Uskotko, että kahdenkeskiset lomat voivat pelastaa parisuhteen?

Vierailija

Meillä ei miehen kanssa ole koskaan mahdollisuutta olla päivää tai yötä kahdestaan. Avioliittomme on kestänyt jo kohta 15 vuotta. Ihmetellen luen näitä keskusteluja, joissa ollaan ihan tosissaan, että viikonloppulomat estävät parisuhdetta menemästä pieleen, ja jos tätä kahdenkeskistä aikaa ei ole, suhde on tuhoon tuomittu, mies vähintäänkin pettää. Tottahan toki lomat varmasti piristävät, mutta miten yksi viikonloppu vuodessa voi jotain muuttaa, paikata tai estää tapahtumasta?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

voin sanoa ettei mitenkään!!! me lähdettiin lomalle v.2001 viikoksi kanarialle ja sielläkin piti hoitaa työpuheluita yhden naisen kanssa, jolta mieheni tilasi tietokoneita työnantajalleen ( epäilen, että miehelläni suhde ko. naisen kanssa). enemmän saa kahden keskisestä ajasta ja ilta jutteluista yms. kuin lomamatkoistat. onneton äiti vm.1974

Vierailija

Meillä kahden keskinen vuorokausi 3-4kk välein on kuin neljännesvuosikatsaus. Kehutaan toisiamme onnistumisista, esitetään parannusehdotuksia, tehdään suunnitelmia, tsempataan toisiamme.Totta kai tämän voi tehdä kotonakin lasten mentyä nukkumaan. Mutta olosuhteet on tähän aika suotuisat esim ravintoillallisen, kylpylähoitojen ja pitkän kaavan rakastelun jälkeen.Meillä ei muuten hirveästi ole mitään harrastuksia katkaisemassa arkea. Me harrastetaan perheenä liikuntaa ja sen sellaista, eikä meillä aikuisilla ole oikeastaan mitään viikoittaista omaa aikaa.Kahdenkeskiset irtiotot ovat kai siksikin niin odotettuja ja tärkeitä. Mutta kyllä me ilmankin pärjättäisiin, jos olisi pakko. Eikä se takuulla meille eroa aiheuttaisi :D

Vierailija

Kyllä se tasapaino ja halu elää yhdessä täytyy syntyä siitä arjesta. Me ollaan matkailtu paljon lapsen kanssa ja ne matkat ovat olleet meille myös parisuhdelomia, koska lomalla kuitenkin on aikaa olla yhdessä ja illalla lapsen nukuttua istua parvekkeelle viinilasin kanssa juttelemassa... Toki kotonakin jutellaan, mutta lomalla ei ole televisiota ja tunnelma on erilainen.Kesällä vietettiin vuorokausi kylpylässä kaksin ja nyt mies ilmoitti haluavansa kaksin viikonloppulomalle syksyn aikana. Sanoi, että haluaa matkustaa lapsenkin kanssa, mutta nyt olisi ihana tehdä taas matka kaksinkin. Ollaan matkustettu lapsen syntymän jälkeen 9 ulkomaanmatkaa, joista vain yksi 4 päivän Pariisin reissu kaksin. Ehkä olisi taas aika omalle irtiotolle. Toisaalta en usko eronkaan tulevan, vaikka jäisi väliin.:)

Vierailija

Riippuu tilanteesta, mutta tekee hyvää kelle tahansa kun pääsee arjesta yhdessä pois ja voi vain keskittyä toiseen. Näin ainakin meillä.

Vierailija

pelasta mutta itse en luopuisi mistään hinnasta! Lapsiperheen arki on sellaista pyöritystä talonrakennuksen, lasten ja työn välillä että pakko ottaa välillä omaa aikaa. Pari kertaa vuodessa käydään viettämässä pitkää viikonloppua euroopan kaupungeissa kaksistaan. Lasten kanssa lomaillessa museot ja pitkät dinnerit kun jää vähemmälle, omalla lomalla saa nauttia niistäkin rauhassa.

Vierailija

Vaikka tärkeintä toki on huomioida toinen arjessa;)Mutta ap:n kysymyksen voisi kysyä myös; " Tarvitseeko ihminen lomaa, vai voiko olla onnellinen vaikka on aina kotona?"

Varmasti 99% vastaisi että tottakai ihminen tarvitsee LOMAA!

(Olkoon se sitten kesäloma mökillä, vaellus Lapissa, pari viikkoa Thaimaassa, päivä kylpylässä tmv. sillä ei ole merkitystä. )Joka tapauksessa, on hyvä päästä tutuista ympyröistä silloin tällöin hetkeksi pois. Unohtaa KAIKKI!=) Monesti kun on kotona, ajatuksiin tulee esim; " Noi ikkunat on pakko pestä" " Pitikö sen luokkaretki rahan olla huomenna jo koulussa?" " Taasko roskisämpäri haisee---" " Ai ai ai! Helv*etti, mistä toi legopalikka tohon tuli..?!" jne.Kun on lomalla, voi 110% keskittyä itseensä/puolisoon. Ei ole mitään häiriötekijöitä. Voi vaan puhua ja puhua, ilman että miettii miten jaksaa lasten kanssa huomenna kun nyt valvoo näin myöhään... Ja painotan että kotoa lähteminen ei tarkoita aina ulkomaita! Se voi olla myös illallinen pitkän kaavan mukaan ravintolassa tmv. Pääasia on, että pääsee pois kotoa, rauhassa juttelemaan miehen kanssa:)Mutta totta tuo mitä joku yllä kirjoitti, huonoa suhdetta (=suhde joka on tuhoon tuomittu, jossa ei ole enää rakkautta) ei romanttinen viikonloppumatka korjaa. Silloin kannattaa mennä pariterapiaan/erota.Omassa tuttavapiirissä ne jotka käyvät kodin ulkopuollellakin vaikuttavat onnellisemmilta, kuin ne jotka eivät käy.

Vierailija

Riippuu lasten määrästä, helppoudesta ja sitovuudesta sekä ongelmien laadusta, onko kahdenkeskisellä lomalla ongelmia ehkäisevää tai helpottavaa vaikutusta.Jos meinaa tulla ongelmia siitä, ettei koskaan ole aikaa olla puolisoita, vaan ainoastaan äiti ja isä, silloin kahdenkeskiset lomat voivat hyvinkin auttaa. Jos on vaikka yksi helppo lapsi, ei välttämättä kaipaa ollenkaan kahdenkeskistä lomaa.Jos taas ongelma on esim. alkoholin tai rahan käytössä, ei loma tietenkään mitään siihen auta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat