Vastasyntynyt 3vkoinen vauva flunssassa, neuvoja?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Vertaistukea/neuvoja kaivataan: Kaikkialla toitotetaan että äidinmaito suojaa ja ettei äidin flunssa tartu

vastasyntyneelle, mutta taas päätimme todistaa toisin. PIkkuinen

nuuskuttaa, pärskii ja yskii sekä puklaa/oksentaa keltaista limaa.

Keltaista limaa tulee myös nenästä aivastaessa/pikkuniistäjällä kun sopivasti osuu paikalle. Äidin huoli on kova vaikka pikkuinen voi olosuhteisiin nähden hyvin: syö nukkuu ja on tyytyväinen. Kuumetta ei ole eli en vielä ryntää lääkäriin ja tietysti nyt on pyhä tulossa ja julkisella valtavat jonot sekä yksityiset rajoitetusti auki. Onko kohtalotovereita, kuinka olette helpottaneet pienokaisen oloa ja koska olette todenneet lääkärin tarpeelliseksi? Kiitos tuhannesti kaikille etukäteen jotka jaksavat kommentoida.

Kommentit (7)

Vierailija

hyväksi todettiin meillä apteekista ostettava räkäimuri. Sellaisesta pikkuniistäjästä ei meillä ollut apua mutta tuo imuri on sellainen " putki" minkä toinen pää laitetaan vauvan nenään ja toisesta päästä imetään itse. Ei maksa kuin korkeintaan pari euroa.

Vierailija

Hei!Meillä oli aikanaan sama juttu, tuntui kurjalta ja ihmetytti kun noin pienen ei muka olisi pitänyt edes flunssaa saada. Keittosuolatipat toimi meilläkin hyvin. Lääkäriin meidät sen sijaan passitettiin heti kun neuvolaan soitin, jotta saatiin keuhkot kuunneltua ja korvat katsottua. Lisäksi otettiin tulehdusarvot verikokeella. Silloin meille sanottiin sekä neuvolasta että synnytysosastolta että terveyskeskuksesta, että heti vaan lääkäriin jos jotain noin pienelle tulee. Kuumetta ei onneksi meidänkään vauvalla ollut. Toivottavasti pienokaisenne paranee pian!!

Vierailija

Eli mene kylppäriin, ovi kiinni, ja hanat valumaan kuumaa vettä. Istutte vauvan kanssa siinä " höyrykaapissa" esim. 10 - 15 minuuttia. Meillä ainakin toiminut hyvin ja saanut pienen nenän aukeamaan.

Vierailija

Tukkoiseen oloon neuvolassa neuvottiin, että kun laittaa hakattua sipulia esim sukkaan ja sen sukan roikkumaan pinnasängyn reunalle kun vauva nukkuu, niin olo helpottuu. Toivottavasti pieni paranee!

Vierailija

MUTTAlääkäriin käymään kun flunssa on ollut 3 päivää, ihan tarkistukseen vain. korvatulehdus voi tulla vauvallekin eikä välttäm' ättä nosta kuumetta.jos alle 3kk vauvalla on kuumetta niin lääkäriin heti- ilman odotteluja.

Vierailija

saavat vauvan aivastelemaan ja näin räkää ulos. Lämmin suihku auttoi meillä.Vauva syliin ja suihkuun,voi antaa vettä valua kasvoille niin taas saadaan räkää ulos.

Sipuli on myös hyvä sekä korotettu sängyn pääpuoli.

Paranemisia!

Vierailija

Meillä myös kolmeviikkonen pikkumies sai isoveljien koulusta tuoman flunssan...räkä ei valu mutta polonen on ihan tukkonen...neuvolasta neuvottiin antamaan puoli tuntia ennen ruokailua reilusti noita keittosuolatippoja sieraimiin jotta aukeavat. Lääkäriin kuulemma vasta sitten ku lapsi ei ole " oma ittensä" eli on apaattinen eikä jaksa syödä...lievähkö kuume ei ole kuulemma syy mennä lääkäriin...meillä poika vaan ois tissillä, nukahtaakin sitten siihen ja herää heti ku lasket sen muualle nukkumaan, ja on tosi itkunen eikä muu auta ku äitin syli ja tissi eli ei ole oma ittensä mutta syö ja pissaa+kakkaa...Tämä flunssa mitä nyt on liikkeellä on jotain ns. uutta versiota eli meillä kellään ei ole minkäänlaista vastustuskykyä taikka vasta-aineita siihen, jos se nyt on samaa mitä hämeessä ainaki liikkuu eli vaikka imetät ei se lastasi tältä suojaa. Meillä ovat kaikki minua lukuunottamatta jo sairastaneet, vauva viimesimmäksi :( toivon vaan että menis äkkiä ohitse..Ja pikaista paranemista teillekin!!!Nani76 ja " Viltsu" 3vkoa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat