Millä saisin vauvalle menemään enemmän vettä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nyytillä 9,5kk on paha ummetus ja vettä pitäis saada juotettua reilusti enemmän. Nyt juo nokkamukista ehkä n.2dl päivässä, lisäksi rintamaitoa. Tänään ostin luumumehua, mutta ei uppoa sekään veden eikä maidon seassa, eikä myöskään pelkästään. Lääkäri käski vähentämään imetystä, mutta en usko, että imetyksen vähentäminen lisäisi veden juontia yhtään. Ja en myöskään usko, että rintamaito on syynä ummetukseen, kun ongelmat alkoivat vasta kiinteisiin siirtymisen jälkeen.

Kommentit (8)

Vierailija

täysimetetyt vauvathan harvemmin ovat ummessa! Enkä oikeen niele tuotakaan että kuituja tulisi liikaa kun vauva on kuitenkin jo noinkin vanha. Meillä tyttö kohta 7kk, kiinteitä syöty 1,5kk ja jollei joka päivä tule riittävää luumuannosta niin johan jää kakat tulematta. Eli syö päivittäin luumusosetta sekä sellaisenaan että iltapuuron luumulla maustettuna. Ja kuivatuista luumuista keitetty sose tehoaa huomattavasti paremmin kuin kaupan purkkisose. Vettä menee noin 1-1,5 dl päivässä, kiinteitä ateroita puuron lisäksi vaan yksi ja loput imetystä. Kiinteällä aterialla ottaa kyllä vettä vaikka joka lusikallisen jälkeen jos tarjoo, mutta sitten tietty ruokaa mahtuu vähemmän.

Vierailija

imetät tiheämmin, sillä ensin rinnasta tulee ns etumaito joka on hyvin litkua janojuomaa. En usko, että juomattomuus aiheutta vauvasi ummetusta, vaan jokin ruoka-aine joka ei vielä sovi vauvasi vatsalle. Oletko vastikään ottanut jotain uutta ruokaa kokeiltavaksi. Vatsaa kovettavia ruokia ovat mm. peruna, banaani ja maito. Päärynäsose ja parsa/kukkakaali ovat meillä ainakin tehonneet hyvin vatsaa pehmentävästi... ja myös tattaripuuro.

Vierailija

e, nestettä vaan pitäisi mennä sitten suhteessa enemmän. Imetystä ei minustakaan tästä voi syyttää. Ja kun tuo tyttö ei todellakaan syö isoja annoksia, niin johan sillä loppuis kasvu, jos vähentäisin imetystä.

Vierailija

Teen niin että lisään kiinteisiin reilusti vettä eli jäähdytän ruuat vedellä. Ovat aika vellimäisiä välillä, mutta näin saa ainakin nesteen määrää lisättyä.

Vierailija

ain kasvissoseita, tuoreena kurkkua ja päärynää sekä omenaa+luumusosetta (ja muitakin sokerittomia hedelmäsoseita). Niin ja tietysti kaurapuuroa vehnäleseillä. tattaripuuroa en ole kokeillutkaan. Sitä mieltä minäkin olen, että joku ruokavaliossa ummettaa, mutta mikä? Perunanakin jätin pois vähäksi aikaa, mutta siitä ei ollut apua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat