Mieheni hylkäsi minut, ja jäin autovelan kanssa yksin. Mitä teen??

Vierailija

Auto on mun nimissä, ja siitä on vielä kauheasti velkaa. Maksan autoa jo nyt maksimilaina-ajalla, mutta varani eivät siltikään riitä maksamaan sitä. Ilman autolainaa olisin ihan kuivilla, mutta tämä syöksee minut perikatoon!Auto toimii lainan vakuutena, joten selviääkö tästä paskasta sillä, että auto vain otetaan takaisin rahoitusyhtiölle? Eikö pankki mitenkään tule tässä vastaan, vai onko vain väistämätöntä että annan kaiken mennä ulosottoon tai jonnekin? Luottotiedot on kai pakko menettää, kun ei muu auta?? Auton myyminen ei onnistu, koska en saa autosta velkaani takaisin, ja joutuisin maksamaan vielä runsaasti väliä! Työssä käyn, mutta ei palkkani riitä.Varokaa naiset avioliittoa! Voitte yht`äkkiä jäädä yksin kaiken kanssa, ja siinähän sitten olette. Tämä on niin hirveää, että en tiedä jaksanko enää sinnitellä: käydä töissä ja maksaa ja maksaa, kun siltikään ei rahat riitä. Parempi kai vain jäädä kotiin ja antaa kaiken kaatua niskaan kerralla, kaatuuhan ne kuitenkin. Olen niin epätoivoinen, etten enää jaksa ))):

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

jotain rahaa siitä saat, ostat onnetoman rupukin tilalle ja maksat lopuilla velkaa. ja siitä jääviä loppuvelkoja neuvttelen tosi pieniin eriin.siinä välissä odottelen sitten eron ositukset jne.anna mä arvaan- auto on on todella arvokas peli jonka arvo pieneni kolmasosalla heti kun ajoit liikkeestä ulos...

Vierailija

velka on yksin ap:n nimissä. Ap:llä ja hänen exällään on myös voinut olla avioehto jossa määrätään mahdollisesta omaisuudesta ja veloista. Osituksesta puhuville tiedoksi että jos on asuttu vuokralla, auto on velkarahalla ostetu ja maksamatta, niin eipä huonekalujen, kihveleiden ja kahveleiden ositus paljon ap:ta auta.

Ap:lle ohjeeksi että ota välittömästi yhteyttä auton rahoittaneeseen tahoon ja hankkiudu autosta eroon ellei se ole välttämätön esimerkiksi työssäkäyntisi kannalta. Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat vaihtoehtoja ja niistä pystyy neuvottelemaan kun otta yhteyttä ajoissa.

Vierailija

En jaksanut lukea kaikkia kohtia, mutta ymmärsinkö oikein, että auto sun nimissä ja sulla velka ja miehellä ei mitään omaisuutta?Jos olette naimisissa, niin silloinhan tehdään ositus (kun teillä ei ole avioehtoa, jossa määrättäisiin että se mikä kenenkin on on sen ja silloin tehtäsiin omaisuuden erottelu). Jos autosta on velkaa 25000 ja auton arvo on 19000, niin auto myyntiin vaan ja se 6000 velka jaetaan teidän kesken puoliksi.Vaikka velka onkin avioliiton aikana erillistä, niin se muuttuu avioeron myötä (ositusperuste on ykkösvaiheen jättäminen) yhteiseksi, jollei avioehtoa ole.Toivottavasti en jättänyt lukematta jotain tärkeää viestiä, mutta näin siis menee, jos olette olleet naimissa, ykkösvaihe jätetty, ositusta ei ole vielä tehty loppuun asti.Muutenkin kannattaa nyt hoitaa sitten raha-asiat kerralla kuntoon. Jos teillä on lapsia, niin elatusmaksut pyörimään, samoin kelalta yh-korotus lapsilisään ja mahdolliset muut tuet ja hoitomaksujen alentamiset yms. Kyllä sinä pärjäät.Vierailija

Käyt tarjoamassa autoa autoliikkeisiin. Kerrot, että myyt auton ja haluat, että loppuvelka lunastetaan. Jos auton arvo ei riitä loppuvelkaan, jätät lopun itsellesi pidemmällä maksuajalla.Älä missään tapauksessa anna ulosottoon asti!!!!!

Vierailija

Auton menetät ja jäät maksun puolelle, ei vaan voi muuta. Helpompi maksaa vaikkapa kuusi tonnia kuin kakskytviis. Ja osta vaikka tonnin auto tähän hätään.Jos laina on nimissäsi niin vastuu on myös, yksityiselle et voi oikein myydä autoa mitä ei myyntihinnalla saada rahoitusyhtiölle maksettua.Neuvottele asiasta rahoitusyhtiön ja auton myyneen autoliikkeen kanssa.

Vierailija

no onko sulla paljon vaihtoehtoja kuin myydä yksityisenä..siis tajua nyt että elämän realiteetit on nämä ettei sulla ole varaa maksaa tuosta autosta. niin se vaan on. ei sulle kukaan tule siitä uuden hitaa tarjoamaan.

Vierailija

Ei ole merkitystä, että milloin velka on otettu tai milloin omaisuus on hankittu, jos avioehtoa ei ole. Silloin molemmilla on yhtä paljon varallisuutta erotessa, piste.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat