Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mulla on paha mieli siitä, miten osa päiväkodin tädeistä puhuu lapsista.

Vierailija

Mulla on todella korkea etiikka, ja musta ei ole missään olosuhteissa oikein haukkua tai arvostella lapsia, minkään ikäisiä. Teen töitä ltojen ja muiden tarhan tätien kanssa, ja välillä kalskahtaa todella ikävästi korvaan se tyyli, millä he lapsia arvostelevat. Ja suoraan sanoen, joskus tulee sellainen olo, etteivät he koulutuksestaan huolimatta ymmärrä lapsen kehityksestä ja tunne-elämän+persoonallisuuden eroista yhtikäs mitään. No, onneksi nousen aina lapsen puolelle ymmärtämättömiä aikuisia vastaan.

Kommentit (2)

Vierailija

Jotenkin helpommin hyväksyn sen, että vanhempia arvostellaan, jos eivät ole lastaan kasvattaneet. Mutta eipä mitään syytä ole arvostella perittyjä ominaisuuksia ja syntymälahjoja.Mutta ymmärrän kyllä senkin, että kielenkäyttö voi vuosien myötä muuttua tunteettomammaksi, kun työhön rutinoituu ja on tehnyt ja kuunnellut samaa kolmekymmentä vuotta. Ja kukapa sitä enää muutaman vuoden takia alkaa kuitenkaan alaa vaihtamaan, vaan siinä jatketaan eläkkeelle asti ja kestetään se viljelemällä vähän roisimpaa huumoria.Vaan aivan varma on sekin, että koulutuksesta huolimatta kaikki lapsiin liittyvä viisaus ei voi mahtua jokaiseen lasten kanssa työskentelevään.

Vierailija

Eilen täällä kerroinkin kuinka (entisessä työpaikassani) lto haukkui lasta huonoksi piirtäjäksi ja mainosti pojalle kovaan ääneen, että sinä et kyllä opi tätä ollenkaan. Samaiselle pojalle, samana päivänä hän sanoi, ettet varmaan koulussakaan osaa omaa pyllyäsi pyyhkiä. Poika kyynelehti ja ei halunnut osallistua pienryhmään, mutta voitteko ihmetellä?Pahinta oli, että oma lapseni aloitti samoihin aikoihin päivähoidon ja hän kärsii pahoista itsetunto-ongelmista (erityislapsi). Ajattelin, että jos hänen hoitajansa " vesittäisi" kaiken sen työn minkä me vanhemmat olemme tehneet, että lapsi kokisi itsensä tärkeäksi ja hyväksi, niin tulevaisuus olisi aika heikoilla kantimilla.Kerroin pelostani hoitajille suoraan ja he olivat hyvin ymmärtäväisiä asian suhteen. He ovat kannustaneet vielä kannustamisesta päästyäänkin poikaamme ja ovat erittäin aktiivisesti kasvatuskumppanuudessa mukana. Poika onkin päivähoidon aikana kehittynyt paljon. Hän on saanut itseluottamusta ja rohkeutta lisää ja kiitos kuuluu kyllä suurelta osalta päivähoidolle. (yksin emme olisi saavuttaneet tällaisia tuloksia).Yhtä kaikki, tuo vähättely ja rumasti puhuminen voi olla erittäin vaurioittavia erilaisille yksilöille. Kaikilla ei ole samanlaisia lähtökohtia ja kykyjä selviytyä siitä. Sanottakoon vielä, että jos kodissakin vielä asiat menee päin peetä, niin onko oikein, että lapsi kärsii huonommuuden tunteesta myös päivähoidossa ja ei saa tarvitsemaansa kannustusta ja välittämistä edes näiden hienojen kasvatuksen ammattilaisten kanssa?Kyllä se on niin, että kukaan lapsi ei ansaitse sellaista kohtelua, vain siksi, että joku on työhönsä kyllästynyt. Ja korostan, että vanhemmilla on tietenkin päävastuu lapsensa hyvinvoinnista, mutta kaikki tietää, että todellisuus joidenkin lapsien kotona on melko karu.Ja kaikki tietää, että näistä ongelmista voi seurata syrjäytymistä, päihteiden väärinkäyttöä, mielenterveysongelmia jne..Uusimmat

Suosituimmat