Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Laitatteko rahaa systemaattisesti syrjään laskujen maksuun vai maksatteko miten sattuu?

Vierailija

Sain lopulta laskettua, paljonko keskimäärin menee pakollisiin laskuihin kuukaudessa. Esim. pelkästään vakuutusmaksuihin pitäisi oikein varautua, meilläkin on kaksi autoa, joten maksulappuja riittää. Mietin vain, että miten tossa systeemissä pääsis alkuun...

Kommentit (11)

Vierailija

Meillä maksetaan myös kaikki laskut aina palkkapäivänä (tai siinä lähiaikoina). Tileille jätetään vaan ns. talousrahat ja loput siirretään säästöön (jos jää). Säästöstä voi sitten ottaa, jos joskus tulee yllättäviä laskuja tai yllättävän suuria laskuja.Kannattaa vähän laskeskella, että mitä kaikkia laskuja ja kuinka isoja teille vuoden aikana tulee. Pääsee ehkä helpoiten alkuun sillä systeemillä.

Vierailija

Teen vuosibudjetin ja tasoittelen menoja eri kuukausille. Esimerkiksi syyskuussa tulee paljon laskuja ja varaudun niihin etukäteen. Laskut maksan eräpäivinä.

Vierailija

määrättyä summaa aina tilillä. Joka siis riittää siihen vaikka tulisi läjä laskuja kerrallakin. Ei tarvitse niin hirveästi huolehtia ja stressata, kun tietää, että raha riittää.Eli yksinkertaisesti " kuvitellaan" , että tilimme nolla on 1000 eurossa, vältetään viimeiseen asti käyttämästä rahaa niin, että summa tippuisi alle ton. Kun aikansa on noin toiminut, onnistuu itseään " huijaamaan" niin hyvin, ettei oikeasti tule mieleenkään ostaa mitään, kun tota rajaa lähestytään. Alkaa käyttäytymään kuin tuota rahaa ei olisi olemassakaan.Tietenkin aikansa voi mennä, että saa " pohjarahaston" kasaan. Sitten tietty vähän seurailen tulevia laskuja, muttei tarvitse olla ihan niin tarkka kuin jos oikeasti oltaisi lähellä 0 rajaa oikeasti jatkuvasti.

Vierailija

Laskut maksan aina palkkapäivänä, vaikka eräpäivä olisi parikin viikkoa myöhemmin. Näin ei pääse tulemaan suurempia yllätyksiä, esim. vakuutusmaksuissa on meillä yli kuukauden maksuaika. Näiden maksujen jälkeen jälkeen arvioin tietämäni tulevat laskut ja kuukauden normaalin kulutuksen. Käyttötilille jätän sen verran, mitä arvioin kauppalaskuihin ja muuhun peruskulutukseen menevän, yli jääneen osuuden laitan puskuritilille. Jos tiedän, että jossakin kuussa on tiedossa tavanomaista enemmän maksettavaa (esim. lukukausien alussa lasten harrastusmaksut), niin tietysti laitan näitä varten erityisesti syrjään jo pari kuukautta aikaisemmin. Jos puskuritilin saldo kasvaa, niin sieltä laitetaan vähän korkeakorkoisemmalle tilille.

Vierailija

Nyt täytyy vain vielä tehdä lisää tutkimustyötä, että saan realistisen kuvan siitä, millä summalla pärjätään bensojen ja ruokien suhteen, kun nätisti elellään. Se vaihtelee aika paljon, koska miehellä on vakituinen reissutyö, mutta matkojen pituus ei ole vakio. Itse olen keikkatyöläinen, ja matkojen määrä ja pituus vaihtelevat vielä enemmän. Tällainen vaikuttaa tietysti ruokamenoihinkin, mutta enköhän tuon selville saa.T. ap

Vierailija

Eli ensiksi menee laskut ja loput jää mitä jää... Tosin pienempiä laskuja maksan pitkin kuukautta, koska ne eivät niin hetkauta taloutta.

Minä tiedän aika tarkkaan miten paljon meillä menee rahaa mihinkäkin, pidän kirjaa asiasta. Osa laitetaan heti palkkapäivänä kahdelle eri säästötilille (pitkä- ja lyhytaikainen säästö) ja muut sit hupenee pitkin kuuta tärkeisiin ja ei-niin-tärkeisiin ostoksiin...

Vierailija

maksellaan miten sattuu.. eli sitten kun on muutama lasku odottamassa maksan ne pois kun muistan. Yleensä aina ajoissa, mutta onpa muutaman kerran myöhästynytkin kun en ole vaan muistanut maksaa.

Joku tollanen kaikki kerralla systeemi ois varmaan hyvä. Tai sitten saman tien kun tulee..Asiasta keppihevoseen. Mä myös siirrän rahaa käyttötilitä pois aina tilipäivänä tai kun ekan kerran sen jälkeen käyn nettipankissa. Arvioin siis suurinpiirtein kuinka paljon rahaa menee kuussa ruokaan ja ostoksiin ja loput siirrän toiselle tilille.

Aloitin tän jo vuosia sitten opiskelijana siksi että jos kortti katoaa ei käyttötilillä ole paljon mitä löytäjä voisi hassata. Nyt kun on visa samassa ei enää tuo takuu toimi, mutta musta on silti kiva pitää säästöt erillään vaikka siis en käytäyttäisikään rahaa enempää vaikka ne kaikki ois käyttötilillä.Uusimmat

Suosituimmat