Homejuustoa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mietin, että mitä jos raskausaikana tuleekin vaikka vahingossa syöneeksi homejuustoa? Onko se paniikin paikka?



Valion mukaan heillä homejuuston valmistuspaikalta otetaan joka päivä näytteet, että listeriaa ei ole ja Auran homejuusto valmistetaan pastöroidusta maidosta. Eli tämän tiedon varjolla ei ole mikään tieto, että homejuustossa 100% varmuudella ois listeriaa. Eli onko se riskituote siinäkuin esim. tuorejuusto vai suurempi riski?



Tämä vain pälkähti päähäni, kun mies oli itselleen ostanut homejuustoa ja myöhemmin aloin miettiä että toivottavasti se ei ole käyttänyt samaa veistä voiveitsenä millä lohkoo sitä homejuustoaan. Hyvin voisin nimittäin kuvitellä tämän kuvion menevän näin. Toisaalta luultavasti ottaa ensin sitä voita ja sitten vasta homejuustoa.



Mutta jos tekisi näin ja sitä homejuustoa olisi vaikka meidän voirasiassa ja minä taas söisin sitä samaa jne. jne...



Tämä oli nyt vain tälläinen kuviteltu tilanne, mutta siis noin yleensä että jos sitä tulisi syöneeksi vahingossa niin mitä sitten?

Kommentit (4)

Vierailija

Eli mulle sanottiin että kannattaa välttää tuorejuustoja ja homejuustoja yms. Mutta kuulemma homejuustoa voi syödä joko kypsennettynä (esim. pitsat tai kastikkeet) ja muutenkin jos homejuusto on tuoretta niin sitä voi syödä. Eli ei kannata syödä ainakaan sellaista homejuustoa jossa päiväys on lähiaikoina.



En sitten tiedä. Kai tästäkin on sitten monia versioita..



Suan

16+3

Vierailija

heipsan! kyllä ainakin meidän neuvolassa sanottiin, että tuorejuustoa voi syödä, jos se on tehty pastöroidusta maidosta, niinkuin Valion juustot on. tiedä sitten koskeeko se myös homejuustoa, mutta siitäkin kyllä sanottiin, että kypsennettynä voi syödä. esikoista odottaessa söin kyllä Auraa just sen takia, että on tehty pastöroidusta maidosta. nyt en ole syönyt. tiedä näistä sitten... kamala viidakko tämäkin. ja voihan listerioosin saada vaikka huonosti pestystä salaatista.



kertokaa jos joku tietää enemmän. itseäkin kiinnostaisi tietää tästä enemmän.



t.VadelmaMama rv 8

Vierailija

listeriaa jos homejuusto on oikein säilytetty. Kypsennettynä saa ainakin syödä, kuumennus (asteita en tiedä) tappaa listerianbakteerin.



Kannattaahan sitä varovainen olla, eikä ainakaan missään yleisissä paikoissa (ravintolat, laivat sun muut) syödä tarjolla olevaa " raakaa" homejuustoa. Koskaan kun ei tiedä, jos juuri siitä palasta saakin listerian. Hysteriaan asti ei kannata mennä, mutta järkeä kannattaa käyttää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat