Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä ruokaa voi tehdä nuotiolla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Talkooporukalle pitäisi metsäolosuhteisiin tehdä ruokaa. Suunnitteilla on hernekeiton ja siihen liittyvien lisukkeiden vieminen paikalle.. Mutta mitä voisi tehdä nuotiolla metsässä? Jotain sellaista ohjetta muistelen, että pekoniin kääritty peruna folioon ja siihen jotain mausteita, mitä..

En ole mikään kotitalousihme, vinkkejä kaipailen. Kiitos! :-)

Kommentit (2)

Vierailija

Tulee vähän myöhässä, mutta toivottavasti ehtii. Tai sitten myöhempää käyttöä varten.Neliön muotoiselle foliopalalle keskelle pieni tilkka öljyä. Päälle koosta riippuen 1-2 valmista, kypsää jauhelihapihviä (valmiita tai itse tehtyjä. ) Pihvien päälle hieman perunasipulisekoitusta ja kasvissuikaleita (pakasteet). Voi maustaa ripauksella yrtti- tai aromisuolaa. Sitten vielä nokare jotain tuorejuustoa, voi valita oman maun mukaan. Kääräistään folio nyytiksi ainesten ympärille, ja hiillokseen paistumaan.

Vierailija

voi siinä tehdä vokkityyppistä ruokaa. Eli pannu kuumaksi, siihen öljyä ja sitten vaan vokkaamaan. Ensin lihat ja sitten kasvikset kypsymisjärjestyksessä, perunat (jos niitä haluaa) voi heittää foliossa nuotion reunalle. Ja jälkiruuaksi tietysti lättyjä. Letut voi paistaa samalla pannulla kuin " vokkiruuan" kun pyyhkii sen ensin puhtaaksi, ei siis tartte erityisesti tiskata välissä.

Uusimmat

Suosituimmat