Miten 3-4 vuotiaana päiväkotiin mennyt lapsesi on sopeutunut päiväkotiin? ev

Vierailija

Kommentit (9)

Vierailija

Ensimmäinen kk oli vähän takkuinen, mutta siitä eteenpäinlähti sujumaan. Hyvä päiväkoti ja uudet kaverit (nyt jo vanhat, hyvät sellaiset) auttoivat paljon. Lapsi on paljon tyytyväisemmän ja tasapainoisemman oloinen kuin viimeisinä kuukausina kotihoidossa. Oli varmasti liikaa virtaa ja aika yksinäistä kun lähistöllä ei ollut samanikäisiä kotihoidossa.Oma asennoituminen vaikuttaa myös paljon lapsen suhtautumiseen.

Vierailija

Pari viimeisintä päivää alkoi viihtyä ja on kuulemma kivaa nyt siellä.

Pikkuhiljaa. Pienempi alle 2v sopeutui nopeammin noin viikossa.

Vierailija

Ensimmäisenä syksynä sitä oli paljon enemmän kuin kotona ollessa, mutta siinä missä ryhmön pienimmät olivat kipeänä koko ajan, oma lapseni ei sairastanut kuin osan flunssista. Iällä on paljon merkitystä; alle 3v. on paljon alttiimpi sairastelemaan. Nykyään meillä sairastelukin on vähentynyt.

Vierailija

Sekin on varmasti luonnekysymys. Lapsemme on arka luonteeltaan. Pikkusisar aloitti 2- vuotiaana ja hänellä päiväkotiuran aloittaminen oli helpompaa kun hän aloitti pienten lasten ryhmassä (puolta pienempi ryhmä ja enemmän hoitajia lasta kohden).

Vierailija

Käytiin tutustumassa päiväkotiin hyvissä ajoin ensin pihalla leikkien ja sitten muutamana aamupäivänä oltiin sisällä leikkimässä. Kummallakaan lapsista ei ollut vaikeuksia jäädä päiväkotiin, vaikka päivät olivat pitkiä alusta saakka.Olin jopa hiukan yllättynyt kuinka kivuttomasti kaikki sujui. Olin varautunut mielettömiin uhmakohtauksiin ja itkuihin, joita ei sitten tullutkaan.

Vierailija

Liian iso muutos lähteä kylmiltään 4-vuotiaana. aiemmin ei ollut kavereita kotona ja vain perhekerhossa näki muita ihmisiä. oli outoa kun joku muu aikuinen komensi. meillä ei mummoja, ei mitään tukiverkkoa. pienempi sopeutui kivuttomammin. toki luonne-erotkin vaikuttaa.

Vierailija

juuri se, että tottuu muidenkin aikuisten hoitoon. Meillä kun ei ollut mitään tukiverkkoja. Lapsi alkoikin hoidon aloittamisen jälkeen suhtautua rohkeammin muihin aikuisiin ja lapsiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat