Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lapselle syömisen jälkeen nyt toisen kerran jo helahtaa välittömästi punaiset laikut kasvoihin. Onko väistämättä allergiaa?

Vierailija

Toisella kerralla söi appelsiinia ja toisella kerralla uuniruokaa, jossa marinoitua kirjolohta, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja paprikaa.

Kommentit (7)

Vierailija

Meidän 5 vuotias reagoi milloin mihinkin punaisilla poskilla, nokkosihottumaisella selällä ja joskus huulet ärtyy. Kyseessä on kuitenkin yliherkkyys ei allergia. Raja on jokseenkin häilyvä. Olemme vain tiedostaneet, että ei 4 mansikkaa enempää, ei kaakaota tänään kun oli lohta ruuaksi jne...silloin se pysyy kurissa. Toisaalta lisäaineruuat (einekset) saavat posket helottamaan.

Vierailija

Appelsiini on tosi allergisoivaa. Samoin paprika ja kala. Meillä poika sai samanlaisia oireita, kun noita ruoka-aineita maisteltiin eka kertoja. Nyt (poika on 1,5-v) ei oireita tule enää. Ihan pienellä lapsella on läpäisevämpi suolisto ja ruokien valkuaisaineet menevät läpi pilkkoutumattomina. Mutta voi allergioita toki tulla myöhemmälläkin iällä. Sinuna välttäisin kyseisiä ruoka-aineita ainakin jonkin aikaa. Allerginen reaktio saa aina aikaan lisää allergioita, eli altistusta voi tulla muillekin ruoka-aineille, jos poikasi saa sellaisia ruokia, joille hän on allerginen.

Uusimmat

Suosituimmat