Te, jotka olette saaneet yksinhuoltajuuden oikeuden päätöksellä,

Vierailija

mitkä asiat siihen vaikuttivat?

Meillä on erosta nyt yli vuosi ja äsken soitin ex:lleni, joka normaalista poiketen jopa vastasi puheluuni. Eli normaalioloissa ei vastaa puheluihin eikä sähköposteihin, tekstiviesteihin. Sanoi vaan, ettei hänen tarvitse kanssani puhua, voi lähettää viestin, mitä ei siis tee.Lapsia pitää kahden viikon välein yhden yön, kesän ajan samoin, ei yhtään päivää enempää, ei lomailua isän kanssa jne.Pahoinpiteli minut viimeiseksi teokseen lapsien nähden, josta en ole tehnyt poliisijuttua, edellisestä hakkaamisesta kylläkin. Sai tuomion lievästä pahoinpitelystä.Mies on ulkomaalainen, eli en koskaan tiedä tuleeko lapset takaisin mahdolliselta lomalta omaan kotimaahan.Voisinko näillä tiedoilla saada yksinhuoltajuuden ja mitä se oikeudessa maksaa, sekin vaikuttaa, rahaa ei liikaa ole.

Kommentit (3)

Vierailija

Tätä ei haluttu tapahtuvan toista kertaa, koska lapsi oli aloittanut intensiivisen lapsipsykoterapian, jota äiti vastusti. Yksinhuoltajaa viranomaiset auttavat heti, jos lapsi kaapataan, yhteishuoltajaa eivät.Mielestäni yksinhuoltajuus on perusteltu vain yhtä äärimmäisissä tapauksissa kuin meillä. Emme edes itse oikeastaan halunneet sitä vaan tuomari ja sosiaalityöntekijät vakuuttivat, että se on paras vaihtoehto. Meidän mielestämme äidillä olisi pitänyt säilyttää huoltajuus, koska se oli hänelle äärimmäisen tärkeä. Kävikin niin, että äiti käytännössä hylkäsi lapsensa aika pian tämän jälkeen. Hänelle lapsi oli joko tai -asia. Lähivanhempana ollessaan hän ei olisi halunnut, että lapsi olisi tavannut isäänsä ollenkaan, ja etävanhempana ollessaan hän ei itse halunnut tavata.

Vierailija

Miten olisi jos yrittäisit ensin saada vaikka valvotut tapaamiset? Meillä riitti perusteeksi tuo mahdollinen lasten maasta pois vieminen.

Kannattaisi ainakin kokeilla. Meillä lasten isän epäsäännölliset tapaamiset loppui siihen päätökseen valvotuista tapaamisista. Kun hän oli ollut puolitoista vuotta tapaamatta lapsia, vain huoltajuuden oikeuteen ja sain yksinhuoltajuuden.

Vierailija

Tai se, ettei tapaa lapsiaan sovitusti? Sopimuksessa lukee, että lapset ovat isällä kaksi päivää viikossa, nyt käytännössä on mennyt siihen, että joka toinen viikko yksi yö, aamusta klo 9 seuraavan päivän iltaan klo 18. Eikä lomilla yhtään enempää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat