Tiesittekö, että SUomessa syntyy vähiten lapsia

Vierailija

kaikista pohjoismaista? Minusta yllättävää. Eniten lapsia syntyy Färsaarilla, 2,53 lasta naista kohden ja Suomessa siis vähiten, 1,83 lasta/nainen. Kuinkahan vähän lapsia syntyisi Suomessa ilman lestadiolaisia?

Kommentit (9)

Vierailija

esim. vuosiin 1971-1990, tuolloin se ei kertaakaan ollut yli 1,8 (alimmillaan 1,50).

Sen vuoksi on todella outoa, että nykyvanhempia (etenkin äitejä) syyllistetään itsekkäiksi, kun lapsia hankitaan vähän. Todellisuudessa lapsia saadaan nyt enemmän kuin suurten ikäluokkien ollessa hedelmällisiä.

Vierailija

pienistä perheistä. 70-luvulla syntyvyys oli todella pieni Suomessa. Nykyvanhemmista harva on itse kasvanut suurperheessä, siksi ei sellaista osaa kaivata tai se nähdään jopa pelottavana vaihtoehtona. Muualla esim. Ruotsissa ei ollut samanlaista valtavaa notkahdusta menneinä vuosikymmeninä.

Vierailija

Olisin kuvitellut että meillä syntyy vähintään yhtä paljon lapsia kuin esim Ruotsissa tai Tanskassa. Tai mieluummin enemmän.

Vierailija

Melkein kaikilla mun tuttavapiirissä on korkeintaan 2 lasta, useimmilla 1. Omassa kaveripiirissä on vielä paljon sellaisia jotka ei halua lapsia ollenkaan.

Vierailija

Meillä on nyt neljä ja siihen jää. Minusta ei ole yllättävää, että Suomessa syntyy vain näin vähän lapsia. Koko ajan toitotetaan, että lapsista on riesaa, eikä omaa aikaa ole. Lapset vie rahat ja kaiken muunkin. Jos hankit useaamman lapsen, niin yleisen mielipiteen mukaan sitten ei voi mennä töihin kuin joskus hamassa tulevaisuudessa kun kaikki lapset on hoidettu kotona kolmivuotiaaksi. Yleisessä keskustelussa ei oteta juurikaan huomioon perheiden erilaisia tilanteita, vaan keskitytään parjaamaan niitä, jotka saavat enemmän lapsia tai käyttäytyvät muutoin syystä tai toisesta yleisen normin vastaisesti ( tai ihanteen vastaisesti ).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat