Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Asuntolaina korot laskivat?

Vierailija

Toisessa pätkässä asuntolainaa koron tarkistus kesäkuussa ja toisessa lokakuussa. Nyt lokakuussa tarkistettavassa korko 0.4% pienempi kuin kesäkuussa tarkistetussa. Molemmissa sama marginaali. Varauduin pahempaan.

Kommentit (8)

Vierailija

antavat "hyville" asiakkaille matalan marginaalin. Meillä ei pienin mahdollinen, mutta eipähän meillä kovin paljoa lainaa eikä säästöjä eikä sijoituksia.

Vierailija

ettei ollut koron tarkistus aiemmin.. Kuinka suuria marginaaleja uusiin lainoihin myönnetään? Muistaakseni meillä pari vuotta sitten otetussa on 0.5 tai 0.6.

Vierailija

Se neuvoteltiin keväällä ja nostettiin eka erä kesällä! ONNEKSI!Mutta, aikaisemmassa asuntolainassa (joka nostettiin 2002) meillä ehti olla 1,0 ja tonttilainassa (v-2005 otettu) meillä oli jopa 1,5...

Vierailija

Nyt näyttää siltä, että inflaatio ei ole enää niin korkeaa ja talouden elvyttämiseksi on korkoja laskettava. Luultavasti vanhoissa lainoissa siis korkot laskee. Mut uusissa lainoissa taas sitten ollaan varmaan varovaisempia ja marginaalit on suurempia, joten kokonaisprosentti saattaa uusissa lainoissa olla melkoisen korkea. Hurjia aikoja elellään ja luulen, että korkojen lasku jatkuu. Vielä kuukausi sitten oli tilanne aika toinen.

Uusimmat

Suosituimmat