asunnonvälittäjä otti kosteusmittarilla välittämänsä asunnon kosteutta

Vierailija

Eli ollaan kiinostuttu asunnosta rivitalossa 5h,k,sauna, kylpyhuone, asunto kahdessa tasossa. rak. 77.

Taloyhtiössä tehty kattoremppa, seiniä siis betoniosia osittain korjattu, ikkunat ja takapihojen ovet vauhdettu viime kesänä, nyt tulee elementtisaumaukset ja petoni osia osittain korjataan, seinistä mennyt vettä ositt.läoi.

Isännöitsiä sanoi paljon ollut remppaa ja että voi olla kattojen pidennys edessä.

Seinien korjaus kuulema saumauksien yhteydessä ja hoidettavissa.

Oltiin jo tekemässä tarjousta.. kunnes välittäjä otti heidän pintamittarilla kosteutta ensin kylppäristä, jossa oli kyllä käyty suihkussa, hiukan näkyi. yläkerran kylppäris ei ollenkaan. saunan lattia jota ei 4v käytetty näkyi hiukan. sit ala ja yläkerran lattiat.

eli mittari oli suuntaa antava, jossa valo vilkkui, vihreä kuiva, keltanen aika kuiva ja punainen kostea, punainen ja samalla piippaus erittäin kostea.

ala ja yläkerran lattioissa oli keltaisen ja punaisen välillä, ehkä enemmän punaisen puolella, myös teräs portaissa, jossa muovimattopäällä.

lattiat oli puuta ja muovimattoa. välittäjä sanoi ettei välttämättä näytä oikein, koska muovissa ja puussa aina kosteutta. puu oli vanhaa parkettia, ei irti, mutta heilui ositt. kun käveli.

Taloyhtiössä ollut joskus putkivuoto ja hoidettu, salaojana joku louhinta murska. Se oli toiminut vuodon aikana hyvin, koska ei sitä ollut heti huomattu.

saman taloyhtiöntalossa, mut eri talossa hajonnut asunnonalpuolella lämpökanaalin lämminvesiputki ja homehduttanut koko asunnon, joka korjattu. mitä mieltä olette, eipä taida enään haikailla tän asunnon perään??

Miten tämä kosteusmittari, voiko näyttää kosteutta vaikkei olisikaan?? välittäjä aikoi huoltoa mittaan kosteuden ja sanoi myös et kostea ulkoilma vaik. heidän mittaustulokseen

Kommentit (11)

Vierailija

Sen tiedän että meidän kerrostaloasunnossa vakuutusmies kerran tollasella mittarilla katteli ja yläkerrassa piippasi joka paikassa (meillä on kokolattiamatto). Ollaan asuttu täs neljä vuotta ja mitään outoa ei meille ole nenään tai muualle tuntunut. Ollaan tosin vuokralla, joten ei paljon kiinnostakaan.

Vierailija

ja onko yhtiöllä niihin säästöjä?Pintakosteusmittarien lukemiin tai valoihin ei kannata tuijottaa. ne eivät tosiaan tiedä mitään. Koko laite on vähän kuin tiimarin alkometri - sen tarkoitus on rahastaa hölmöljä ja huvinhaluisia, ja se saattaa joskus näyttää oikein tai olla näyttämättä. Ja tosiaan tulokseen vaikuttaa ulkoilman kosteus, hengityksen huuru, kaikki mahdollinen. Sillä perusteella en ikinä tekisi ostopäätöstä mihinkään suuntaan. Jos epäilisin hoitamattomia kosteusongelmia, mittauttaisin ja haistelisin kunnolla, rakenteista.Mutta yhtiörempan hoitotavan perusteella tekisin päätöksiä. Kaikissa taloissa niitä aina on ja tulee, on tavallaan hyvä, jos niitä on jo paljon tehty. Toisaalta tulee niitä silti. Kokonaisuudessaan olennaista on se, onko yhtiö säästänyt niitä varten, vai joutuuko yhtiö ottamaan lainaa niitä varten. Teidän maksettavaksenne se laina kuitenkin tulee. Vielä tätäkin tärkeämpää on kumminkin se, miten remonteista päätetään, ja tehdäänkö ne kunnolla loppuun asti. Esim yhteen taloyhtiöön tehtiin putkiremontti mutta vanhusosakkeenomistajien takia uusittiin vain tulovesijohdot. putkiirma kun sanoi, että viemärit kestää vielä 10 vuotta, ja nämä vanhukset laskivat että asuvat silloin jo pikkuyksiöissä hautausmaalla, joten he eivät siitä maksa. No muut asukkaat joutuvat sitten kohta uudestaan repimään kylppärinsä auki... TÄmmöisiä päätöksiä tekevää yhtiötä kannattaa välttää.

Vierailija

...noilla mittauksilla en menisi ostamaan!

betonilattian ja puurakenteiden kosteutta ei voi mitata päältäkäsin!

Meillä edellisessä asunnossa oli mitattu kosteutta ''pinnasta'' ei mitän havaittu...sitten tuli isompi vesivahinko jossa vettä pääsi hetkessä isoon alaan rakenteita...Mittaukset tehtiin kunnolla porattiin lattiaan reikiä (noin.halkasijaltaan 0,5cm parketista betoniin asti useasta kohtaa...selvisi että kosteutta on pitkään tihkunu kämpän muihin rakenteisiin...Onneksi oltiin vuokralla yksityiseltä...ei muuta ku kamat kasaan muutto pois ja kämpässä tämän jälkee kaheksan viikon kuivattelu..kylppäri kokonaan ussiks ja alakerran kämpästä oli menny jotain kattorakenteita uusiksi..vc keskellä kämppää...uusivat myös keittiö nurkkaa ja hiukan olkkaria! Kalliiksi tuli..vakuutus tai taloyhtiö ei korvannut koska edellinen omistajaasukas oli teettänyt lattiaakaivon väärin(myös kaadot oli siinä päin seiniä:))Parempi mittauttaa kunnolla kuin ostaa paskaa. Kyseinen talo myös rakennettu 70 luvun alussa.

Näin kämpän jälkeenpäin ja reijät lattiassa oli siististi saatu piiloon erikeepperi sahanpuru seoksella!:)

Vierailija

mutta jos silti mietit niin kuinka vakavarainen yhtiö on? Onko tilillä rahaa vai onko aina otettava lainaa/ kerättävä ylim yhtiövastikkeita?Itsellä jäisi väliin, kuulostaa siltä, että pikaratkaisuilla on pyritty paikkaamaan ilmenneitä vikoja ja se suuri pommi odottaa nurkan takana.

Vierailija

Minä en todellakaan ostaisi asuntoa minkään kiinteistönvälittäjän kosteusmittauksiin luottaen. Ensinnäkin jos edes harkitsette tuota asuntoa, vaaditte kunnollisen kuntotarkastuksen, jossa rakenteet todellakin tutkitaan eikä vain silmämääräisesti arvioida. Toisekseen minusta tuntuu, että tuo koko talo on rakennettu huonosti ja siinä on varmaan aika perustavanlaatuisia rakenteellisia vikoja. Kolmannekseen, pintakosteusmittariin ei vaikuta tuon taivaallista sää ulkona. Vähän sama kun meille välittäjä yritti väittää, että erään kohteen lattialaatta oli vaatekaapin alta homehtunut siksi, ettei liesituuletinta oltu pidetty päällä. Todellinen syy paljastui pihalla: kaikki sadevedet valuivat pitkältä matkalta kalliota pitkin talon perustuksiin. Minä kiertäisin tuollaisen melko varman pommin kaukaa.

Vierailija

pintamittaukset on yhtä tyhjän kanssa. Mutta, tehtyjen korjausten laajuuden perusteella mielipiteeni on että itse en tuollaiseen taloytiöön koskisi pitkällä tikullakaan.

Vierailija

ehkä yltä päältä homeessa ja putkisaneeraus tulossa perin vuoden sisällä. Lähde talosta ja hävitä välittäjän yhteystiedot.

Vierailija

olispa ollu ihanan iso asunto ja kivan mallinen, mutta eipä taida kauppoja tulla. myyjä albaani, ei puhu suomea, sillä vastikkeita maksamatta eikä varmasti ala tekemään kuntotutkimusta, koska MAKSAA

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat