Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka monet ja millaiset kengät aiotte hankkia 3-4-vuotiaille syys-huhtikuuksi?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Niin, siis kiinnostaisi, mitä kenkiä olette hankkineet tai aiotte hankkia reippaasti liikkuville leikki-ikäisillenne tulevaksi syys- ja talvikaudeksi. Kengät ovat kalliita, mutta koska niihin kuitenkin haluaa investoida, niin on kiintoisaa kuulla, millaisia valintoja te muut teette.Meillä on nyt käytössä Kangaroosin lenkkarit ja Kavatin kävelykengät sekä tavalliset ja odottamassa vuorelliset kumisaappaat. Aamut ovat niin kylmiä, että jotain muutakin tarvitaan. Tänään ostimme pojalle Vikingin gorevälikausikengät, sellaiset varrelliset, ikään kuin topatut lenkkarit, vai kuinka niitä osaisin kuvailla. Talveksi en sitten oikein tiedä, mitä olisi viisasta hankkia, varsinkin kun jalan koko on jo 30/31, eikä ainakaan minun tietääkseni Kavatin kenkiä oikein saa isompia muuta kuin netistä? Käytännössä varmaan noilla uusilla Vikingeillä ja kumppareilla pärjätään aika pitkälle täällä pk-seudulla, jospa vaikka tammialeen saakka, hmm. No, kyllä kuitenkin toiset kengät tarvitaan jo tän vuoden puolella, ihan vaihtelun vuoksi, että saa jalka vaihtelua ja toiset kengät kuivaa.Millaisia kenkämietteitä muilla?- tiukkisKommentit (12)

Vierailija

Nyt on käytössä keväällä ostetut Vikingin goretex lenkkarit, kumpparit ja parempina kenkinä Bogin nahkaiset kävelykengät. Toivon, että kun ilmat tästä vielä viilenee, tytölle mahtuisi viime syksynä ostetut Bogin varrelliset lenkkarit ulkoiluun (ohut lämmin vuori). Sitten vähän paremmiksi kengiksi on vielä mokkanahkaiset nilkkurit.Joka vuosi meillä on ollut talveksi Vikingin goretex-kengät ja olen ollut niihin niin tyytyväinen, että ostan ne varmasti taas täksi talveksikin. Viime vuotiset kun ovat varmasti jo pienet tai sitten menevät vain alkutalven. Jotkut pakkaskengät pitäisi varmasti myös hankkia. Tosin viime vuonna niiden käyttö oli täällä etelässä tosi vähäistä. Tyttö oli kipeänä kovimman pakkasviikon, joten silloin ulkoilut jäivät. Viime vuonna meillä oli Kuomat (Vaikka aina olin ajatellut etten niitä ostaisi, mutta löytyi niin kivat pinkin väriset.), mutta nekin taitavat tänä talvena olla jo pienet. Talven hienostelukengiksi löytyy ihan vain Din Skosta ostetut mokkanilkkurit jotka varmasti mahtuvat vielä tänäkin talvena. Niin ja sitten löytyy vielä Vikingin lämminvuorikumpparit jotka toivottavasti myös vielä mahtuvat.

Vierailija

lenkkarit

nilkkapituiset kangasvuoriset välikausikengät

kumisaappaatTalveksi:

vuorilliset kumisaappaat

kuomatLisäksi on serkun vanhat juhlakengät

Vierailija

Tällä hetkellä käytössä vikingin lenkkarit ja kävelykengät tepsulta ja joltain muulta merkiltä. Odottamassa on hiukan isommmat superfitin kengät sekä timberlandin korkeavartiset. En ole mitttaillut, mutta luulen että voi ottaa käyttöön vaikka heti. Goret ja jotkut paksummat kuten kavatit aion hankkia. Meille vielä koot riittää viimeistä kertaa :-) Meille osuu koon vaihdos syksyyn. Lenkkarit yms. keväällä ja kesällä käytetyt ovat käytössä melkein pelkällä käyntivaralla. Lisäksi löytyy kumpparit, mutta kenkäostoksille joutuu tämä äiti.

Vierailija

mutta 4,5-v. pojalle on-Vikingin Goret (talvi)

-Kuoman tarralliset kengat (talvi)

-vedenpitavat vaelluskengat (syys-kevatkengat Suomessa, taalla myos talvella kayvat)

-Timberlandin ja Zaran kävelykengat (sama kuin vaelluskengissa)

-kahdet kumpparitNoista Kuomia tulee varmaan pidettya taalla vahan kun harvoin on talvellakaan pakkasta ja jos on niin vain pari astetta.

Luulen, etta Suomessa asuessa olisi varustus aikalailla samanlainen, toisten kavelykenkien sijaan olisi talvikengat kaupunkikayttoon. Kumppareita voisi olla ihan yhdet, mutta mummo intoutu ostelemaan...

Vierailija

Viking wash lenkkarit, kontion kumisaappaat ja goretexit. Ekat uutena ostetut, muut perityt isosiskolta. Syksyn välikausikengät eli varsi-lenkkarit' tms. joudun ehkä ostamaan vielä. Sit löytyy kyllä varastosta vielä käveylykengät autoreissulle (tarvittaessa) sekä tietysti mekkokengät juhliin. Talvella käytetään sit Kuomia + nahkakenkiä.

Vierailija

nahka-mokkakenkiä, että on jotkut siistitkin kengät, millä voi lähteä kaupungille. =) Jotenkin nuo tarhassa käytetyt kengät kuluvat ja goretex on hyvä materiaali, kun kestää kosteutta ja ihan totaalikuralammikoihin on sitten vielä kumisaappaat.

Vierailija

syksy:

-superfit gore-lenkkarit

-viking lämminvuorikumpparittalvi:

-viking goretex

-naturinon kosteussuojatut nahkaiset talvikengätVielä haluaisin vuoritetut nahkakengät syksyksi ja kauppakengiksi talvea varten. Aiemmin meillä on ollut Tepsun välikausikengät, mutta nyt koot loppuivat (plääh), joten harkitsen Kavatin vastaavia.Muistaako kukaan, olisiko noita Tepuja ollut isommissa koissa kuitenkin vielä, mutta tarrallisena?Vierailija

Kumpparit, Kangaroosin lenkkarit ja Superfitin nahkaiset kävelykengät. Gorelenkkareitakin harkitsin, mutta jäi tällä kertaa hankkimatta. Olisivat ihan kätevät kun pihassa nurmikko on kuitenkin märkä melkein koko syksyn.Talveksi ostetaan gore-texit (Viking tai Ecco) sekä kovemmille pakkasille luultavasti Kavatin nahkaiset talvisaappaat. Noita goreja kyllä aletaan käyttää jo syksyllä kun lämpötila laskee lähelle nollaa, eivät ole liian lämpimät siihen.

Vierailija

Tällä hetkellä pojalla on käytössä- peruslenkkarit (ihan Carter´s-merkkiset, tähän asti on suosittu lähinnä Kangaroosia)

- Kontion kumisaappaat

- nahkaiset Kavat-kävelykengät.Talveksi odottavat:- Eccon goretexit, joita viime vuonna käytettiin oikeastaan lokakuusta huhtikuulle (lukuun ottamatta ainoastaan vähän kylmempää muutaman viikon jaksoa tammi-helmikuussa)

- Timberlandin ohuemmat goretex-kengät sekä

- Tepsut-merkkiset nahkaiset, lämminvuoriset talvikengät. Viime vuonna olivat samanlaiset käytössä ehkä neljä-viisi viikkoa...Lämminvuorikumisaappaita meillä olla juurikaan käytetty eikä sellaisia hankita tänäkään vuonna.Hyödynnän kovasti aleja. Jos kokoarvonta ei satu kohdalleen, lähipiiristä löytyy käyttäjiä tai sitten myyn uudet, laput kiinni olevat kengät Huuto.netissä tai täällä Vauvan kirpparilla. :-)Sitten seuraa mainos, anteeksi vaan: nyt olisi [b]myynnissä uudet (laput kiinni) Pionin Supertex -talvikengät[/b], joiden koko on 29. Jos jotakuta kiinnostaa tulla ostamaan kengät meiltä kotoa pk-seudulta, voi meilata Iituli1970@luukku.com. Hintalapun hinta on 39 e, myyn ne 25 eurolla.

Vierailija

kumpparit

goret

välikausikengät nahkaa

kunnon lämpimät nahkakengät3v ja 2v myös samoin ilman nahkaisia välikausikenkiä1v oli vain nahkaiset ensiaskeltalvikengät

Vierailija

Tällä hetkellä on käytössä:¤ Viking Wash -lenkkarit

¤ Tepsut nahkaiset kävelykengät

¤ Kumisaappaat vesikeleilläLoppusyksyksi/talveksi/kevääksi hankitaani:¤ Viking gore-texit leudommille säille

¤ Tepsut nahkaiset talvikengät kylmemmälle

¤ Tarvittaessa kumisaappaat

Vierailija


tällä hetkellä käytössä Vikingin Gore-lenkkarit, Eccon kävelykengät, Kangaroosin lenkkarit sekä kumisaappaat (oisko Tretornin? muumikumpparit).Talveksi odottamassa goret + Tepsutin nahkaiset, vuorelliset nauhakengät, ostin keväällä alesta ja toivon että koot täsmää..

Lämminvuorikumppareita ei ole erikseen ollut, lämpöphjallinen ja villasukka riittäneet jos ihan kahluukelit jääsohjossa, katsotaan miten tämä talvi sujuu.TEPSUJA SAA TEHTAANMYYMÄLÄSTÄ noita talvikenkiä kokoon 30 asti!Joku kun kyseli. Just mietin, mihin kokoon sai välikausikenkiä, kun en muista. Nimittäin kävin siellä keväällä ja sain todella hyvää palvelua ja siinä missä kenkäkaupat sanovat Tepsujen loopuvan kokoon 26 niin tosiaan sanoi, että talvikenkiä tekevät kokoon 30 (jotka ostin ja toivon etteivät ole liian isot talvella, nyt pojalla kengät 29). Mutta se, mitä en enää muista, on pitikö noita talvikenkien isoja kokoja tilata erikseen (mutta ovat heillä silti samanhintaisia kun ilman tilausta valmistetut tuotteet) vai valmistettiinko niitä muutenkin isoja kokoja ja välikausikenkiä sai tilaamalla... Mutta suosittelen reissua Hollolaan!Välikausikengät (siis varrelliset) olisi meillä vielä hakusessa, aiemmin ollut aina Tepsut, mutta nyt täytyy tarkistaa tuo saatavuus... ja viime syksyisten kenkien koko, veikkaan että jos ovat 28 niin voisivat vielä mennä.

Uusimmat

Suosituimmat