Mitä te tekisitte kuukauden ikäisen vauvan kanssa tähän aikaan yöstä?

Vierailija

Jos ei se rauhoitu tissille, ei tutille, ei syliin, ei sänkyyn, ei kapaloituna eikä ilman. Jos siis mikään ei ole hyvä, niin mitä voin enää tehdä?

Minä annoin vauvan miehen hoiviin ja sanoin, että mullon breikki ja käyn kysymässä alan ammattilaisilta.

Näyttäkää nyt av-mammat ja pelastakaa meidät valvomasta tämäkin yö.

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

Keskellä yötä siitä nyt on tuskin apua, joten yrittäisin pysyä rauhallisena ja vain puhua rauhottelevasti, käyttäisin kantoliinaa tai laittaisin ehkä oikein lämpösen ja turvallisen ' pesän' peitosta ja hatun päähän ja vain pitäisin sylissä.

Vierailija

Se on kyllä totta että pullosta voi omaakin maitoa antaa... =)

ei tää ajatus ihan parhaiten kulje tähän aikaan yöstä.

Omista imetyksistä/pulloiluista on jo aikaa...T:se joka sitä pulloa ja korviketta ehdottanutJa nyt siis ehdottaa ap:lle että pumppaa ensin maitoa rinnasta pois ja sitte imetät ei suihkuavaa rintaa tai annat pumpatun maidon pullosta!=)

Vierailija

meillä oli myös vaunut sisällä, joihoin lapsi nukutettiin sellaisina öinä kun ei enää jaksanut (valvomista kesti 1,5 vuotta).Kovatulpat ja vuoroissa nukkuminen on ihan ehdoton juttu

Vierailija

Siis siitä keskeltä.. Vyöhyketerapiasta tuokin neuvo, on jotenkin yhteydessä suolistoon. Jos vauvalla on vain imemisentarve, kokeile sormen antamista suuhun. Peset vaan kädet TODELLA hyvin, kynnet lyhyinä jne. Yksi vauvoista rauhoittui noin ennen kuin oppi tuttia syömään.

Vierailija

Sinä hermostut itse siitä, että lapsi itkee. Hänellä ei välttämättä ole " oikeasti" mikään hätänä, hänellä on vain huono olla eikä hän osaa itseään ilmaista muuten kuin itkemällä. Tunnet itsesi huonoksi äidiksi, kun lapsesi itkee, alat jännittää kehoasi ja näin lapsesi tuntee olonsa vielä huonommaksi. Kun laitat tulpat, suodatat itkusta ainakin raikuvimman osan pois ja pystyt itsekin rentoutumaan paremmin!

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Ota vauva tiukasti rintaas vasten syliin, tue päätä vielä omalla poskellasi tai kaulallasi. Mene istumaan sängyn reunalle ja pompi istuvalleen joustinpatjalla aika kovaakin. Meilä vauva tyyntyi tuosta ja tykkää vieläkin 4v pomppia istuvalleen vanhempien tiukassa syliotteessa.
Vierailija

Tuskin silloin nälästä kärsii... Itsellä oli sama ongelma, maitoa tuli liikaa eikä imemisen tarve tyydyttynyt vaikka nälkä lähti. Tyhjensin sitten rinnan pumpulla syötön jälkeen ja annoin vauvan imeä tyhjää rintaa. Maidon tulo tuosta kasvaa, mutta meillä ei haitannut koska pumppasin maitoa luovutukseen. Jos ei pumppua löydy, voi käsinkin lypsää.

Vierailija

Kun maitoa tulee rinnoista suihkuamalla, vauvan vatsaan menee samalla helposti ilmaa. Esikoisen jouduin usein ottamaan pois rinnalta kesken imetyksenki pystyasentoon + vähän kävelyä, jotta saatiin ilmat vatsasta pois ja sitten taas jatkettiin syömistä. Jos imetyksen jälkeen laitettiin suoraan makuulle, huusi kuin syötävä, kun ilma kiersi vatsassa. Opetetaanko sairaalassa vielä röyhtäyttämään vauvoja? Muistaakseni esikoisen aikana todettiin, ettei siitä ole juuri hyötyä, mutta meillä se oli ihan pakkojuttu.

Vierailija

Hei, en tiedä onko tätä ehdotettu, meillä auttoi kaiken mahd. muun jälkeen se, että vauva laitettiin vaunuihin (ehkä kapaloituna, tai hyvin peiteltynä, piemeähköä, soittorasiasta musiikkia, tai tuutulaulua...) ja sitten tuuditeltiin ensin Toooosi rivakoin, piiitkin vedoin (siis tod. hartiavoimin = kuin vaunut olisi jyrkänteeltä alas tippumassa!), jotta vaunut oikein nytkähtivät, sitten kun itku lopulta vähän vaimeni vaunuja saattoi työntää vähän rauhallisemmin, yhä pitkiä vetoja, lempeämpää nytkähtelyä...huuto saattoi vaimentua n. ½ tunnissa ja raskas uni saada vallan, toivottavasti tepsii! Ja tällöin masun pitää olla kyllä täynnä ja toiv. röyhtäytetty myös.

Vierailija

Saattaa olla että vauva ei nyt jaksa nälissään/väsyneenä/hermostuneena nähdä vaivaa imeä rintaa eli hermostuu tissillä siksi???Mitä siinä menettää jos kokeilee?

Desin korviketta? Voi kamala.

Vierailija

Vauva ei edes kipuile mielestäni, vaan haluaisi olla sylissä ja tissillä, mutta kun sieltä tulee maitoa niin suuttuu, kun on muutenkin jo ähkyssä.

ap

Vierailija

mutta voin vakuuttaa, että muutaman kuukauden päästä tämä on muisto vain! Vauvalla on nyt menossa vaihe (yksi monista), jolloin syömisrytmi on epätasapainossa. Lapsi vasta opettelee syömään ja rintojen maidontuotanto ei ole vielä tasaantunut. Näin maidontuotanto ei aina vastaa kysyntää, välillä hän saa liikaa maitoa ja välillä taas liian vähän. Jos maitoa tulee liikaa kerralla, saattaa vauva hätääntyä liiasta maidontulosta vaikka olisi nälkäinenkin. Tällöin tuo edellä neuvottu lypsykokeilu tai sitten maidon hörppyyttäminen (ellei sitten halua peräti pulloa kokeilla) auttaa.Vauvassa ei valitettavasti ole tuota On/Off-nappia, joten voi olla, että hän itkee koko yön. Tärkeintä on, että yritätte itse olla ottamatta itkusta stressiä, vauva saattaa vaistota senkin.Vuorotelkaa nukkumisia, toinen laittaa korvatulpat päälle ja yrittää nukkua, toinen laittaa korvatulpat, ja pitää huolta vauvan perusturvallisuudesta. Himmeä valaistus ja joku leppoisa elokuva (jota tarvittaessa pystyy seuraamaan äänettömällä pelkkiä tekstejä lukien) pyörimään. Onneksi on tulossa viikonloppu, otatte huomenna vastaavasti kunnon päiväunet vuorotellen.Muita hyviä, kokeilunarvoisia neuvoja saitte tuossa jo aikaisemmin. Välttämättä niistä ei ole mitään apua, mutta jo se, että saatte aikaan sellaisen tunteen, että edes yritätte, saattaa rauhoittaa tilanteen ihan itsestäänkin.Oletteko muuten yrittäneet saada tuttia maistumaan?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat