää.Ja saakeli vieköön tajuatko ap ettei teillä ole vara kahteen autoon ja noin kalliisiin harrastuksiin, esitetään parempaa kuin ollaan. Hyvä, että pääsette nyt pälkähästä, mutta pystyttekö säästämään yhtään ? Mitä sitten kun pesukone pamahtaa, visa vinkumaan ja sama kierre on valmis alkamaan. Ja tänne sääliä keräämään.

Vierailija

Tänään tuli mulle kotihoidontuki ja miehelle palkka. Eli yhteensä 2000e.Laskuja maksettiin 1900eurolla ja yksi 50euron lasku jäi maksamatta. Oli pakko jättää vähän että saa lapselle ruokaa.Ennenku mies tutustui muhun niin se oli ottanut osamaksuja ja jotain lainaa 5000eurolla. Niitä nyt maksellaan hikihatussa pois! Joka kuukausi tulee monta pientä osarimaksua :( Lisäksi on autovero maksamatta. Nyt viikon myöhässä.Lisäksi on 4500 euron luotto jota maksellaan n. 120e kuussa.Lisäksi on asuntolaina.Tuntuu todella pahalta kun ei kerta kaikkiaan jää yhtään rahaa. En viitsi vielä laittaa lasta hoitoon kun kuitenkin elossa pysytään. Ja heti kun meen töihin niin ensimmäisenä maksetaan kokonaan pois noi typerät osarit ja pikkulainat.

Vierailija

paitsi ehkä pimeänä.

Meidän siivoojan hinta on 13,50/tunti, on meillä kolme tuntia kerrallaan.

Siihen siis sisältyy varsinaisen siivoojalle menevän palkan lisäksi suomalaiset työnantajan sivukulut ja ringin pyörittäjän palkkiot.

Firmoista ostettuna siivous on keskimäärin 25 euroa/tunti.ap

Vierailija

ja meet velkaneuvontaa.Luottokuntaankin kun soittaa, niin voi neuvotella. Kaikki haluaa tehdä maksusopimukset ja saada rahansa ees joskus takaisin, se on kaikkien etu.

Vierailija

En ollut lukenut kaikkia viestejä ja en huommannut et perhe pitää siivojaa ja harrastukset kalliita.

Ei meilläkään ole varaa siivojaan ja kalliisiin harrastuksiin vaikka molemmat olemme töissä.Ap nyt luovut suosiolla tosta siivoojasta. Siivoatte yhdessä koko perheellä ja lapset joutavat luopumaan ainakin osasta kalliimmista harrastuksista.

kannattaa miettiä mistä on valmis luopumaan siivoojasta ja harrastuksista vai luottotiedoista ja omakotitalosta ja känkurssin kohdatessa käytännössä ulosotto vie kaiken.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat