Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pelkästään tavallisesta mukista? Missä iässä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Siis milloin olette heivanneet lopullisesti pois nokkamukit sun muut?

Kommentit (10)

Vierailija

kun lapsi ei sitä huolinut kun 8kk iässä koitimme tarjota. Suoraan kahvallisesta mukista juomaan ja nyt 1v1kk iässä juo ongelmitta tavallisesta lasista.Meillä käytetään yleensä muovisia tai turvalaseja lapsilla.

Vierailija

meillä on molemmat lapset opetettu alusta alkaen juomaan tavallisesta mukista, eli puolen vuoden iässä, kun alettiin tutustua ns. ruokajuomaan, eli rupesin tarjoamaan ruoan kanssa vettä, niin se tehtiin tavallisesta mukista. Hyvä vinkki kokeneemmalta äidiltä oli, että älä opeta vauvalle asioita, joista on sitten opeteltava pois. Eli ei nokkamukia, josta luopumisesta joudutaan sitten vääntämään kättä. Hyvä neuvo oli myös hankkia mahdollisimman ohutreunainen muki, joka vauvan on helppo tuntea suullaan, paksureunaiset mukit on hankalia vauvan suulle. Ostin muistaakseni Anttilasta ohuesta muovista tehtyjä mukeja, niitä oli erivärisiä siellä isot pinot, oisko joku Orthex-merkkinen... Hyvin toimi, eivätkä hajonneet kun välillä putosivat, ja molemmat pojat oppivat vuoden vanhana juomaan itse mukista ja sitä myötä myös lasista.

Vierailija

meilläkään muksu ei koskaan oppinut ymmärtämään nokkamukin päälle, vaan siitä juominen oli pelkkää läträämistä. Eli mukista/lasista joi 6 kk iästä asti. Jonkin verran juotin nokkamukin korkista, kun se oli kevyt, ohutreunainen ja särkymätön (ja siitä muksu sai itsekin ensin harjoitella omatoimista juomista). Yllättävän nopeasti oppi itse kallistamaan mukia sopivasti ja 1-vuotiaana uskalsi jo ravintolassa/kylässäkin antaa oikean lasin muksun käteen.-Tintti

Vierailija

Syy tähän on yksinkertaisesti se, että tyttö ei huolinnut tuttipulloa ja nokkamukia piti leluna.Nyt 1v 1kk juo jo todella siististi mukista, ja aina mielummin lasista. Jotain hyötyä oli noista ongelmista, vaikka alkuun ei naurattanut yhtään :-).

Vierailija

tytti:

Lainaus:


Hyvä vinkki kokeneemmalta äidiltä oli, että älä opeta vauvalle asioita, joista on sitten opeteltava pois. Eli ei nokkamukia, josta luopumisesta joudutaan sitten vääntämään kättä.
Lapset ovat nimenomaan halunneet juoda samanlaisesta kuin aikuiset/isosisko, ja ovat olleet ylpeitä kun vauvamukista on luovuttu :o) Oikeasti, ei olisi tuolla kiukkuiita-sählääjällä toiminut tavallinen muki liian aikaisin, kun kaikki muukin lenteli pöydästä neidin hermostuessa (ei saanut lisää maitoa samalla sekunnilla tms.). Tuttipulloa ei meillä ole ollutkaan, nokkamukista ovat lapset alkaneet juoda aterioilla kun kiinteät on aloitettu puolivuotiaana. Mutta silti suhde nokkamukiin ei muodostunut niin läheiseksi kun useilla lapsilla tuttipulloon.

Vierailija

meillä rupes esikoinen juomaan vaan tavallisesta mukista, velli menee edelleen (2v3kk) nokkamukista. taikamuki oli pitkään käytössä ku se oli niin kätsä, nyt vellimukina ilman taikaa. tuttipullot jäi jokunen kk ennen 2-vuotispäivää ku unimaito jätettiin pois. tai sen sai juua mut nokkiksesta. en erityisemmin opettanu tavallisesta mukista juomaan, podin siitä huonoa omaatuntoa mut hyvin se nyt sujuu. tosi nopeesti homman hoksas!

Vierailija

melkein 3-vuotias juo vielä usein nokkamukista maitonsa. on toki osannut jo vaikka kuinka kauan juoda tavallisesta mukista/lasista, mutta on sellainen häslääjä, että aika helposti huitaisee sen nurin. Vippamukikin ajaisi varmaan saman asian, mutta niitä ei ole tullut hankittua.

Vierailija

Kuopus on niin kova sotkemaan, että joi nokkiksesta noin 1,5-vuotiaaksi. Vieläkin hän suuttuessaan saattaa vahingossa kaataa tavallisen lasin, ja muutenkin vahinkoja sattuu harva se päivä (ikää 2v). Siksi en kaadakaan maitoa kuin pari senttiä pohjalle, niin ei koko pöytä lainehdi :o)

Vierailija

1-vuotias neitimme ei ole koskaan tykännyt juoda nokkamukeista, joten tav. lasista tai mukista ollaan juotettu. Nyt parin kuukauden harjoittelulla sujuu jo todella hyvin.

Uusimmat

Suosituimmat