Mitä tehdään 4-vuotis neuvolassa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (4)

Vierailija

Pituus, paino, näkö, kuulo, asioiden/kuvien/värien tunnistamista, piirtämistä, varpailla kävelyä, viivaa pitkin kävelyä. Yhdellä jalalla hyppimistäkin poika esitti tai ainakin jotain sinne päin :), mutta terveydenhoitaja sanoi, ettei 4-v. neuvolassa lapsen tarvinnut vielä osata hyppiä yhdellä jalalla. Olin myös koko ajan läsnä huoneessa.

Vierailija

tehtiin juuri noita tehtäviä jo 3-vee neuvolassa (samanlaisten sanojen tunnistamista, kuvatunnistusta tyyliin mikäs näistä on syömistä, jne...). Ihmettelin silloin vähän kun kysyttiin, osaako kinkata. Meillä poika on motorisesti näppärä ja vastasin vaan, että osaa...Testataankohan samat jutut sitten 4-vuotiaana myös...Katotaan onko kehittynyt? Kohtahan tuokin on taas edessä. Äkkiä menee vuodet...

Vierailija

Tutkitaan näkö ja kuulo. Tehtiin ns. LENE-testi (en tiedä tehdäänkö kaikissa neuvoloissa). Testi tehtiin siten, että lapsi oli teveydenhoitajan kanssa huoneessa kahdestaan. Siihen kuului erilaisia tehtäviä. Oli pitänyt piirtää mallin mukaan joitain kuvioita, pitänyt toimia ohjeiden mukaan (vie kirja tuolille tms.), hyppiä yhdellä jalalla, ottaa kiinni heitetty hernepussi, erottaa samantapaisia sanoja toisistaan (tyyliin kana, hana, lana) eli näyttää näistä oikeaa kuvaa. Varmaan jotain muutakin, en muista mitä.

Vierailija

kans meni tyttö ensin terv.hoitajan kanssa kahdestaan huoneeseen ja vasta lopussa minut kutsuttiin sisään. Oli kai just niitä LENE-tehtäviä tehneet. Ja tietty kaikki normaali jutut, hyppimistäkin piti tehdä, mutta meilläkin sanoi, että ei tarvitse vielä yhdellä jalalla osata.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat